שתף קטע נבחר

איך תחסכו בחשבונות המים והחשמל

חסכמים ומסננים, החלפת צנרת ישנה ובדיקת נזילות: המקצוענים מציגים טיפים לחיסכון במים ואפילו שמירה על הסביבה והבריאות

אם אתם עוברים בסוף כל חודש על החשבונות השוטפים ותוהים איך אפשר לצמצם את ההוצאות, קבלו כמה עצות שיעזרו לכם לחסוך כסף, לשמור על בריאותכם וגם לתרום לסביבה ירוקה יותר.

 

עוד בנושא:

בעיות בצנרת? הטיפים שיעזרו לכם

עשה זאת בעצמך: תקלות אינסטלציה שאפשר לפתור לבד

מחירון אינסטלציה מלא

 

חסכמים - איפה כדאי ואיפה מיותר

"בבתים שבהם מתגוררים ילדים ונערים מאוד מומלץ להתקין חסכמים במקלחת", ממליץ אבי שמעון יעקב, מאבי-אור אינסטלציה.

 "כשנער בן 14 מתקלח, הוא פותח את זרם המים עד הסוף, ולא תמיד מבין מה המשמעות של חיסכון - לא לסביבה ולא לחשבון המים שמשלמים הוריו".

 

יעקב הוסיף כי בשאר הבית אין צורך להתקין חסכמים. "מספיק לסגור מעט את הברז הראשי (שיבר) ולהקטין את לחץ המים בפחות מחצי, מבלי לבזבז כסף על עלות של חסכמים ועלות התקנתם", הוא אומר. "באופן כללי לא מומלץ שלחץ המים יהיה גדול מדי, כי הוא יכול לגרום לפיצוץ צינורות שעשויים מפלסטיק או לפיצוץ של צינורות גמישים המתחברים לניאגרות. אין טעם להתקין חסכמים במדיח כלים ובמכונת הכביסה, מפני שהם ממילא אמורים לקבל כמות מים מסוימת, ולכן התקנת חסכמים במשכירים אלו זה בזבוז כסף".

 

התקנת חסכמים. ארכיון (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
התקנת חסכמים. ארכיון(צילום: דובר צה"ל)

 

הקטינו את כמות המים בניאגרה

"מומלץ גם להתקין אסלה שיש בה שני כפתורים המאפשרים הדחה של מיכל מלא או של חצי מיכל", מציע יעקב. "בנוסף, יש אפשרות לכוון את מיכל ההדחה של הניאגרה, כך שהוא לא יתמלא עד הסוף, אלא רק ל-80%. וכך, אם מיכל מלא הוא 10 ליטר, אז הוא יתמלא רק ל-8 ליטר. וחצי מיכל יתמלא רק ל-4 ליטר".

 

צנרת - לבודד צינורות ולהחליף צנרת ישנה

יעקב מסביר כי בבתים חדשים חובה על הקבלן לדאוג לבידוד צינורות מים שנמצאים בקיר החיצוני. "מי שמתגורר בבית שנבנה לפני הרבה שנים, ולא חלה עליו החובה, כדאי לו מאוד לבודד את הצינורות", ממליץ יעקב. "הדבר גורם לצריכת חשמל מופחתת בחודשי החורף, עקב התקררות מהירה של הצינורות. צנרת שהיא בת למעלה מ-20 שנה, ממילא כדאי להחליף ולדאוג שהצינורות החדשים יהיו מבודדים".

 

לבודד את הצנרת (צילום: index open) (צילום: index open)
לבודד את הצנרת(צילום: index open)

 

האינסטלאטור דורון רבו מעבודה עיברית מציע להתקין את הצינורות בתוך שרוולים: "הדבר מאפשר לאתר בקלות מקור של נזילת מים, ובכך לחסוך כסף ולהימנע מחשבון מים מנופח. בנוסף, קל יותר להחליף את הצינור בקלות מבלי לשבור קיר או רצפה".

 

אתרו נזילות בזמן

"אפשר לסגור את כל הברזים בבית ולהסתכל אם שעון המים זז", מציע יעקב. "במקרה של תזוזה, כדאי להזמין אינסטלטור ולבדוק מה מקור הנזילה. נזילת מים יכולה לנפח את חשבון המים בצורה משמעותית. כדאי לבדוק גם את חשבון המים, ואם יש עלייה חריגה של 200-300 שקל בחשבון המים, הדבר גם יכול להעיד על נזילה".

