שתף קטע נבחר

תינוק פונדקאות מת בתאילנד, האבות נאבקים להביאו לקבורה בישראל

לידת תינוק בבנגקוק הסתבכה, וזוג האבות הישראלים נאבקים כעת ברשויות המקומיות. "הודענו למשפחות שיש להן נכד, ולמחרת יש יום שחור". ממשרד החוץ נמסר ש"המקרה מוכר והמשרד מנסה לסייע"

חיים ואלכס עבאדה-ריין נסעו לתאילנד לפני החג כדי לקבל את פני בנם, תינוק שנולד בהליך פונדקאות. הלידה הוקדמה והסתבכה, הילד מת בבית החולים, וכעת נאבקים השניים להביאו לקבורה בישראל.

 

"הודיעו לנו שהקדימו את הניתוח הקיסרי ורק אמרו לנו שהתינוק הגיע לבשלות", סיפרו השניים ל-ynet. "מבחינתנו זו הייתה בשורה משמחת, כי כך נוכל לקבל את הבן שלנו קודם. הגענו לבית החולים, היינו בחלק של הלידה וחיכינו לתינוק שיצא החוצה. ראינו אותו ושמענו אותו צורח. אמרו לנו שהכול בסדר איתו ואמרו לנו ללכת לבית המלון. הלכנו לעשות קניות בשביל הילד, קנינו עגלה, סל-קל ומוצרים אחרים".

 

שמחה שהתחלפה באבל. חיים ואלכס עבאדה-ריין  (צילום: מתוך פייסבוק) (צילום: מתוך פייסבוק)
שמחה שהתחלפה באבל. חיים ואלכס עבאדה-ריין (צילום: מתוך פייסבוק)
 

מעט לאחר מכן, קיבלו ההורים הטריים טלפון שבישר על הידרדרות במצב התינוק. "הגענו ומצאנו אותו בפגייה", סיפר חיים. "הוא חובר לצינורות הנשמה והאכלה וכף רגלו הייתה שבורה. הם אמרו לנו שהמצב קריטי, שיש לו בעיה בריאות כי הן לא התפתחו מספיק. בהתחלה אמרו לנו שזה עניין של 3-4 ימים עד שינתקו אותו מהמכונות. הוציאו אותנו מהחדר ושלחנו אותנו חזרה למלון, ואז התקשרו שוב ואמרו לנו להגיע כי הוא נמצא במצב של חיים ומוות. 

 

"הגענו לבית החולים ואמרו לנו שמצבו שוב הוחמר. ראינו את התינוק נפוח. מכונת ההנשמה עשתה לו נזק והחדירה לו יותר מדי אוויר אז עשו לו חור בריאה". התינוק הועבר לבית חולים מתקדם יותר, אך שם נקבע מותו. "קפצו עלינו 10 רופאים והחלו להריץ את האינקובטור ולטפל בו. עבדו עליו 4-3 שעות, ואז אחד הרופאים הודיע לנו שיש לו דימום בכל הגוף ושפשוט אין להם מה לעשות".

 

בני הזוג, שהכירו לפני כעשור החליטו להביא את בנם לקבורה בישראל, אך נתקלו מאז בקשיים ובהתנגדות הרשויות בתאילנד. "נציגה הסבירה לנו שהילד לא קיבל אזרחות ישראלית ושהוא נחשב תאילנדי. שאלו אותנו אם אנחנו רוצים לשרוף את הגופה, אך סירבנו. אנחנו יהודים ותורמת הביציות יהודיה".

 

בנוסף, הוסבר להם כי השתלשלות האירועים המהירה לא איפשרה קיום הליך חוקי שבמסגרתו האם חותמת על ויתור והילד מקבל אזרחות ישראלית, ולכן לא תתאפשר העברת גופת התינוק ארצה. "אנחנו מחכים לטוב לב של מדינת תאילנד וטוב לב

של רב שיהיה מוכן לתת אישור שהתינוק יהודי ושאפשר לקבור אותו בארץ", סיפרו השניים.

 

"אנחנו חושבים שאנחנו יכולים להיות הורים מדהימים", הוסיפו. "לקח לנו עשור להגיע למצב שאנחנו מסוגלים להביא ילד, פתחנו חסכונות וכל הכסף שהיה לנו הכנסנו לתוך התהליך הזה. יש לנו בבית משפחות שקורסות, הודענו להן שיש נכד, שלחנו תמונות וסרטונים ואז יום למחרת אתה מודיע שאין שמחה, יש יום שחור".

 

ממשרד החוץ נמסר בתגובה כי "המקרה מוכר והמשרד מנסה לסייע". גורמים במשרד הוסיפו כי מדובר במקרה סבוך שמחייב פנייה למשרד החוץ התאילנדי, וכן החלטה של מספר גורמים בארץ, כולל משרד הפנים.

 

איתמר אייכנר השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך פייסבוק
חיים ואלכס עבאדה-ריין, לפני טיסתם לבנגקוק
צילום: מתוך פייסבוק
מומלצים