שתף קטע נבחר

משתרשת: סלט קינואה מושקע

הוא מהיר ופשוט להכנה, מרענן ומשביע ואם תכינו כמות גדולה ממנו - תוכלו לשמור במקרר ולאכול גם יום אחרי בלי שייבול ויאבד מטעמו. מיכל וקסמן מכינה סלט קינואה סתווי עם סלק וירקות שורש, שנוצר בהשראת חברתה יפעת

איך עבר החג אתם שואלים? נחנו קצת, טיילנו קצת, בילינו עם חברים קצת ואכלנו בלי סוף. לא יודעת איך יצא השנה שבמשך ארבעה ימי חג ארוכים לא אירחנו חברים ומשפחה על שולחננו, אלא התארחנו בעצמנו בבתים של אחרים.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

בערב החג התכנסנו אצל ההורים שלי. שולחן ערוך לתפארת, והמון אוכל שהוכן על ידי בנות המשפחה על פי חלוקה מוסכמת מראש. למחרת, חג שני אצל סבתא עליזה עם הסיר המסורתי של "שבעה ירקות" לו מחכים בקוצר רוח כל השנה (מדי שנה אני מחליטה להציג אותו כאן לפניכם ולא מגיעה לזה. מי יודע, אולי בשנה הבאה).

 

ביום שישי סעודה הודית אדירת טעמים בביתם של מעצב העל וזוגתו הדוקטורית, שניים שהתברכו בידיים טובות, טעם משובח והרבה כישרון במטבח. ואם לא די בכל אלה, קינחנו בשבת בבראנץ' כיד המלך בביתם החדש והמדוגם של י' וע' חברינו האהובים, שאינם חובבי בישול, אבל מארחים מופתיים שתמיד זוכים במרב הנקודות בקרב גדולים וקטנים.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

בין הפנקייקים המושקעים לגבינות המשובחות ולשאריות הסלטים של סבתא תחיה - מצאתי גם סלט אחד מעשה ידייה של יפעת, חברה ובת בית ואשת אוכל ובישולים מדופלמת. היו בו קינואה ששמרה על נגיסות מדויקת, והרבה קוביות קטנות ופריכות של שורשים ממעמקי האדמה.

 

הצבע והטעם שלו נשאו בחובם סתוויות מבורכת, ובעזרת המזגן שצינן את חלל הבית וצמרות העצים שנצפו נעות ברוח מבעד לחלונות, אפשר היה לרגע לשכוח שכבר כמעט אוקטובר ואנחנו עדיין בעיצומו של הבל קיץ מתיש.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

סלט קינואה ושורשים

זו הגרסה שלי לסלט הסתווי של יפעת. הוא מהיר ופשוט להכנה. טעים, מרענן ומשביע, ואם תכינו כמות גדולה ממנו תוכלו לשמור במקרר ולאכול גם יום אחרי בלי שייבול ויאבד מטעמו. מקווה שיעזור לכם להרגיש מצוננים. אם לא, תדליקו מזגן ותעשו כאילו. לנו זה עבד.

 

המרכיבים:

 

לקינואה:

1 כוס קינואה

2 כפות שמן זית

 

לסלט:

1 גזר מקולף

1/2 קולורבי מקולף

1 סלק מקולף

1 פקעת שומר

1/2 בצל סגול

1 כף חומץ יין לבן

מיץ וגרידה מתפוז אחד, עדיף ירוק וטרי

מלח ים

שמן זית בנדיבות

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקינואה: מערבבים קינואה ושמן בסיר. מלהיטים מעל להבה גדולה ביותר. מוסיפים 1.5 כוסות מים, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים מכוסה ברתיחה מתונה במשך כ-12 דקות, או עד שהקינואה רכה אבל עדיין נגיסה.
  2. מורידים מהאש ומשאירים לעמוד 10 דקות נוספות בסיר המכוסה. מקררים לטמפרטורת החדר.
     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)
  3. מכינים את הסלט: מערבבים את הקינואה עם יתר מרכיבי הסלט. אוכלים מיד, או שומרים כמה שעות בכלי סגור. בניגוד לסלטי ירקות - המנוחה דווקא לא מפריעה למרקם ולטעם של הסלט הזה.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"

 

לכל הטורים של מיכל וקסמן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
סלט קינואה ושורשים
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים