שתף קטע נבחר

כשאמא לא זמינה: שיפור בחופשת הלידה לאב

ועדת העבודה של הכנסת אישרה חופשת לידה בתנאים הרבה יותר טובים לבני זוג של יולדות, שאינן מסוגלות לטפל בתינוק בשל מוגבלות, מחלה או אובדן. כעת הם יקבלו תגמול שכר מלא למשך 14 שבועות

בני זוג של יולדות שאינן מסוגלות לטפל בתינוק בשל מוגבלות, מחלה או אובדן - יוכלו לצאת לחופשת לידה בתנאים הרבה יותר טובים מאלה שהם מקבלים כיום. כך קבועות תקנות שאושרו היום (ד') בוועדת העבודה והרווחה של הכנסת.

 

 

מדובר בתקנות לחוק הביטוח הלאומי, הקובעות מתן תגמולים מיוחדים לבן זוג של יולדת, שאיננה מסוגלת לטפל ברך הנולד, וזאת כדי שיוכל להתמסר לטיפול בתינוק. הכוונה היא למקרים בהם היולדת סובלת ממוגבלות או מחלה, וכן למקרים שהיולדת נפטרה בלידה או בעקבותיה.

 

בעקבות אישור התקנות - התגמול לבן הזוג יהיה שווה למלוא שכר עבודתו והוא יינתן לו במשך 14 שבועות. אלו תנאים טובים יותר מאלו שניתנו עד כה ליולדת או לבעלה (במקרה שחלקו את חופשת הלידה -צ.ל) - דמי לידה לפי שיעור של 75% מהשכר למשך 12 שבועות.

 

בנוסף, התקנות מסדירות קצבה מיוחדת לאחר לידה לאם חד-הורית, שרופא קבע כי אינה מסוגלת לטפל בעצמה או בתינוק שנולד. קצבה זו תעמוד על 30% מהשכר הממוצע במשק שנקבע בינואר השנה – כ-2,700 שקל בחודש, למשך 3 חודשים מיום הלידה.  

 

תשלומים אלו יבואו במקום דמי הלידה הקבועים כיום בחוק, שניתנים לפי שכר היולדת. עם זאת, מתן התשלום לאם חד הורית יותנה בכך שלא עברה את תקופת ההכשרה החוקית המזכה אותה בתגמולי הביטוח הלאומי.

 

התקנות מפעילות תיקון בחוק שהתקבל לפני כ-3 חודשים ביוזמת הח"כים קארין אלהרר ועדי קול (יש עתיד), חיים כץ (ליכוד), יו"ר הוועדה, ואילן גילאון (מרצ). עלות התיקון היא כ-10 מיליון שקל בשנה, לפי חישובי מחלקת המחקר של המוסד לביטוח לאומי. מרגע אישורן - נכנסו התקנות לתוקף באופן רטרואקטיבי, החל מה-15 ביולי. 

 

ממלא מקום יו"ר הוועדה, ח"כ גילאון, אמר כי התקנות הן "יישום מצוין לחוק ראוי המיטיב עם משפחות המתחדשות בתינוק שנגזר עליהן להיערך לטיפול בו בנסיבות מיוחדות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים