שתף קטע נבחר

ארוחת AM: פנקייק, שקשוקה מרגז ועוד

אמצע הלילה. אתם ספונים בביתכם ופתאום מתעורר רעב גדול. אסף שנער ("חוות צוק") מציע לכם להקדים את ארוחת הבוקר של סוף השבוע ללילה ולהכין פנקייק מושחת עם יוגורט, אנטרקוט עם ביצי עין, שקשוקת מרגז, קרואסון ממולא ועוד. שישיית מתכוני בראנץ' שעם קצת מאמץ ישתלבו בול גם כמאנץ' מושקע

1. "בוקר של אמיצים" - רצועות אנטרקוט עם תפוחי אדמה צלויים וסלט עגבניות

כארוחת בוקר, לגרמנים ולאנגלים יש פלטות מלאות בכל טוב ומעוררות קנאה. הגרסה שלפניכם - רצועות אנטרקוט צלוי עם תפוחי אדמה צלויים ועוד כל מיני דברים - כמו למשל סלט העגבניות הכה ישראלי על שפע הירקות הצעוניים - הוא הגרסה האישית שלי לכל הסיפור הזה של בראנץ' הבוקר האירופאי.  

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המרכיבים ל-2 מנות:

200-250 גרם נתח אנטרקוט - ניתן להחליף בצוק העיתים גם בסינטה או בשייטל

 

לסלט העגבניות:

1 כוס עגבניות שרי חצויות - מומלץ מכל מיני צבעים (צהובות, מנומרות וכמובן אדומות)

מיץ מ-1/2 לימון

2-3 כפות שמן זית

פטרוזיליה - לא חובה ולפי הטעם

 

לתפוחי האדמה:

2-3 תפוחי אדמה חתוכים עם הקליפה לקוביות, מבושלים מראש במים או במיקרוגל עד לריכוך קל

2 כפות שמנת חמוצה

4 ביצים

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את סלט העגבניות: מערבבים בקערה את העגבניות עם פטרוזיליה, מלח, פלפל, שמן זית ולימון.
  2. מייבשים היטב את תפוחי האדמה המבושלים, יוצקים מעט שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-15 דקות ועד להזהבה.
  3. מתבלים את האנטריקוט במלח ופלפל, ויוצקים מעט שמן זית. פורסים לרצועות וצורבים 2-3 דקות מכל צד במחבת חמה. מוציאים ומעבירים לצלחת ושומרים בצד.
  4. משמנים את המחבת בו נצלה הבשר ומטגנים את הביצים לחביתות עין מצד אחת.
  5. הגשה: מסדרים את תפוחי האדמה על צלחות הגשה, ומניחים מעליהם את נתח האנטריקוט הפרוס וביצי העין. מגישים לצד סלט עגבניות וכף שמנת חמוצה. מגישים מייד.

 

 (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  

2. פנקייק "חוות צוק" - חביתיות עם יוגורט עיזים

שדרוג: בארוחת הבוקר שלנו, אנחנו מגישים את הפנקייק, כמיטב המסורת האמריקאית, במילוי פירות יער או בננה. מי שרוצה יכול לעשות כן גם בבית ופשוט לטגן מראש בחמאה אוכמניות, פרוסות בננה או פטל ופשוט ליצוק מעליהן את הבלילה.

 

ועוד משהו: יוגורט עיזים נשמע כמו מרכיב אקזוטים אבל בינינו - ניתן למצוא אותו כיום בכל סופר. השימוש בו במתכון שלפניכם הוא מהותי והוא שומר על הפנקייקים שלמים (ומנגד - יוגורט מחלב בקר יגרום להם להתפרק. אל תגידו שלא אמרתי).  

 

המרכיבים:

1 ביצה

25 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס יוגורט עיזים

1/4 כוס חלב

1 כוס קמח

2.5 כפות סוכר

קורט מלח

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1 פקק תמצית וניל

 

להגשה:

פירות חתוכים - בננות, אפרסקים או כל פרי קיץ אחר 

גבינת שמנת - לא חובה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, המלח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. בקערה נוספת מערבבים את הביצה, החלב, היוגורט, תמצית הווניל והחמאה. מאחדים את שתי התערובות לבלילה אחידה ומערבבים כמה שפחות ורק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  2. מחממים מחבת עם חצי כפית חמאה. יוצקים בעזרת כף או מצקת מהבלילה לפי הגודל הרצוי ומטגנים משני הצדדים עד שמופיעות בועות קטנות על הפנקייקים ועד שהם נפרדים בקלות מהמחבת. מגישים מייד בלוויית הפירות וגבינת השמנת, ריבה או מייפל.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

3. שקשוקת נקניקיות טלה עם כל מיני דברים טובים

עלי קייל, נקניקיות, יוגורט וכמובן עגבניות - המיש-מש במחבת יוצר בלגן שכולו עונג. אל תגידו לא עד שתנסו!

 

וריאציה כשרה: אפשר להחליף את היוגורט בעגבניות מרוסקות או לחלופין - לוותר על נקניקיות המרגז 

 

המרכיבים:

10 עלי קייל, קצוצים דק - לא חובה

8 עגבניות שרי חצויות, עם מעט שמן זית

2 נקניקיות מרגז - מומלץ מרגז טלה

1 בצל, פרוס דק

1 שן שום, פרוסה דק

150 מ"ל יוגורט עיזים - ר' הערה בהקדמה 

2 ביצים

מעט שמן זית

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את השום על אש נמוכה כדקה. מוסיפים למחבת עלי קייל, בצל, עגבניות שרי ואת הנקניקיות ומטגנים על אש נמוכה במשך 5 דקות. מוסיפים מעל מלח ופלפל ומערבבים מדי פעם. 
  2. יוצקים לתערובת את יוגורט העיזים, ומבשלים 5 דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך אך לא מתאדה.
  3. מכינים ביצי עין במחבת נוספת, מניחים אותם על הנקניקיות והרוטב ומגישים במחבת לצד לחם טרי.

 

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

 

4. קרואסון ממולא בחזה אווז מעושן וגבינת עיזים

לכל אחד במקפיא יש איזשהו מאפה עסיסי שפשוט מתחנן למילוי מושחת. זו יכולה להיות לחמניה קלועה, סתם למניה ואם אתם ברי מזל - אז גם קרואסון חמאה. נכון, הצרפתים מחשיבים את המילוי של הסהרון הלאומי שלהם לחילול קודש. אז שיחשיבו - למרבה המזל, מדובר באחד החילולים הטעימים שיש.  

 

המרכיבים:

2 קרואסוני חמאה

2 ביצים

3-4 פרוסות חזה אווז מעושן - אפשר להחליף בסלמי או בכל נקניק שיש בבית

70-100 גרם גבינת עיזים (בושה או סנט מור) פרוסה לטבעות 

10-15 זיתים מגולענים - לא חובה

ממרח עגבניות מיובשות

 

אופן ההכנה: 

  1. חוצים את הקרואסונים לרוחבו ומורחים ממרח עגבניות מיובשות. מוסיפים את פרוסות גבינת הבושה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 5 דקות.
  2. מטגנים ביצי עין במחבת משומנת מצד אחד ובמשך 3 דקות. מוסיפים בצדדים חזה אווז המעושן ומטגנים משך 2 דקות נוספות.
  3. הגשה: מוציאים את הקרואסונים מהתנור, מכניסים לתוך כל אחד ביצה עם חזה האווז, מוסיפים זיתים בצד ומגישים מייד.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

5. פריטטה אספניול

שם מפונפן לחביתייה הספרדית שמתוחזקת בתפוחי אדמה. בארוחת הבוקר שלנו, אנחנו מוסיפים לה על הדרך גם גבינה ותרד. בבית אתם תעשו מה שאתם רוצים ותרגישו בנוח לשחק התוספות, להוסיף ולהוריד כאוות נפשכם תפוחי אדמה, גבינות, עלים ומה לא.

 

המרכיבים:

4 תפוחי אדמה שלמים עם הקליפה, אפויים בתנור עד לריכוך

1 בצל בינוני, קצוץ דק

6 ביצים

מעט מלח ופלפל

1/2 כפית חמאה

מעט שמן זית

80 גרם גבינת צהובה - מומלץ גאודה או אמנטל - חתוכה לקוביות

1 כוס תרד או אורוגולה חתוכים גס - לא חובה (אפשר להשתמש גם בתרד קפוא ומופשר)

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת ברזל בינונית, שמתאימה גם לאפייה בתנור, מטגנים את הבצל עם החמאה ושמן הזית למשך 3 דקות עד להזהבה.
  2. חותכים את תפוחי האדמה האפויים לקוביות ומוסיפים למחבת וממשיכים לטגן עד להזהבה. בקערה מערבבים את הביצים, המלח והפלפל ומוסיפים למחבת. תוך כדי ערבוב, מוסיפים את התרד או האורוגולה והגבינה ומטגנים למשך עוד 3 דקות.
  3. מסירים את המחבת מהאש ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 5 דקות עד שמתקבל מראה זהוב בחלק העליון של התבשיל. מוציאים בזהירות, מנתקים בעזרת כף משומנת את הפריטטה מדפנות המחבת ומגישים במחבת.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

6. לאסי פרג - משקה יוגורט עם צנוברים וסילאן

פתיח מרווה לסוף השבוע.

 

המרכיבים:

500 מ"ל יוגורט עיזים

2 כפות סילאן תמרים

2 כפיות פרג טרי - לא חובה

3-4 כפות צנוברים קלויים

נענע - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

יוצקים את היוגורט לכוסות הגשה. מוסיפים מעל סילטן, פרג וצנוברים, מקשטים בעלה נענע ומגישים קר מאד.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

 

  • אסף שנער הוא השף של "חוות צוק". כל המנות לקוחות מתפריט ארוחות הבוקר של המקום, שמוגש בסופי שבוע (ובמהדורה מצומצמת גם באמצע השבוע). זריצקי 4 (מרכז מסחרי - רמת-אביב החדשה), תל אביב

פורסם לראשונה 20/08/2014 20:17

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
ארוחת בוקר של אמיצים
צילום: דודו אזולאי
מומלצים