שתף קטע נבחר

בנט מחה, והצעה של יעלון לתוואי הגדר עוכבה

הממשלה הייתה אמורה לאשר את הצעת יעלון לגדר ההפרדה באזור הכפר בתיר שליד גוש עציון, בתוואי שעורר התנגדות חריפה הן ממתנחלים והן מפלסטינים. בצד לחץ על שרי הימין, יו"ר הבית היהודי הוביל את ההתנגדות - וההצבעה נדחתה

ברקע המתיחות הקשה בין השרים משה (בוגי) יעלון ונפתלי בנט, נדחתה ההצבעה שתוכננה היום (א') בממשלה על אישור תוואי גדר ההפרדה השנוי במחלוקת בגוש עציון.

 

עוד בחדשות:

דרעי: הדיל של ביבי ולפיד - מכירת חיסול

"פחד ובכי". אבנים על אוטובוס ילדים בירושלים

 

הנושא הובא אמנם לדיון בישיבת השרים כמתוכנן, אולם יו"ר הבית היהודי, שר הכלכלה בנט, תקף את ההצעה שהביא שר הביטחון יעלון ואמר כי אין זה הגיוני לבנות את הגדר במתווה שהציעה מערכת הביטחון.

אזור בתיר, שבו מתוכננת הגדר (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
אזור בתיר, שבו מתוכננת הגדר(צילום: אוהד צויגנברג)

 

הדמיית הגדר, לפי משרד הביטחון:

ראשי המתנחלים אף הפעילו לחץ על שרי הימין כדי שימנעו את אישור התוואי, ובנט הוביל את ההתנגדות בממשלה. בתום הדיון הוחלט שלא לקיים היום הצבעה. הממשלה רשמה לפניה את עמדת בג"ץ ונקבע כי הנושא יובא לדיון ואישור מחדש.

 

הממשלה הייתה אמורה לאשרר את התוואי שאושר עוד ב-2006. בשל בשל הזמן שחלף ובשל הדיונים המשפטיים, הובאה ההחלטה שוב. מתוקף סמכותו כריבון ביהודה ושומרון יכול היה יעלון להורות על בניית הגדר, אולם כעת לאחר הדיון הוגבלה למעשה סמכותו והממשלה תצטרך לאשר בהמשך גם את עצם הבנייה. בינתיים, אין כוונה לבנות בפועל, גם לנוכח עלות צעד שכזה.

 

סוגיית הגדר נדונה בבג"ץ וקיבלה את אישור השופטים, אולם גם הפלסטינים תושבי האזור וגם המתנחלים - כל צד מסיבותיו - הביעו התנגדות חריפה לתוואי המתוכנן. הפלסטינים מחו נגד פגיעה בטרסות שמוגדרות אתר מורשת עולמי של אונסק"ו, ואילו המתנחלים מחו מסיבות ביטחוניות.

 

ראש מועצת אפרת סא"ל (מיל') עודד רביבי מסר בתגובה

 כי "אני מקווה שהשכל הישר ינצח את הפורמליות. החלטת הממשלה משנת 2006 כבר אינה רלבנטית למציאות ימינו ואני שמח שראש הממשלה קיבל את עמדתי כי המציאות הביטחונית המשתנה גם מחייבת פתרון יצירתי למציאות הביטחונית החדשה".

 

ראש המועצה האזורית גוש עציון, דוידי פרל, בירך אף הוא והודה "לשרים ולכלל הגורמים אשר פעלו לדחות את ההחלטה בעניין. דווקא בימים שבהם הממשלה נאלצת לבצע קיצוצים כואבים בחינוך, ברווחה, בבריאות ובשירותים לאזרח, לא ראוי היה להשקיע סכום עתק העומד על 300 מליון שקל בפרויקט עם תרומה שולית לביטחון. ההתנגדות לגדר מאחדת את המתיישבים, הפלסטינים ושוחרי איכות הסביבה ואנו מקווים כי דחיית ההחלטה היא השלב הראשון בגניזת תוכנית מיותרת זו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אזור בתיר שבו מתוכננת הגדר
מומלצים