שתף קטע נבחר

ק' שמונה: סטודנטים ישלמו שכ"ד מסובסד

הבוקר נחנך "מוטל סוזן" בצפון קריית שמונה - מתחם שעמד נטוש ומוזנח במשך עשורים, ושופץ בהשקעה של מיליוני שקלים לטובת מגורים בהשכרה מוזלת לסטודנטים ובוגרים. על היוזמה פיקחו עמותת איילים, המשרד לפיתוח הנגב והגליל וקרן היסוד. שכר הדירה החודשי למשך שנתיים: 1,400 שקל

קרוב ל-50 סטודנטים ובוגרי מוסדות אקדמיים, חלקם נשואים וחלק רווקים, נכנסים להתגורר בימים אלה בפרויקט דיור מוזל להשכרה בקריית שמונה. מדובר במתחם "מוטל סוזן" בצפון העיר, שעמד נטוש ומוזנח במשך עשורים, וכעת שופץ בהשקעה של מיליוני שקלים על ידי יוזמי הפרויקט - עמותת "איילים", המשרד לפיתוח הנגב והגליל וקרן היסוד. הבוקר (ה') נחנך המתחם המחודש, כאשר גולת הכותרת היא שכל יחידת דיור תעלה לדיירים כ-1,400 שקל בחודש, והם יוכלו להתגורר שם במשך כשנתיים.

 

 

צפו בסטודנטים משפצים את מתחם "מוטל סוזן"

 

"הרעיון הוא לתת לתקופה מוגדרת, דיור במחיר שפוי ואף זול לזוגות צעירים מהפריפריה, כך שיוכלו להתבסס ולהיערך להמשך החיים", הסביר היום דניאל בן, רכז אזור הצפון בעמותת איילים, את הרעיון שמאחורי המיזם. "בנוסף, המטרה היא לגבש את המשפחות והמתגוררים במקום לקבוצה קהילתית, שתמשיך לחיות בצורה משותפת גם בהמשך - כאן בצפון".

 

"מוטל סוזן" הוא מתחם מגורים בבעלות החברה הכלכלית של קריית שמונה, שעמד במשך השנים נטוש ומלוכלך, כאשר חלק מהזמן אף התגוררו בו נרקומנים. ביוזמת העמותה והמשרד לפיתוח הגליל והנגב, חכרה העמותה את המקום והחלה לשפצו. בפרויקט הושקעו עד כה קרוב ל-5 מיליון שקל.

 

מתחם "מוטל סוזן" המחודש (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
מתחם "מוטל סוזן" המחודש(צילום: אביהו שפירא)

 

"הוצאנו כמויות אדירות של זבל מהמקום והכנו 20 יחידות דיור בשטח שנע בין 55-68 מ"ר", מוסיף בן. "בנוסף, הוכשרו שטחים ציבוריים פתוחים וכן מועדון קהילתי. קשה למצוא דיור במחיר כזה באזור. מובן שבתמורה אנחנו דורשים מהמשתכנים לתרום לפעילות קהילתית, וכל אחד מהם מחויב בתרומה של 50 שעות שנתיות בקהילה שבה אנחנו חיים".

 

מי שיכול להשתכן במתחם הדיור אלה סטודנטים על סף סיום לימודים אקדמיים או בוגרים, חלקם התגוררו בכפרי הסטודנטים של העמותה, אשר יגורו בשכירות מוזלת כשנתיים. לדברי בן, בתוך שבועיים מאז הוכרזה ההרשמה לפרויקט כבר התמלאו יחידות הדיור, והביקוש אף הגיע ל-50% יותר מההיצע, מבלי שלפרויקט ניתן כל פרסום.

 

"אפשר לחיות בלי דאגות על הראש"

בשבוע האחרון עבדו במקום חניכי העמותה מקריית שמונה ויישובי הסביבה, המצויים בשנת שירות לפני הצבא, סיידו, ריצפו וסייעו לסיים את פרויקט השיפוץ הגדול, עם כניסתם של המשתכנים הראשונים.

 

חניכי העמותה דואגים לניקיון ושיפוץ המתחם (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
חניכי העמותה דואגים לניקיון ושיפוץ המתחם(צילום: אביהו שפירא)

 

"אנחנו בהחלט יכולים לתת קרדיט לעמותת איילים, שתאפשר לנו לגדל במשך שנתיים את הילדה בלי יותר מדי דאגות על הראש", מספר רמי שורצקר, שעבר היום לפרויקט עם רעייתו קרן-אור. השניים, שניהם אנשי חינוך, ממתינים להולדת בתם הבכורה. קרן-אור, תושבת הקריות במקור, היא בוגרת מגמת גננות במכללת תל חי. רמי, בן קריית שמונה, למד אימון וחינוך גופני במכללת אוהלו שבקצרין.

 

"בשום מקום בקריית שמונה לא תוכל למצוא היום מגורים במחיר כזה", הוא אמר, "אלה בפירוש שנתיים שבהן נוכל בראש שקט לתכנן את העתיד שלנו, לחסוך לבית ולהמשך החיים". לדבריו, כבר כיום יש קשרים בין חברים בפרויקט, והוא מאמין כי בעוד שנתיים, כאשר יסיימו את תקופת השכירות, ימשיכו הלאה כקהילה - וייבנו את ביתם בגליל.

 

עמותת איילים, בסיוע המשרד לפיתוח הנגב והגליל וקרן היסוד, בונים כיום כ-700 יחידות דיור באתרים דומים בדרום ובצפון, ואלה אמורים להיפתח בסוף השנה הבאה. השר סילבן שלום אמר היום עם תחילת האכלוס במוטל סוזן, כי הצעירים "מביאים עמם רוח צעירה ורעננה, משתלבים בקהילה ותורמים למרקם החברתי. אני מלא תקווה שהם יישארו באזור אלה, ובפרט בקריית שמונה גם בעתיד וייבנו פה את ביתם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
חניכי עמותת "איילים" משפצים את "מוטל סוזן"
צילום: אביהו שפירא
מומלצים