שתף קטע נבחר

מסתמן: עסקה לנערים שהואשמו באונס ילדה

11 נערים מאזור המרכז, שהואשמו בביצוע עבירות מין קשות בבת 12, קרובים לחתום על הסדר טיעון מקל. עורכת הדין שלה דורשת פיצוי מקסימלי: "היא תשלם מחיר נפשי וכלכלי כבד בעוד הם ימשיכו בחייהם". בפרקליטות תומכים בדרישה

פרשת האונס הקבוצתי של ילדה בת 12 עם צרכים מיוחדים עומדת להסתיים בעונשים מקלים: רובם של 11 הנערים בני 13 עד 17 מאזור המרכז, שהואשמו בתחילת 2014 בביצוע אונס, מעשי סדום, מעשים מגונים בכוח, פגיעה בפרטיות ועוד, קרובים לחתום עם הפרקליטות על הסדר טיעון פתוח שבמסגרתו התקבלו טיעוני הסנגורים להקל בעונשם בשל גילם הצעיר ומצבם הסוציו-אקונומי. בנוסף עורכת דינה של הילדה דורשת פיצויים בגובה 2.8 מיליון שקלים ובפרקליטות תומכים בפיצוי גבוה. בפרקליטות אמרו: "איננו מתייחסים להסדרי טיעון לפני הצגתם בבית המשפט". עסקת הטיעון תיחתם ככל הנראה בשל קשיים בראיות. 

 

עוד בחדשות:

 

אמה של הנערה אמרה ל-ynet: "הבת שלי עברה טראומה נוראית. גם אני עברתי טראומה. היום היא חיה מחוץ לבית כי אין לנו ברירה. כל הסביבה מכירה אותה ויודעת מה היה וקשה להתמודד עם זה. הילדים האלה צריכים לקבל עונש חמור. עונש עד הסוף, כי אם לא הם פשוט יצחקו על זה. הם לא חושבים ברצינות על המעשים שלהם, ואם הם יקבלו עונש קל אז מה יקרה מחר? הם מבינים שמותר לעשות מה שרוצים וזה לא נכון. זה לא מותר".

 

באת כוחה של הקורבן, עו"ד רוני אלוני סדובניק, מבקשת לחסוך מהילדה את הצורך לבקש פיצוי כספי בהליך אזרחי, ואמרה ל-ynet: "נדרוש את הפיצוי המקסימלי על פי חוק לכל אחד מהנערים. אחרת, איבדנו כחברה את יכולת ההרתעה ורוקנו את החוק מתוכן".

 

בימים אלו נערכים לנערים תסקירי שירות מבחן שתוצאותיהם יסייעו לנמק מדוע יש לשלוח אותם להליך שיקומי ולא למוסדות סגורים. בינתיים, הילדה עזבה את ביתה ואת סביבת מגוריה ונשלחה למוסד מוגן, וגם בעתיד היא תזדקק לטיפול פסיכולוגי ארוך ויקר. "לא הגיוני שהם ימשיכו את חייהם בעוד הנפגעת נאלצת להתחיל את חייה מחדש במחיר נפשי וכלכלי כה גבוה", הוסיפה עו"ד אלוני סדובניק.

 

עורכי הדין פלישמן, זילברשלג, קינן ואלוני סדובניק (צילום: אורית אלון, מוטי קמחי) (צילום: אורית אלון, מוטי קמחי)
עורכי הדין פלישמן, זילברשלג, קינן ואלוני סדובניק(צילום: אורית אלון, מוטי קמחי)

 

על פי סעיף 77 של חוק העונשין, הסכום המקסימלי שבית משפט יכול להשית על הפוגע בתיק פלילי הוא 258 אלף שקל. קביעת הפיצויים לפי סעיף זה "תהא לפי ערך הנזק או הסבל שנגרמו ביום ביצוע העבירה או ביום מתן הפיצויים, הכול לפי הגדול יותר", נקבע. בתביעה גם יבקשו להטיל על הנערים עונשים כספיים גבוהים.

 

לטענת עו"ד אלוני סדובניק, הרכבים פליליים התעלמו עד כה מהוראת סעיף זה בתיקי אונס,

וקבעו סכומים נמוכים הרבה חרף הנזק הרב שנגרם לקטינות.

 

אחת הסיבות המובילות את הפרקליטות לסגור עסקאות טיעון במקרי אונס היא לחסוך מהנפגעת את העדות בבית המשפט. אבל בפועל, בהליך האזרחי-נזיקי המתחיל מיד לאחר ההליך הפלילי מחייבים השופטים את הקורבן להגיע ולהעיד בפניהם ואף בנוכחותו של הפוגע. כלומר, גם אם ההליך הפלילי יסתיים בהרשעה, יהיה על הנפגעת להוכיח שנגרם לה נזק.

 

עו"ד אלוני סדובניק: "במקרה הזה, שבו חבורת קטינים ניצלה ביודעין את היותה של הילדה מוגבלת קוגניטיבית, ועל רקע התרחבות התופעה של אונס קבוצתי אצל קטינים, יש מקום לייצר הרתעה. אם לא במאסר אז בפיצויים לקורבן. אנו נעמוד על כך שכל קטין שיורשע ישלם פיצוי כספי מקסימלי על פי הקבוע בחוק, על מנת שנוכל לחסוך מהקורבן את ניהול ההליך האזרחי".

 

את הנערים מייצגים בין היתר עורכי הדין אורי קינן, גדי זילברשלג ושמואל פלישמן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: ענת אלון
עו"ד אלוני סדובניק
צילום: ענת אלון
מומלצים