שתף קטע נבחר

אירופה מציעה סיוע בפתיחת מעבר רפיח, טורקיה רוצה לקלוט פצועים מרצועת עזה

גרמניה, צרפת ובריטניה מציעות לשגר משלחת שתסייע בפתיחת מעבר רפיח. שר החוץ הטורקי אמר כי טורקיה במגעים עם ישראל ומצרים ומעוניינת לקלוט פצועים: "פינינו להם מקום בבתי החולים"

גורמים דיפלומטיים בברלין אומרים הערב (יום ד') כי גרמניה, צרפת ובריטניה מציעות לשגר משלחת אירופית שתסייע בפתיחת מעבר רפיח.

 

לדברי המקור, שר החוץ הגרמני פרנק ולטר שטיינמאיר ועמיתיו מצרפת ומבריטניה מעוניינים בפתיחת המעבר המהווה את השער העיקרי של רצועת עזה לעולם. ב-2005 שיגרו האירופים פקחים לרפיח במטרה להשגיח על המעבר כחלק מהסכם הבנות ם ישראל והרשות הפלסטינית. הפקחים גורשו מהמעבר כעבור שנתיים עם השתלטות חמאס על רצועת עזה. מצרים מצדה סגרה שוב ושוב את המעבר לאורך השנה החולפת באופן שהקשה על הפלסטינים בעזה.

 

פקחים מאירופה במעבר רפיח  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
פקחים מאירופה במעבר רפיח (צילום: רויטרס)

וככה זה נגמר כשחמאס השתלט על המעבר  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
וככה זה נגמר כשחמאס השתלט על המעבר (צילום: רויטרס)

 

במצרים לא מתלהבים מהרעיון של פקחים אירופים במעברים ומעוניינים לראות ברפיח את אנשי המשמר הנשיאותי של אבו מאזן. כמו כן הבהירו למשלחת הפלסטינית כי הנושא של מעבר רפיח לא יעלה לדיון בשיחות העקיפות בין ישראל לפלסטינים בעניין הפסקת האש.

 

שר החוץ הטורקי אחמט דבוטאולו אמר הערב שטורקיה במגעים עם ישראל ומצרים כדי לגבש מסדרון אווירי לסיוע הומניטרי לעזה וכדי לפנות פצועים מעזה לטורקיה. "אתמול שוחחתי עם הנשיא הפלסטיני ואנחנו רוצים להביא פצועים, אלפים מהם. הם זקוקים לטיפול רפואי דחוף, פינינו עבורם מקום בבתי החולים", אמר לסוכנות רויטרס.

 

אתמול, לאחר כניסת הפסקת האש לתוקפה, אמר סגן ראש הלשכה המדינית של חמאס מוסא אבו מרזוק השוהה בקהיר: "אנחנו מתחילים במשא ומתן העקיף (עם ישראל) על בסיס הדרישות של העם הפלסטיני". בתחילת השבוע עדכן חבר המשלחת הפלסטינית מטעם אש"ף לשיחות בקהיר, מאהר טאהר, כי דרישות הפלסטינים כפי שיוצגו לצד המצרי גובשו בדיונים מקדימים. המסמך כלל: דרישה

 להפסקת אש ונסיגה ישראלית מיידית מרצועת עזה,

סיום המצור ופתיחת המעברים והעברת אנשים וסחורות (בין היתר חומרים לשיקום הרצועה), חופש תנועה באזור הדיג למרחק של 12 מיילים ימיים וביטול אזור החיץ שישראל מטילה בגבול הרצועה.

 

בנוסף כלל המסמך את הדרישות הבאות: הקמת שדה תעופה ונמל ימי בעזה, שיקום הרצועה והבטחת סיוע דחוף בעזרת ועידה בינלאומית של תורמים, שתכונס באמצעות ממשלת האחדות הפלסטינית, יישום הפעימה הרביעית של שחרור האסירים כפי שהבטיחה ישראל לרשות, שחרור אסירי עסקת שליט שנעצרו מחדש במבצע "שובו אחים" ושחרור חברי המועצה המחוקקת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים