שתף קטע נבחר

טעים בבית של איילת הירשמן: "טעים וטוב"

כוהנת ספרי הבישול איילת הירשמן חוזרת בספר שכולו מתכונים ביתיים שעושים מקסימום הרגשה טובה במינימום מאמץ. טעימה מתוך "טעים וטוב" עם 3 מתכוני ירקות מזינים ומגרים: כרובית טנדורי ברוטב ראיטה, סלט עגבניות אסיאתי וגם קוסקוס ירקות

1. כרובית טנדורי שלמה ברוטב ראיטה קר ומרענן

 

ראש כרובית שלם צלוי בשלמות ומוגש היישר מהתבנית למרכז השולחן, לוהט ויפה, רך מאוד מבפנים ופריך בקצוות ונפרס לפרוסות כמו עוגה, אוהבים? אין מי שלא. לידו: ראיטה הודית קרה, כלומר רוטב-מטבל הודי מיוגורט, עם המון עשבי תיבול מרעננים. ארוחה צמחונית מושלמת, ובכלל.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

  • הפסיד בטוטו

     

    המרכיבים ל-6 מנות: 

      

    לכרובית:

    1 כפית פלפלון צ'ילי יבש טחון

    1 כפית כמון טחון

    1 כפית אגוז מוסקט מגורר

    1 כפית קינמון טחון

    1 כף פפריקה מתוקה

    מיץ מ-1/2 לימון

    1 מכל (200 מ"ל) יוגורט 3% שומן לפחות

    מלח, פלפל לבן

    1 כרובית בינונית, שטופה היטב

     

    לראיטה:

     1 כוס עלי נענע

    1 כוס עלי שמיר

    1 כוס עלי כוסברה

    1/2 בצל סגול

    1/2 פלפון צ'ילי ירוק, בלי הגרעינים

    מיץ מלימון אחד

    1/2 מכל יוגורט 3% שומן לפחות

    1 כפית שמן זית

    מלח

    1 כפית דבש

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים בקערה גדולה את כל התבלינים חוץ מהמלח והפלפל. מוסיפים את מיץ הלימון והיוגורט ומערבבים היטב לקבלת רוטב אחיד.
    2. מניחים שני ניירות אפייה בתבנית. מתבלים את הכרובית במלח ובפלפל ומניחים אותה על הנייר. מורחים אותה מכל הצדדים ברוטב ומשהים חצי שעה לפחות. עוטפים את הכרובית בניירות כך שיהיו אטומים אבל משאירים למעלה מרווח לאדים, ולא מהדקים לגמרי.

    3. מניחים את הכרובית על הנייר ומורחים אותה מכל הצדדים ברוטב. משרים ברוטב 1/2 שעה לפחות. עוטפים את הכרובית בניירות, כך שתהיה אטומה, אבל משאירים למעלה מרווח לאדים ולא מהדקים לגמרי.

    4. צולים את הכרובית בתנור שחומם רמאש ל-200 מעלות במשך 45-60 דקות, עד שהיא רכה מאוד והציפוי זהוב ופריך.
    5. מכינים את הראיטה: שמים את כל המרכיבים במעבד המזון. מפעילים לזמן קצר עד שמתקבל רוטב אחיד.
    6. מגישים את הכרובית החמה עם הראיטה ועם לימונים. פורסים לפרוסות כמו עוגה ומגישים.

     

     (צילום: יוסי סליס) (צילום: יוסי סליס)
    (צילום: יוסי סליס)

     

    2. סלט עגבניות אסיאתי

    כדי להכין את הסלט הזה תצטרכו לכבוש עגבניות, למשך זמן קצר מאוד, חצי שעה בסך הכל, ברוטב אסיאתי מבושם ועז טעמים, שהיה מיועד במקור לכבישת דגים נאים. השאלתי אותו לסלט עגבניות, ומאז אני לא מחזירה. מנה מפתיעה.

     

    המרכיבים ל-6 מנות:

    4 עגבניות תמר בשלות ו-4 עגבנות שוקוליטס גדולות, או 10 עגבניות אדומות, בשלות וטעימות

     

    לרוטב:

    מיץ מ-1 ליים או 1/2 לימון

    קליפה מגוררת מ-1 ליים או 1/2 לימון

    1 בצל סגול קלוף, קצוץ דק

    1 שן שום קלופה, קצוצה דק

    1 כף סוכר חום

    4 כפות רוטב יוזו (פרי הדר יפני בעל חמיצות-מתיקות מופלאה. את הרוטב אפשר להשיג בחנויות למוצרי מזרח אסיה, ובחלק מרשתות השיווק)

    1/2 כוסברה קצוצה

    1 כף רוטב סויה

     

    להגשה:

    1/2 כוס עלי כוסברה

     

    אופן ההכנה:

    1. פורסים את העגבניות לפרוסות של 1 ס"מ. מניחים על צלחת הגשה גדולה בשכבה אחת ככל שהמקום מאפשר - אפשר שהעגבניות יהיו חופפות קצת אחת לשנייה, אבל מקפידים שאף עגבנייה לא תהיה מכוסה לגמרי. שומרים את השאר בצד.
    2. מכינים את הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערית, ומערבבים היטב.
    3. מרכיבים את המנה: יוצקים מהרוטב על שכבת העגבניות הראשונה. מניחים מעל את שכבת העגבניות השנייה, ויוצקים עליה את שאר הרוטב. מניחים את עלי הכוסברה הנוספים, ומשהים למשך 30 דקות. מפזרים את עלי הכוסברה ומגישים.

     

     (צילום: יוסי סליס) (צילום: יוסי סליס)
    (צילום: יוסי סליס)

     

    מרק ירקות מעולה לקוסקוס

    בבית שלנו, זה המרק או הרוטב - תלוי את מי שואלים -לקוסקוס. הוא דורש השקעה - אני מציינת כבר עכשיו - כי צריך לבשל את החומוס מראש (או להשתמש בגרגירי חומוס מבושלים מוקפאים), לחתוך הרבה ירקות ולא להתייאש עד לשלב הפיניש של המרק, שמתבצע בכלל בתנור, מה שמעניק לירקות זיגוג קרמלי, אותנטי ומהמם ולי שיק של סבתא מרוקאית בת 88 עם יד במטבח. והוא שווה כל דקת עבודה. הקוסקוס עצמו מקופסה להכנה מהירה, כי בכל זאת יש לי חיים, והוא מושלם.

    המרכיבים ל-8-6 מנות:

     

    למרק:

    5 כפיות שמן חמניות או שמן קנולה

    3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים, חתוכים לקוביות בגודל 4 ס"מ

    2 גזרים קלופים, חתוכים למקלות בגודל 5 ס"מ

    2 לפתות קלופות וחצויות, חתוכות לקוביות בגודל 3 ס"מ

    3 בצלים, קלופים ופרוסים

    5 גבעולי סלרי, חתוכים לפיסות בגודל 4 ס"מ

    2 מקלות קינמון

    2 עלי דפנה

    1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר

    1/4 כפית כורכום טחון

    1/4 כפית פפריקה מתוקה

    1/4 כפית צ'ילי גרוס

    1/2 כפית מלח

    400 גרם דלעת קלופה, חתוכה גס

    200 גרם גרגירי חומוס מבושל, או חומוס מוקפא ומופשר

    1/2 כרובית, מופרדת לפרחים

    4 קישואים, חתוכים למקלות בגודל 4 ס"מ

    600 מ"ל ציר ירקות או מים

    2 כפיות סוכר חום

    1/2 כפית קינמון טחון

     

    הגשה:

    קוסקוס מהיר מוכן

    עלי כוסברה קצוצים

     

    אופן ההכנה: 

    1. מחממים בסיר גדול 4 כפיות מהשמן. מוסיפים תפוחי אדמה, גזר, לפת, בצל וסלרי. מטגנים על להבה בינונית-גבוהה כ-5 דקות מכל צד, עד שהם מתרככים ומתחילים להזהיב.
    2. מוסיפים את מקלות הקינמון, עלי דפנה, ג'ינג'ר, כורכום, פפריקה, צ'ילי ומלח. מכסים בציר הירקות או במים, כך שיגיעו לגובה 5 ס"מ מעל מרכיבי המרק. מבשלים 30 דקות. מוסיפים דלעת, חומוס מבושל, כרובית וקישואים ומבשלים עוד 30 דקות.
    3. משמנים קלות את תבנית הצלייה. באמצעות כף מחוררת, מניחים בתבנית הצלייה את הירקות מהמרק (ללא החומוס). יוצקים על הירקות את כפית השמן הנוספת. מפזרים את הסוכר והקינמון הטחון. צולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות, עד שהירקות מזוגגים ברוטב ומזהיבים קצת.
    4. הגשה: מסדרים בקעריות את הקוסקוס. יוצקים לכל קערה מהמרק עם החומוס, ומוסיפים מהירקות הצלויים. אם רוצים, מפזרים מעל עלי כוסברה. מגישים.

     

     (צילום: יוסי סליס) (צילום: יוסי סליס)
    (צילום: יוסי סליס)

     

     

    • המתכונים לקוחים מספר המתכונים החדש ״טוב וטעים״ מאת איילת הירשמן. כשר. הוצאת ידיעות ספרים.

  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: יוסי סליס
    מרק ירקות לקוסקוס
    צילום: יוסי סליס
    צילום: עדי אורני
    "טעים וטוב". ספר הבישול החדש של איילת הירשמן
    צילום: עדי אורני
    מומלצים