שתף קטע נבחר

פריצת דרך: תרופה ניסיונית תאריך חיי חולי לב

חברת נוברטיס הציגה תוצאות ראשונות מעודדות מניסוי שבדק את התרופה LCZ696 לאי ספיקת לב. בהשוואה לטיפול הקיים, היא מפחיתה את ההידרדרות ומאריכה חייהם של חולים קשים. מומחה ישראלי: "מדובר בבשורה דרמטית עבור החולים במחלה"

בשורה לסובלים מאי ספיקת לב: חברת נוברטיס חשפה תרופה נסיונית, שהצליחה להאריך את חייהם של חולים במצב קשה למנוע הידרדרות ולהפחית אשפוזים, בהשוואה לטיפול הקיים. התרופה הוצגה שעבר בכנס האיגוד האירופי לקרדיולוגיה ופורסמה בכתב העת הרפואי "ניו אינגלנד ג'ורנל".

  

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

על פי ההערכות, סובלים כ-150 אלף ישראלים מאי ספיקת לב. מדובר במחלה הפוגעת בתפקוד ועלולה להיות מסכנת חיים, שבה הלב אינו מסוגל להזרים מספיק דם לכל חלקי הגוף. תסמינים כגון קוצר נשימה, עייפות ואצירת נוזלים עלולים להופיע אט-אט ולהחמיר לאורך הזמן, ולפגוע באופן משמעותי באיכות החיים.

 

נזקי אי ספיקת לב

אי ספיקת לב: כשהמשאבה מפסיקה לפמפם

קרדיופיט: הבשורה הישראלית לחולי אי ספיקת לב

תכנית חדשה שיפרה מצבם של חולי אי ספיקת לב

 

LCZ696 היא טבליה הניתנת פעמיים ביום בעלת מנגנון פעולה יחודי שככל הידוע מפחיתה את העומס על הלב הכושל. היא מחזקת את המערכת העצבית-הורמונלית המגינה על הלב (NP system) בו בזמן שהיא מדכאת את המערכת המזיקה.

 

התרופה הנסיונית מגייסת את ההגנות הטבעיות של הגוף נגד אי ספיקת לב, בכך שהיא מגדילה את הרמות של חומרים משתנים ושל חלבונים המשפיעים על לחץ הדם, בו בזמן שהיא מדכאת את מערכת הרנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון הקשורה בהגברת העומס על הלב ובעליית לחץ דם.

 

בחברה טוענים כי למרות הטיפולים הזמינים כיום, שיעור התמותה מאי ספיקת לב עדיין גבוה מאוד - ומגיע עד 50% תוך 5 שנים מהאבחון.

 

פחות תופעות לוואי

המחקר נערך בקרב 8,442 חולים הסובלים משלב אי ספיקת לב הקרוי HF-REF, המאפיין כמחצית מהחולים. הנבדקים קיבלו LCZ696 או אנלפריל בנוסף לטיפולים אחרים הקיימים כיום. המחקר החל בדצמבר 2009 והסתיים במרס 2014. מהממצאים עלה כי בהשוואה לאנלפריל, התרופה LCZ696 הפחיתה את הסיכון לתמותה ב-20 אחוזים והפחיתה את שיעור האישפוזים עקב אי ספיקת לב ב- 21% .

 

ניתוח נתוני הבטיחות מהמחקר הראה שגם שיעור תופעות הלוואי היה נמוך מזה של אנלפריל, ובהם פחות שיעול, עלייה ברמות האשלגן בדם, בצקת או אי ספיקת כליות. נוברטיס מתכננת להגיש את הבקשה לאישור ב-FDA האמריקאי עד לסוף שנת 2014 ובאיחוד האירופי בתחילת 2015.

 

"מדובר בפריצת דרך אדירה בטיפול בחולי אי ספיקת לב", אומר ל-ynet פרופ' רן קורנובסקי, מנהל המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי רבין שלא השתתף במחקר, "פעם ב-15 שנים יש פריצות דרך שכאלה, וזו תרופה שחיכינו לה שנים רבות לאחר הרבה מאוד אכזבות מתרופות שלא הראו יתרון על הטיפולים הקיימים".

 

"התרופה תתאים לחלק גדול מאוד של ישראלים הסובלים מאי ספיקת לב", מוסיף פרופ' קורנובסקי, "היא צפויה להאריך את חייהם, למנוע סיבוכים ולהפחית את מספר האשפוזים בשל ההחמרות מהמחלה. עם זאת, חשוב לציין שהיא עדיין לא מאושרת לשימוש בעולם, ויידרש עוד זמן עד שיותאמו פרוטוקולי הטיפול בה לחולים".

 

"זו התרופה המוצלחת ביותר לחולי אי ספיקת לב מזה שנים רבות" אומר ל-ynet ד"ר דורון מנחמי, מנהל מרפאת אי ספיקת לב בוולפסון, שגם הוא לא היה מעורב במחקר, "אנחנו מאוד מוגבלים בטיפול בחולי אי ספיקת לב וסוף סוף נוכל לטפל בהם ממש. אפשר בהחלט להניח שהתרופה הזו תשפר את איכות החיים שלהם, תאריך אותה, תמנע סיבוכים ואולי גם תמנע הידרדרות משמעותית שמצריכה השתלת לב. זו בשורה דרמטית ביותר לחולים הללו, ועכשיו יש להם תקווה".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
התרופה שעשויה להאריך חיי חולי לב
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים