שתף קטע נבחר

ארגון הבריאות העולמי: "ישראל נגועה בפוליו"

ארגון הבריאות העולמי המליץ למדינות שאליהן מגיעים מטיילים מישראל לדרוש תעודה המוכיחה כי התחסנו נגד נגיף הפוליו. משרד הבריאות פועל לביטול ההחלטה מול השגרירויות וקובע: "ישראל נקייה מפוליו"

חדשות רעות למטיילים בחו"ל: מגפת הפוליו הסתיימה בחודש מרס האחרון בתום מבצע חיסונים כלל ארצי, אבל ארגון הבריאות העולמי קובע כעת שישראל עדיין נגועה בנגיף. בעקבות אמירה זו עשויים מטיילים ישראלים במדינות רבות, ובהן מדינות ה-OECD, להידרש להציג אישור כי חוסנו בשנה החולפת נגד נגיף הפוליו.

 

לאור זאת הורה משרד הבריאות אתמול (א') לקופות החולים ולמרפאות המטיילים להקפיד לחסן מטיילים היוצאים מהארץ, ובמקביל הוא פועל מול השגרירויות הרלוונטיות לביטול ההחלטה המחייבת את מתן החיסונים.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

התפרצות הפוליו בישראל:

משרד הבריאות: סוף לנגיף הפוליו בישראל

הוחלט: חיסון חי לפוליו חוזר לשגרת החיסונים

מי נמצא בסיכון להידבק בפוליו? מדריך מיוחד

 

בהלת הפוליו בישראל החלה לפני כשנה, לאחר שהתגלה הנגיף ברהט. תושבי היישוב חוסנו,

אולם בשל התפשטות הנגיף ליישובים נוספים בדרום, במרכז ובשרון הוחלט לחסן את כלל ילדי ישראל בחיסון חי מוחלש הניתן בטיפות. במהלך המבצע חוסנו כמיליון ילדים.

 

בחודש ינואר האחרון הכריז משרד הבריאות כי ישראל נקייה מהנגיף, ולא נמצאו אתרים חיוביים לפוליו בדגימות השפכים. למרות זאת, הוחלט להוסיף את החיסון המוחלש לשגרת החיסונים של הילדים, בגיל חצי שנה ושנה, כדי למנוע את חזרת הנגיף.

 

לאחרונה נודע למשרד הבריאות כי ארגון הבריאות העולמי המליץ על מתן חיסון נגד פוליו לכל היוצאים מישראל לכל יעד, עד שיוכלו להכריז בנובמבר כי ישראל נקייה מפוליו.

 

בתגובה אמר משרד הבריאות כי לאור הניטור בישראל, המעיד שהנגיף אינו מצוי כאן מאז תחילת 2014, אין מקום להמלצת הארגון לחסן את היוצאים מישראל. עם זאת, מדינות רבות דורשות עדיין עדות לכך שניתן החיסון נגד פוליו בשנה האחרונה.

 

לאור הנתונים הורה כאמור משרד הבריאות לקופות החולים ולמרפאות המטיילים לחסן את היוצאים מישראל בזריקה נגד פוליו, ולתעד זאת במסמך רשמי. במקביל מסר המשרד כי הוא פועל מול השגרירויות הרלוונטיות לביטול ההנחיה.

 

תרכיב החיסון בשימוש בישראל בשנים האחרונות הוא סאלק, המכונה גם IPV וניתן בהזרקה. החיסון מכיל נגיפים מומתים המעוררים יצירת נוגדנים בגוף נגד הנגיף. הוא נחשב יעיל פחות מהחיסון המקביל, סייבין, הקרוי גם OPV, הניתן דרך הפה ומכיל נגיפים מוחלשים.

 

החיסון דרך הפה גורם אצל חלק מהמתחסנים לתופעות לוואי בשל נוכחות הנגיפים המוחלשים ומרכיבי החיסון האחרים, מה שהוביל את רוב מדינות העולם לחזור לחיסון בהזרקה, המכיל כאמור נגיפים מומתים.

 

החיסונים סייבין וסאלק הביאו למיגור המחלה ולהיעלמותה מרוב מדינות העולם, כשמקרי התחלואה צומצמו מכ-333 בשנת 2011 למחצית ממספר זה בשנה העוקבת.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
הומלץ לחסן את היוצאים מישראל בזריקה נגד פוליו
צילום: EPA
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים