שתף קטע נבחר

האח לחם בעזה והאחות תקועה באתיופיה

חלפה יותר מחצי שנה מאז ש-ynet חשף את סיפורו של לוחם צנחנים שנאבק להעלות את אחותו לישראל, אך דבר לא התקדם. לאחר שסיכן את חייו בצוק איתן, פונה ארגאווי לריבלין. "יהודים באתיופיה לוקחים את חלומותיהם לקבר"

אחרי שלחם בעזה, לוחם סיירת הצנחנים נלחם להעלות את אחותו לישראל. כבר יותר מעשור שארגאווי טספה לא ראה את אחותו, קסה, שנותרה עם ילדיה באתיופיה לאחר שבני משפחתה האחרים עלו לישראל ב-2004. לאחר מאבק ארוך וכושל מול הרשויות בניסיון לאפשר את העלאתה ארצה פנה טספה לנשיא המדינה ראובן ריבלין בבקשה שיסייע.

 

סיפורו של טספה, בן 22, נחשף לראשונה ב-ynet בפברואר השנה. בני המשפחה בישראל מחכים שהאחות תוכל לעלות ארצה, אולם אף שהם מחזיקים בידם אישור עלייה לאחות על בסיס הומניטרי בחתימת רשות האוכלוסין וההגירה - האחות ממתינה לוועדת חריגים שתקבע את עתידה, וזאת בעקבות החלטה נוספת של רשות האוכלוסין וההגירה שלא לאפשר את עלייתם לישראל של כ-25 משפחות שקיבלו אישור דומה.

האחות שנותרה מאחור עם שני ילדיה ובעלה באתיופיה  ()
האחות שנותרה מאחור עם שני ילדיה ובעלה באתיופיה
 

"אני לא יכול להסביר לאימא שלי למה הזכות שלנו בישראל, כיהודים, לא יכולה להתממש", אמר טספה ל-ynet בפברואר. בשבוע שעבר, כמה ימים לאחר שסיים להילחם במבצע צוק איתן ברצועת עזה, פנה ארגאווי, שנואש ממשרדי הממשלה, אל נשיא המדינה ראובן ריבלין בבקשה כי יתערב למען העלאת אחותו ולמען העלאתם של עוד כ-25 משפחות אשר מצויות במצבה.

 

"אני חושב שמגיע לאחותי, ולעוד רבים שממתינים במחנות בגונדר ובאדיס אבבה, שיחשבו עליהם, ושהאנשים שיש להם את האפשרות להעלות אותם לארץ יפעלו למענם", כתב לוחם הצנחנים לנשיא המדינה. "אני פונה אליך בשם החיילים והחיילות הרבים המשרתים בצבא הגנה לישראל ונמצאים במצבי".

 

הוא הוסיף כי "בכל שנה שחולפת נפטרים באתיופיה יהודים שלצערי את חלומם לראות את ירושלים הקדושה, לחבק את הנכד החייל, את הבת שגידלה כבר נכדים הם לוקחים אתם לקבר. עדיין אפשר לאחד את קרובי משפחתנו אשר בחיים, כיוון שלא אבדה תקוותם של מסורבי העלייה והיא גם לא תאבד עד יום מותם".

טספה. נלחם בכל החזיתות  ()
טספה. נלחם בכל החזיתות
 

המקרה של ארגאווי מייצג, כאמור, עוד 25 משפחות ובהן 90 נפשות שקיבלו אישור הומניטרי לעלייה לישראל בתקופת כהונתו של שר הפנים הקודם אלי ישי, לאחר שהחלטת הממשלה הקשיחה את התנאים לעלייתם ב-2003. אולם משרד הקליטה סירב להכיר באישורים הללו, ובשנה שעברה התקבלה החלטה ברשות האוכלוסין וההגירה, הפועלת תחת משרד הפנים, שלא לאפשר את עלייתן לארץ של אותן המשפחות, שלהן קרובים מדרגה ראשונה בישראל.

 

לפני כשנה הקים שר הפנים גדעון סער ועדה שתפקידה היה לבחון את זכאותם לעלייה של המשפחות הללו ושל עוד אלפים מבני הפלשמורה שנותרו באתיופיה, אולם עד עתה לא אושרה עלייתה של אף לא אחת מהמשפחות.

 

אורי פרדניק, ראש מטה המאבק להעלאת יהודי אתיופיה, אמר כי "המקרה של ארגאווי רק מוכיח את האטימות הנוראה שמפגין משרד הפנים כלפי אלפי משפחות מסורבי העלייה החיות בארץ. יהודים נוספים בני הקהילות באדיס אבבה ובגונדר מתים בתנאים הקשים שבהם הם חיים, והטרגדיה של קרוביהם בארץ מחריפה. מאסנו בהבטחות ובבירוקרטיה ואנחנו נערכים לסדרת הפגנות מול ביתו של שר הפנים בזמן הקרוב".

 

טרם התקבלה תגובת רשות האוכלוסין וההגירה.

 

ממשרד העלייה והקליטה נמסר בתגובה כי "משרד העלייה והקליטה אינו קובע את מעמדם של המבקשים להיכנס לישראל. הסמכות הבלעדית לעניין זה היא של רשות האוכלוסין וההגירה".

 

מבית הנשיא נמסר כי הפנייה טרם התקבלה במשכן הנשיא, אך עם פניית ynet החל טיפול ראשוני בנושא ולאחר בירור ייענה טספה במישרין.


פורסם לראשונה 01/09/2014 22:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים