שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    אושר ממולא בקרם: פחזניות פרופיטרול

    רוני ונציה עושה כבוד לנשנוש הצרפתי המושקע ומגישה מתכון מנצח של פרופטרולים ברוטב גנאש של שוקולד ושמנת. במילה אחת: מניפיק!

    שילוב נפלא של חם וקר, קריספי ונוזלי, שחור ולבן - כשתזללו את הפחזניות הקלאסיות האלה, שממולאות בגלידת וניל ומצופות ברוטב שוקולד, אפשר ממש לדמיין לרגע שנמצאים בפריז, הרחק מהמזרח התיכון.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    המרכיבים לכ-25 פחזניות:

    1 כוס מים

    1/4 כפית מלח

    100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

    1 כוס קמח (140 גרם) 

    4 ביצים  בטמפרטורת החדר

     

    למילוי:

    גלידת וניל משובחת

     

    לרוטב שוקולד:

    375 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות

    1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) 

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות) ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. בסיר כבד מחממים את המים, המלח והחמאה על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה. ברגע שהתערובת מגיעה לרתיחה מסירים מהאש ומוסיפים מיד, בבת אחת, את הקמח, תוך ערבוב נמרץ בכף עץ לקבלת תערובת חלקה שנפרדת מדופנות הסיר. מחזירים את הסיר לאש ומערבבים ברציפות כדקה על להבה בינונית-נמוכה עד שהבצק נפרד מהדפנות ומהתחתית ונוצר מעין קרום דק לבנבן על התחתית. מעבירים לקערה גדולה ומצננים ‭30-כ‬ שניות.
    2. מוסיפים לבצק 3 ביצים בזו אחר זו, ולאחר כל הוספה מערבבים בכף עץ (או במיקסר ידני) עד שכל ביצה נבלעת והתערובת מתאחדת (בהתחלה התערובת מתפרקת ואחר כך מתאחדת). בקערה קטנה טורפים במזלג את הביצה הרביעית, ומוסיפים אותה לבצק בהדרגה ולפי הצורך, רק עד לקבלת בצק מבריק, רך וגמיש ששומר על צורתו כשמרימים אותו עם הכף (לא חייבים להשתמש בכל הביצה). ‬
    3. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פיית מתכת חלקה בקוטר 1 ס"מ. מזלפים מעט בצק בארבע פינות התבנית (מתחת ) ומהדקים את הנייר אליהן למניעת תזוזה. מזלפים את הבצק על התבנית בתלוליות גבוהות בקוטר ‭5-4‬ס"מ, במרווחים של ‭5-כ‬ ס"מ ביניהן.
    4. אופים 25 דקות, עד שהפחזניות תפוחות, פריכות וזהובות. מצננים בתנור כבוי עם דלת מעט פתוחה עד שהפחזניות יבשות לגמרי. כשהן צוננות לגמרי, מוציאים מהתנור וחוצים אותן לרוחב בסכין משוננת.
    5. מכינים את רוטב השוקולד: בסיר בינוני כבד, על להבה נמוכה מאוד, ממיסים את השוקולד עם השמנת תוך ערבוב רצוף בכף עץ, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
    6. מרכיבים את הפחזנייה: לפני ההגשה מחממים מעט את הרוטב על להבה נמוכה תוך ערבוב. ממלאים כל תחתית פחזנית בכדור גלידה ומכסים ב"כובע" של הפחזנית. מניחים בצלחת הגשה, יוצקים רוטב שוקולד חם ומגישים מיד.

     

     (צילום: רוני ונציה) (צילום: רוני ונציה)
    (צילום: רוני ונציה)

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: רוני ונציה
    פחזניות פרופיטרול
    צילום: רוני ונציה
    מומלצים