שתף קטע נבחר

ביום ב': החלטה אם יעוכב עונשו של אולמרט

מורשעי פרשת הולילנד, ובהם ראש הממשלה לשעבר, מבקשים לעכב את ביצוע העונש עד לשמיעת ערעורם. הנימוק המרכזי: התביעה נשענה על עד אחד שלא נחקר. השופט: היא נשענה על יותר

בית המשפט יחליט ביום שני הבא אם לעכב את כניסתם לכלא של מורשעי פרשת הולילנד, ובהם ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, עד הישמע הערר שהגישו על העונש לבית המשפט העליון. היום (ה') שמע השופט נועם סולברג את טיעוניהם של המורשעים, ולדבריו יש לקבוע עיכוב ביצוע בהתאם לאפשרות ההצלחה בערר. עוד נכחו בדיון: המהנדס אורי שטרית, אביגדור קלנר, דני דנקנר, אליעזר שמחיוף ואורי לופוליאנסקי.

 

עורכת הדין נוית נגב ועו"ד איריס ניב-סבאג, שהצטרפו להליך הערעור של אולמרט ומובילות אותו, טענו כי המדד מצד המדינה לא אמור להיות מהירות ביצוע החלטת בית המשפט. "יש התעלמות מכך שלאינטרס הציבורי יש אינטרסים שונים בפסיקה. אלה כוללים לא רק ריצוי מהיר ומיידי של העונש, אלא גם פגיעה קשה ובלתי הפיכה בנידון אם יתברר לאחר הערעור שמאסרו בלתי מוצדק. בית המשפט קובע שהוא לא רק אינטרס של הפרט אלא חלק מהאינטרס הציבורי", טענו הפרקליטות.

 

אולמרט, הבוקר בדיון (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
אולמרט, הבוקר בדיון(צילום: גיל יוחנן)

אורי לופוליאנסקי. ייכלא למרות מחלתו (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
אורי לופוליאנסקי. ייכלא למרות מחלתו(צילום: גיל יוחנן)
 

עו"ד נגב טענה כי הסיכוי של אולמרט בערעור גבוה, דבר שמסתמך לדבריה על כך שעד המדינה, שמואל דכנר, לא נחקר על ידי הסנגורים של ראש הממשלה לשעבר. עוד היא ציינה כי הראיות לגביו לא היו ישירות, אף שעד המדינה תיאר בפירוט את תשלום הכספים באמצעות עשר המחאות עוקבים. לגרסתה, התביעה הודתה כי לא הצליחה לזהות את ההמחאות, אף שהמידע על חשבונות הבנק של דכנר היה בידה. נגב טענה עוד כי בשני המקרים שבהם הורשע אולמרט הכסף התקבל על ידי צד שלישי, ובית המשפט התייחס בהרשעתו הן לעניין הסכום שקיבל אולמרט והן לכך שביקש כספים מעד המדינה, וכי אין להם קיום ואין להם בסיס ראייתי ללא עדותו של עד המדינה.

 

השופט סולברג העיר לעניין הטענות שעלו בדבר הסתמכות המחוזי על עד אחד כי "כשקוראים את הכרעת הדין רואים שבית המשפט היה ער לחולשות של עד המדינה ודאג לחיזוקים המתאימים".

 

עו"ד ג'אוי אש, ראש המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה, טען בדיון כי על נאשם שהורשע לרצות את העונש באופן מיידי. "ההרשעות שלהם משקפות פרשות מאוד חמורות", ציין. "ההרשעה הזאת למעשה פתחה איזה צוהר קשה מאוד בנוגע לנותני ומקבלי השוחד, למספרם, לאיך הדברים עובדים. הפגיעה באמון הציבור בכל הערכים המוגנים במקרה הזה היא קשה מאוד".

 

לעניינו של אולמרט ספציפית טען עו"ד אש כי באופן כללי עד מדינה שלא נחקר באופן מלא

על ידי מי מהמורשעים זו אכן שאלה משפטית, "אך לא בתיק זה". לדבריו, הרשעת בית המשפט לא נשענה רק על דכנר אלא על "שלל עדים שנחקרו בפניו, בית המשפט לא האמין לאולמרט, אחיו ועדי ההגנה". אש טען כי ההרשעה נשענה גם על ראיות שונות, וכי ערעורו של אולמרט נוגע לממצאי מהימנות ועובדות שקבע המחוזי, וכי באלה ממעט העליון להתערב, ומכאן שסיכויי הערעור נמוכים.

 

בעניין ראש עיריית ירושלים לשעבר, אורי לופוליאנסקי, שחולה בסרטן ונטען כי במצבו הבריאותי אין לכלוא אותו, אמר עו"ד אש כי בסופו של דבר קבעו הגורמים האחראים לבריאותו של האסיר שהם יכולים לטפל בו ללא סיכון לבריאותו, וכי יש אסירים שמרצים עונשם במחלה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
אולמרט הבוקר בדיון
צילום: גיל יוחנן
מומלצים