שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    קינוחי אקספרס: עוגיות טחינה ומקפא פירות

    "בית הספר לבישול" של מגזין "לאשה" מלמד אתכם להכין בצ'יק צ'ק 2 מתוקים שכולם אוהבים: פרפה פירות על בסיס שמנת וגם עוגיות טחינה פריכות ונימוחות כמו שצריך

    מקפא פירות

    והנה לכם גם הצעה לסיפור אהבה: שמנת מתוקה שמקציפים לכמעט-קצפת, מוסיפים משקה פירות מרוכז וקפוא, מקציפים יחד לקצפת יציבה ומקפיאים. לאחר כ-4 שעות המקפא מוכן, וכל מה שנותר לעשות הוא לאכול ממנו מעט בכל פעם שהחום עולה, או פשוט כשמתחשק.

     

    בקיצור, זוהי הדרך הכי קלה והכי מהירה לגלידה ביתית טעימה ובימים חמים, כשעבודה ממושכת במטבח לא באה בחשבון, פתרון קל ומשמח שכזה לקינוח קיצי אינו עניין של מה בכך. נסו ותיהנו!

     

    4 טיפים להקצפה נכונה:

    1. פעולת ההקצפה מחדירה בועות אוויר בין חלקיקי השומן שבשמנת המתוקה, ומגדילה את נפחה. כדי לאפשר את התהליך, השמנת חייבת להיות קרה מאוד (חום ממיס את חלקיקי השומן, מונע מהם להתלכד סביב בועות האוויר ופוגם בתהליך). מאותה סיבה, חשוב להוסיף את תרכיז המיץ אל השמנת כשהוא קפוא, ישר מהמקפיא.
    2. להבטחת הקצפה יעילה, מומלץ להקציף בקערה עמוקה אבל לא גדולה מדי כך שכ-2/3 מגובה המקצפים יהיו שקועים בשמנת, .
    3. חשוב להפסיק את פעולת המערבל בשלב המתאים, כשהמקצפים משאירים בקצפת סימני סיבוב עדינים.
    4. את הקצפת המוכנה יש להעביר מיד לתבנית ולמקפיא, כדי שהיא לא תאבד מנפחה.

     (איור: איה נוח)
    (איור: איה נוח)
     

    איך מקציפים במערבל חשמלי ידני:

    1. מניחים את הקערה על מגבת מטבח מקופלת. המגבת מסייעת בייצוב הקערה וגם בסיבובה במהלך ההקצפה.

    2. סיבוב ישר. מקפידים להחזיק את המערבל כשהוא ניצב ב־90 מעלות לקערה. ההקצפה תהיה מהירה יותר.

    3. סיבוב כפול. במקביל לסיבוב המקצפים, מומלץ לסובב (ביד הפנויה) גם את הקערה - הסיבוב הכפול יקצר את זמן ההקצפה.

     

    תבדקו שיש בבית:

    תבנית מוארכת 30X10 ס"מ

    ניילון נצמד

    מערבל עם מקצפי בלון

    מרית (לקקן)

     

    המרכיבים:

    2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה, 32% שומן, קרה מאוד

    1 כוס (240 מ"ל) משקה פרי מרוכז קפוא (אנחנו השתמשנו במשקה מנגו, אבל אפשר להשתמש בכל טעם שאתם אוהבים)

     

    אופן ההכנה:

    1. מרפדים את תחתית התבנית בניילון נצמד, כך שנשארים שוליים ארוכים מעבר לדפנות שיספיקו לכיסוי המקפא.
    2. מקציפים: מנערים היטב את מכלי השמנת ויוצקים לקערה. מקציפים במהירות נמוכה-בינונית כ־2-1 דקות או עד שהשמנת מסמיכה מעט. מגבירים את מהירות המערבל לבינונית וממשיכים להקציף 2-1 דקות, עד שהקצפת מסמיכה ומתקבל מרקם שמזכיר יוגורט סמיך.
    3. עוצרים את פעולת המערבל, ומוסיפים אל הקערה את משקה הפרי הקפוא. מפעילים שוב את המערבל,ומקציפים במשך 1/2 דקה עד שהמיץ מתערבב, הקצפת יציבה והמקצפים יוצרים על פניה סימנים סיבוביים עדינים. מפסיקים את פעולת המערבל.
    4. מקפיאים: מעבירים את הקצפת (נעזרים במרית) אל התבנית. מיישרים בעדינות את פניה, אבל נמנעים מלהתעסק איתה מעבר לנחוץ. מכסים בשולי הניילון הנצמד, ומאחסנים במקפיא לפחות 4 שעות.
    5. הגשה: פותחים את שולי הניילון הנצמד, והופכים את התבנית על קרש חיתוך או על מגש. מחלצים את המקפא מתוך התבנית ומסירים את הניילון הנצמד. פורסים לפרוסות ומגישים.

     

    איך שומרים?

    עד חודש, בתבנית עטופה בניילון נצמד במקפיא.

     


     (צילום: יוסי סליס) (צילום: יוסי סליס)
    (צילום: יוסי סליס)
     

    עוגיות טחינה

    עוגיות הטחינה האלה הן בדיוק כוס התה שלנו: קלות להכנה, פריכות ונימוחות, טעימות ברמות ונשמרות לאורך זמן. בכל פעם שפותחים את הקופסה להוציא עוגייה (בדרך כלל שתיים), עולה ריחן הנפלא. טחינה גולמית היא בעצם מחית גרגירי שומשום - חומר גלם מצוין ומוכר המשמש להכנת סלטי טחינה וחומוס מהצד המלוח, וחלבה מהצד המתוק.

     

    4 טיפים להכנת עוגיות טחינה שנמסות בפה:

    1. להכנת העוגיות, החמאה צריכה להיות רכה ובטמפרטורת החדר. לכן, יש להוציא אותה מהמקרר כחצי שעה (כשחם) או כשעה (כשקר) לפני ההכנה. אם אפשר לנעוץ בה אצבע בקלות, אך היא עדיין מוצקה - היא מוכנה לעבודה.
    2. מעבדים את הבצק רק עד שהמרכיבים מתאחדים, ולא מעבר לכך.
    3. אופים את העוגיות בהתאם לזמן הנתון ולסימנים המזהים (ראו במתכון). אפיית יתר הופכת אותן למרירות.
    4. מצננים את העוגיות לגמרי לפני ההגשה. כשהן יוצאות מהתנור, העוגיות עדיין קצת רכות. למעשה, כשהן מצטננות בתבנית, הן ממשיכות להיאפות בזכות החום האצור בהן. לאחר כ-1/4 שעה, בעודן חמימות, מעבירים אותן לרשת (ייעודית, או של התנור) ומניחים להן להתקרר לגמרי.

     (איור: איה נוח)
    (איור: איה נוח)


     

    תבדקו שיש בבית:

    מערבל עם וו גיטרה (וו שטוח שמזכיר עלה), או קערה גדולה וכף עץ

    תבניות אפייה של התנור

    ניירות אפייה

    רשת צינון

     

    המרכיבים לכ־80 עוגיות:

    3 כפות אגוזי פקאן קלופים (כ-30 גרם)

    3 כוסות (420 גרם) קמח (או 1.5 כוסות קמח מלא + 1.5 כוסות קמח לבן)

    1 שקיק אבקת אפייה (10 גרם)

    1 כוס סוכר חום (200 גרם)

    1 כוס טחינה גולמית

    200 גרם חמאה רכה מאוד, בטמפרטורת החדר

     

    לקישוט:

    כ־50 גרם שקדים מולבנים חצויים - להשיג במרכולים ובחנויות תבלינים

     

    אופן ההכנה:

    1. מרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים את האגוזים בצפיפות על קרש החיתוך וקוצצים דק (מניחים את היד הפנויה על ערימת האגוזים, וכך הם לא מתפזרים).
    2. מכינים את הבצק: באמצעות מערבל: מחברים למערבל את וו הגיטרה. שמים את כל המרכיבים, למעט השקדים, בקערת המערבל ומערבלים כדקה במהירות בינונית-נמוכה, רק עד שמתקבל בצק אחיד הנפרד מדופנות הקערה. מפסיקים את פעולת המערבל.
    3. באופן ידני: שמים את כל המרכיבים, למעט השקדים, בקערה ומערבבים 1/2 דקה בעזרת כף עץ, עד שהמרכיבים מתחילים להתחבר. בשלב זה, אם נוח יותר, אפשר לאחד את הבצק, במספר תנועות בלבד, בעזרת הידיים. הבצק מתקבל אחיד ורך, אך לא דביק.
    4. מעצבים את העוגיות: לוקחים חלק קטן מהבצק, ויוצרים בתנועות סיבוביות בין שתי הידיים כדור בגודל עגבניית שרי. מניחים בתבנית. ממלאים כך את התבנית, ושומרים על רווחים של כ־3 ס"מ בין כדור לכדור. מניחים במרכז כל כדור 1/2 שקד, כשצדו השטוח מונח על הבצק. נועצים קלות את השקד בתוך הבצק, כך שהכדור משתטח קלות.
    5. אופים ומגישים: מכניסים את התבנית לתנורשחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 10 דקות, רק עד שהעוגיות נסדקות מעט, צבען נשאר בהיר והשקד מקבל גוון שזוף מעט. מוציאים את התבנית, ומניחים לעוגיות להצטנן בה 15-10 דקות. מעבירים את העוגיות לרשת צינון, ומניחים להן להתקרר לגמרי.

     

    איך שומרים?

    עד שבוע, בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.

     

     (צילום: יוסי סליס) (צילום: יוסי סליס)
    (צילום: יוסי סליס)

     

    המתכונים לקוחים מתוך מדור "בית הספר לבישול של לאשה ", שנמצא כעת באתר יחד עם עוד עשרות מתכונים שיעשו לכם סדר במטבח. האתר ממשיך להתעדכן וניתן לגלוש בו גם ממכשירים סלולריים ומטבלטים. 

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: יוסי סליס
    מקפא פירות
    צילום: יוסי סליס
    מומלצים