שתף קטע נבחר

הגיעו לכיכר כדי להזדהות עם עוטף עזה: "באנו מתוך ערבות הדדית, אנחנו עם אחד"

בין 15 אלף המשתפים בהפגנת הסולדריות עם יישובי הדרום היו תושבים מעמק חפר ומכפ"ס, מת"א ומבת ים, מגבעת שמואל ומחולון. "גם אנחנו היינו במרחב המוגן, אבל זה כלום לעומתם", הסבירו. "באנו לומר: אנחנו איתכם"

כ-15 אלף איש שהגיעו אמש (ה') לעצרת בכיכר רבין בתל אביב ביקשו להעביר מסר הזדהות שלפיו דין עוטף עזה כדין כל עיר אחרת במרכזית הארץ. אחרי 14 שנה של ירי בהיקף משתנה של פצמ"רים ורקטות, וחרף הארכת הפסקת האש, ניסו המארגנים לבקש מהממשלה לא למסמס את הלחימה במבצע צוק איתן, ולמנף אותה לפתרון – מדיני או צבאי - שיביא שקט ארוך טווח ליישובים סביב הרצועה. בין הנוכחים היו תושבים רבים מהמועצות האזוריות בעוטף עזה ומשדרות, אבל גם לא מעט מאזורים אחרים בארץ.

 

"היה חשוב לנו להראות תמיכה באנשים ששם. אנחנו מרגישים שאנחנו עוברים את זה בלב איתם", אמרו יוני, איתן, יסמין, רינה וחנה, צעירים שהגיעו לעצרת מרעננה. "במיוחד אחרי המלחמה הבנו איך זה מרגיש, ולא רצינו לשבת בבית אלא להגיע לכאן. פה יש פחות פחד, אבל אין הרגשה שזה נגמר. כל שנייה אנחנו מקבלים באפליקציה צבע אדום ביישובים בנגב ואז אנחנו חושבים על המשפחה שלא יכולה לגור בבטחה בבית שלה שם".

 

 

העצרת בתל אביב. "כל שנייה מקבלים צבע אדום באפליקציה" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
העצרת בתל אביב. "כל שנייה מקבלים צבע אדום באפליקציה"(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

משפחת סימן טוב, האב יהודה והילדים דניאל, יואב, עופרי ותומר, הגיעו מגבעת שמואל. "באנו להזדהות ולהביע תמיכה. אנחנו לא מרגישים שהמלחמה נגמרה אלא זו נקודת אמצע. באנו לומר לתושבי הדרום: אנחנו עם אחד. זה לא משנה אם זה בדרום או במרכז - הכאב שלהם הוא הכאב שלנו. באנו מתוך ערבות הדדית".

 

רבים מהנוכחים בכיכר לבשו חולצות שעליהן הודפס "חזקים ביחד", והם נושאים שלטים כגון "שער הנגב זה הבית", "לא שותקים באדום" ועוד. לפני העצרת זימן ראש הממשלה בנימין נתניהו את ראשי המועצות האזוריות בעוטף עזה לפגישה בקריה, שם אמר להם שהמצב כרגע מול חמאס רגיש ושישראל מנסה את ההליך המדיני, אך האופציה הצבאית עדיין קיימת.

 

איילה, שהגיעה לעצרת מבת ים, הדגישה שאף שגם היא רצה בשבועות האחרונים למרחב מוגן בכל פעם שנשמעה אזעקה, אך אי אפשר להשוות את מצבה לזה שבעוטף עזה. "ילדי ישראל לא צריכים לשבת במקלטים, לא ילדי הדרום ולא במלחמה ילדי הצפון במלחמה הקודמת", אמרה. "ואני מקווה שזה יסתדר להם ויהיה להם טוב".

"ילדי ישראל לא צריכים להיות במקלטים" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
"ילדי ישראל לא צריכים להיות במקלטים"(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

מנחם (73) הגיע מכפר סבא: "אם לא יפתרו את הבעיה, לא ירחק היום שיירו על הבית שלי כמו שיורים עכשיו על הבית שלהם. צריך לתת להם יותר הגנה וגם תמיכה כלכלית. אם הם יהיו מוגנים - גם אנחנו נהיה מוגנים".

 

גורם בהנהגת החוץ של חמאס טען שההארכה של הפסקת האש בחמישה ימים נעשתה ברגע האחרון כיוון שנקרתה הזדמנות להשיג פריצת דרך. לדבריו, יש אינדיקציות ראשוניות מעודדות, והתקווה היא שבימים הקרובים הדבר יבשיל למסמך מוגדר ומוסכם. הגורם הוסיף שהנוסחה שהציעה מצרים ביומיים האחרונים יכולה להוביל ישירות למה שהפלסטינים מגדירים פריצת דרך ומתן מענה לדרישותינו.

 

למרות ההצהרות מהצד הפלסטיני, בין אלה שהגיעו לעצרת האופטימיות הייתה קצת יותר מסויגת. "היה חשוב לי להביע הזדהות עם שתושבי עוטף עזה עברו ב-14 השנים האחרונות", אמר רז מתל אביב. "אצלנו במרכז היה בקטנה, אבל זה המחיש לנו מה הם עוברים לאורך השנים. זה לא חיים. זה לא צריך להיות ככה".

"זה לא חיים, זה לא צריך להיות ככה" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
"זה לא חיים, זה לא צריך להיות ככה"(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

דלית (30) מחולון: "אחותי ומשפחתה וחבריה גרים כולם בעוטף עזה, בקיבוץ רעים, והם חלק מהמדינה הזו בדיוק כמו מרכז הארץ. צריכים לדאוג להם. אני לא הייתי יכולה לחיות במקום שבו אני חוששת מחדירת מחבלים. באתי לומר להם: אנחנו איתכם".

 

מבצע צוק איתן עדיין לא הסתיים רשמית, אבל באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה (אט"ל) בצה"ל כבר החלו לסכם את הנתונים שהצטברו במהלך יותר מחודש של לחימה. הנתונים מתייחסים להיבטים המנהליים של הלחימה: כמויות ציוד, שחיקה, תחמושת, מזון, תחבורה, עלות מילואים וכדומה. כך למשל, מעבר למלאי שמלכתחילה היה בגדודים הלוחמים, צה"ל העביר להם כאספקה מטכ"לית 4.8 מיליון כדורים לנשק אישי ולמקלעים, 43 אלף פגזי ארטילריה ו-39 אלף פגזי טנקים. באט"ל מעריכים שנעשה שימוש ב-60% מהאספקה לפחות, והיתר נאסף כעת חזרה למחסני החירום.

 

ראש מועצת עמק חפר, רני אידן, שהגיע לעצרת בתל אביב, הזכיר שתושבי עוטף עזה – בעצם מגוריהם באזור - קובעים את גבולות המדינה: "כל מה שנותר לנו זה להזדהות איתם, לתת להם אהבה ולחזק אותם. לדעתי זה חוסר אחריות לתת עצות לממשלה בזמן לחימה, צריך לתת לראש הממשלה להמשיך לנהל את המערכה".

פורסם לראשונה 14/08/2014 23:26

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
הפגנת סולדריות. כיכר רבין בתל אביב
צילום: ירון ברנר
מומלצים