שתף קטע נבחר

דובאי מציגה: יין בלי אלכוהול, אבל עם זהב

האמירות הראוותנית מהמפרץ שכבר הביאה לעולם את המגדל הכי גבוה ולמבורגיני כניידות משטרה, שוברת עוד שיא של ניקור עיניים

דובאי בנתה כבר את המגדל הגבוה בעולם, הציבה מדרון סקי בתוך קניון וסיפקה מכוניות למבורגיני כניידות משטרה. באיזה עוד מקום בעולם, אם כך, הייתם מצפים למצוא ב-150$ בקבוק יין חלאל לא-אלכוהולי, המכיל יין לבן עם עלי זהב של 24 קראט שזוהרים בתחתיתו?

 

זה דבר הגיוני לגמרי בדובאי, האמירות מהמפרץ שמושכת תיירים בעזרת ההבטחה שלה לאורח חיים יוקרתי. זה מה שעושה לפחות טוני קולי, ראש החברה שמשווקת את היין. "הזהב נמצא בפנים משום סיבה טובה - סתם בשביל הכיף. זה פנטסטי, זה קל דעת, זה לגמרי דובאי", הסביר קולי במסעדת ביסטרו שבה מוצגים בקבוקי היין האלה.

 

בעל המסעדה, ג'וש בנסון, אמר כי הבקבוקים עם הזהב מוצעים למכירה החל מלפני כמה שבועות. המסעדה החלה לדבריו לשווק אותם "עבור אנשים שאסור להם לשתות משקאות אלכוהוליים, נחמד יותר לשתות את זה ליד הסטייק מאשר לשתות פפסי".

 

את היין מייצרת חברת Dismark Products הספרדית, שהמותג Lussor שלה כולל מגוון יינות אדומים ולבנים לא-אלכוהוליים. הענבים באים מיקבים בספרד, ושיטת ואקום גרמנית מוציאה מהם את האלכוהול.

הענבים באים מספרד, הוואקום נוצר בגרמניה ()
הענבים באים מספרד, הוואקום נוצר בגרמניה

איסלאם, הדת השלטת במדינות ערב, אוסרת לצרוך אלכוהול, אבל החוק אינו נאכף באופן אוניברסלי בחלק ממדינות האיסלאם, ויש הבדלים לגבי אכיפתו בשבע האמירויות השונות שמרכיבות את איחוד האמירויות.

 

בדובאי הליברלית יותר, אלכוהול מוגש במקומות מורשים כמו בארים במלונות. באמירות שרג'ה השמרנית יותר אסורה צריכת האלכוהול לגמרי. "חלאל" הוא ביטוי המתאר את המזון והמשקאות שמותר לצרוך לפי החוק האיסלאמי - המקבילה ל"כשר" ביהדות.

 

הרעיון של יינות ללא אלכוהול אינו חדש, אבל קולי אומר שהמותג הזה שונה משום שהוא אינו כולל גליצרין, סוכר או תוספים, שלא כמו יינות לא-

אלכוהוליים אחרים.

 

דן זבינקה, לקוח אוסטרלי בביסטרו, אמר כי טעם מיין לא-אלכוהולי, וכי הוא הופתע עד כמה הוא טוב. "אני חושב שזה תחליף טוב. הטעם של זה הוא כמו של הדבר האמיתי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יין Lussor. בדובאי הפכו אותו לחלאל
מומלצים