 

דוד חשמל - ניקוי ואחזקה יחסכו לכם 15% לפחות בצריכה

רבו ממליץ לנקות את דוד המים החשמלי מדי פעם ולוודא את תקינות את גוף החימום. "דוד במצב תקין חוסך כ-15% חשמל", הוא אומר. "בנוסף כדאי להתקין שעון שמדליק ומכבה אוטומטית את הדוד, לפי שעות הצריכה. התקנה של 'מאיץ חום' בדוד יכולה גם לחסוך הרבה כסף בחשמל וגם זמן המתנה. מאיץ כזה יכול לחמם את המים תוך כ-10 דקות".

 

דוד שמש. ארכיון (צילום: חיים הורנשטיין) (צילום: חיים הורנשטיין)
דוד שמש. ארכיון(צילום: חיים הורנשטיין)

 

דוד שמש ומערכת חימום מים בגז - בטווח הארוך חסכוניים יותר

במוקד השירות של המקצוענים אומרים כי דודי שמש הם אופציה מצוינת לחסכון ארוך טווח במים: "בשקלול עלויות חשמל לעומת התקנת דוד שמש נמצא כי תוך 3-4 שנים ההשקעה בדוד שמש משתלמת וכבר מחזירה את עצמה.

 בכל שנה נוספת של שימוש בדוד שמש במקום דוד חשמלי אתם בעצם חוסכים כסף".

 

לגבי מערכת חימום מים בגז אומר יעקב: "המערכת תחזיר את שווי ההשקעה כך שלטווח הארוך תחסכו כסף. מערכת כזו עולה 2,000-2,500 שקל ויכולה לחסוך מאות שקלים בשנה עבור חשמל, כי חימום מים באמצעות גז הוא זול יותר. היתרון הוא שגם לא צריך לחכות למים שיתחממו, כי הם מתחממים מידית מרגע פתיחת ברז המים החמים".

 

הוא הוסיף כי המערכת מאוד יעילה לחודשי החורף, והיא מותקנת בחדר האמבטיה או בחדר השירות שליד האמבטיה. "כיום יש לכ-20% מהצרכנים מערכת כזו, ובהחלט אפשר לזהות מגמה של מעבר לחימום מים בגז".

 

טפטפות במקום ממטרות

"גם בגינה אפשר לחסוך", אומר יעקב. "בקיץ הדשא דורש השקיה יומיומית, ולכן ישנה מגמה של מעבר לדשא סינתטי. לגבי יתר הצמחים בגינה, מומלץ להחליף ממטרות בטפטפות, ולכוון אותם לשעה ביום. זה הרבה יותר חסכוני".

 

מסנן אבנית - מומלץ בשיבר הראשי

"המסנן שהכי מומלץ להתקין כיום הוא מסנן עם אבני סיליפוס", מסביר יעקב. "מתקינים אותו על-יד שעון הכניסה לבית, ואז כל המים שזורמים לבית נקיים ומונעים אבנית. הנזק שיכולה לגרום אבנית הוא מאוד גדול. גם מבחינה בריאותית, בעקבות שתיית מים עם אבנית. גם בעקבות יובש לעור ולשיער.

 אבנית גם פוגעת בצנרת ויכולה להוביל לסתימה. כשמתקינים מסנן כזה, חשוב להקפיד לקנות כל חצי שנה שקית אבנים שעלותה כ-100 שקל, ולהחליף את האבנים במסנן. הפתרון הזה קל לתחזוקה, חסכוני מאוד לטווח הארוך והרבה יותר בריא".

 

בנושא זה הוסיף רבו: "כדאי לשים לב שיש כל מיני סוגים של מסנן אבנית. יש מסננים פשוטים מפלסטיק ויש מסננים מנירוסטה, שמשתמשים בהם בחנויות שבהן מפעילים מכשירי שתייה קלה. הפילטר שלהם יותר טוב. הכול תלוי באיכות השימוש וברמת הסינון שנדרשת. עלות מסנן פשוט יכול להתחיל מ-200 עד 500 שקל, ויכולה להגיע גם לאלפי שקלים".

 

מסנן פחם - בעיקר במטבח

"התקנת מסנן פחם פעיל מאוד מומלצת בכיור במטבח", אומר רבו. "לפחם יש יכולת לספוח כל מיני חלקיקים ומזהמים מהמים. כיוון שבמטבח השימוש במים הוא גם לשתייה ולבישול, כדאי מאוד להתקין את המסנן הזה. בשאר הבית הוא פחות הכרחי".

 

הכי חשוב זה הבריאות

חשוב לא פחות מלצמצם את הוצאות האנרגיה והמים - להקפיד על היגיינה וסניטציה של המים שאנו שותים ומבשלים איתם.

 

מחפשים אינסטלטור מקצועי? לרשימה המלאה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חבל על כל טיפה. אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים