שתף קטע נבחר

ירידות בנעילה בת"א; איזיצ'יפ נפלה ב-12.6%

המדדים ת"א 25 ות"א 100 ירדו ב-0.3%. כיל ירדה ב-0.8% לאחר הורדת דירוג, סלקום הוסיפה 2.9%, המתחרה פרטנר עלתה ב-2.1%, מזור טיפסה ב-8.7%. מחזור המסחר - 1.29 מיליארד שקל

המסחר בבורסה בתל-אביב ננעל היום (ב') בירידות שערים. זאת לאחר שמדד תל-אביב 100 הגיע אתמול לשיא חדש. מחזור המסחר עמד על 1.29 מיליארד שקל.

 

מדדי מניות

מדד ת"א 25 ירד ב-0.29% ל-1,462.32 נקודות, מדד ת"א 100 ירד ב-0.28% ל-1,312.34 נקודות, מדד הבנקים עלה ב-0.12% ל-1,367.55 נקודות ומדד נדל"ן עלה ב-0.78% ל-417.58 נקודות.

 

מניות במרכז

סלקום הוסיפה 2.9%, המתחרה פרטנר עלתה ב-2.1%.

 

טבע הודיעה היום על תוצאות הסקירה האסטרטגית של התחומים הטיפוליים המרכזיים של החברה. טבע זיהתה 14 פרויקטים בצבר המוצרים אשר יופסקו או יימכרו. עלויות המחקר ופיתוח של פרויקטים אלו מגיעות לסכום של יותר מ-150 מיליון דולר בשנת 2015 וליותר מ- 200 מיליון דולר ב- 2016 וב-2017. החיסכון בעלויות יופנה, בחלקו, להגדלת משאבים בתחומי הליבה של טבע, בעוד שחלק אחר יתמוך ביעדי ההתייעלות של החברה. הגדלה זו בהשקעה בתחומי הליבה הטיפוליים תגדיל את תפוקת המו"פ, וזאת מבלי להגדיל את תקציב המו"פ הכולל.

 

מעלות הורידה דירוג לכיל (ירדה ב-0.8%): חברת הדירוג הורידה לענקית הכימיקלים את הדירוג מרמת +A לרמת A, כשתחזית הדירוג נותרה יציבה. "החברה יישמה בשנת 2014 מדיניות דיבידנדים אגרסיבית יחסית, כולל חלוקה של דיבידנד חד פעמי בהיקף של 500 מיליון דולר. זאת למרות השחיקה בביצועים התפעוליים וחוסר הוודאות לגבי המלצות ועדת ששינסקי. בעקבות החולשה בביצועיים התפעוליים ויישום מדיניות הדיבידנדים האמורה, חלה עלייה ברמת המינוף של כיל. יחסי הכיסוי הנוכחיים ואלו שאנו חוזים לשנת 2014 ולשנת 2015 חורגים מיחסי הכיסוי שהגדרנו כתואמים את הדירוג הקודם", הסבירו במעלות.

 

מניית איזיצ'יפ (נפלה ב-12.6%) ירדה לאחר שהחברה עדכנה כלפי מטה את תחזית ההכנסות שלה לרבעון השלישי. החברה הודיעה היום כי היא צופה לרבעון הנוכחי הכנסות בסביבת 19 מיליון דולר, 14% פחות מהתחזית המוקדמת שעמדה על סביבת 22 מיליון דולר. "במהלך הרבעון השלישי התמודדנו עם חולשה בהזמנות, ובמקביל נדרשנו להתאמות מלאים מול חלק ניכר מהלקוחות שלנו. אנו מאמינים שמדובר בחולשה זמנית, שמקורה בסביבת פעילות חלשה בשוק", אמר מנכ"ל החברה אלי פרוכטר.

 

המשביר 365 אישרה בדיווח לבורסה את הידיעה שפורסמה בכלכליסט לפיה החברה בוחנת את המשך פעילות החברה הבת רשת קוסט 365. במסגרת זו נבחנות אפשרויות של מכירה, מיזוג, או התייעלות. שנתיים לאחר שהשיק את הרשת שהסבה עד כה לקבוצה הפסד תפעולי בגובה 23 מיליון שקל, נפגש בעל השליטה בקבוצה רמי שביט עם גורמים שונים בענף הקמעונאות ובודק אפשרות לשיתוף פעולה עסקי.

 

מזור רובוטיקה טיפסה ב-8.7% לאחר שהחברה דיווחה על מכירת 5 מערכות רנסאנס ברבעון השלישי, ועל מכירה ל-2 לקוחות קיימים אפליקציית המוח כשדרוג למערכות קיימות לשני לקוחות קיימית. אפליקציית המוח הושקה מסחרית ברבעון השני של 2014. מערכות ה-Renaissance ושדרוגי אפליקציית המוח שנמכרו, הותקנו כולם בקרב לקוחות בשוק האמריקאי. המכירה מעלה את מספר המערכות של החברה המופעלות בארה"ב ל-44.

 

הרנסאנס של מזור היא מערכת ניווט כלים כירורגיים בדיוק גבוה ובפולשנות מזערית לניתוחי עמוד שדרה וניתוחי מוח. "המערכות שמכרנו כוללות התקנות בערים מרכזיות וגדולות כסן פרנסיסקו ודטרויט. כמו כן, התקנו מערכות באזורים בהם קיים ריכוז מערכות Renaissance ואנו ממשיכים להרחיב בשיטתיות את מספר הלקוחות ומספר המערכות שלנו ולהעמיק את פעילותנו באותם אזורים, בהם אנו מזהים הזדמנויות צמיחה משמעותיות", אמר אורי הדומי, מנכ"ל מזור.

 

חברת התרופות TearLab האמריקאית-קנדית פתחה במגעים ראשוניים לרכישת פעילות תרופת העין היבשה של ביו-לייט הישראלית. פעילות זו מוחזקת תחת החברה-הנכדה דיאגנוסטיר, המוערכת בשווי של 60-50 מיליון שקל.

 

אנשי בנק ההשקעות הקנדי Canaccord Genuity, המייצג את TearLab, נפגשו עם הנהלת ביו-לייט הישראלית כדי לבחון אפשרות לרכישת פעילות תרופת העין היבשה שלה. TearLab נסחרת בנאסד"ק בשווי של 117 מיליון דולר ועוסקת בפיתוח תרופות לבעיה רפואית זו.

 

כרמית תעשיות קיבלה ממשרד הבריאות היתר לסמן מזון בסמל GMP - Good Manufacturing Practice (תנאי ייצור נאותות). היתר זה יאפשר לחברה לייצר, לשווק ולסמן מוצרים "ללא גלוטן". כרמית מציינת בדיווח לבורסה כי אין לה אפשרות להעריך את ההשפעה של קבלת האישור על המכירות, אם בכלל.

 

אפוסנס החלה במימוש החלטתה העקרונית מיולי על השקעה בפרויקט פיתוח חדש בתחום הביולוגיה המולקולארית. דירקטוריון החברה הורה להנהלתה לפתוח בפעילות מוגבלת במסגרת הפרויקט החדש, כאשר הפעילות המוגבלת תהיה בשלב ראשון לתקופה של כ-3 חודשים ובעלות כוללת שלא תעלה על כ-186 אלף דולר. הפעילות המוגבלת תתבצע תוך התייעצות עם יועצי החברה לפרויקט החדש ובפיקוחם.

 

אקס.טי.אל דיווחה כי בעלי מניות בה ביקשו לכנס אסיפה דחופה. מסתמן כי הבקשה לכינוס בעלי מניות נועדה להחליף דירקטורים בחברה, ולמנות דירקטוריון מורחב ומקצועי יותר לטעמם של בעלי המניות. בעל המניות הגדול באקס.טי.אל, אלכס רבינוביץ', פועל כעת יחד עם קרנות זרות, המחזיקות במניות החברה בשיעורים נמוכים, לקראת שינוי מהותי בדירקטוריון החברה. זאת לאחר כשנה שבה חדל ממעורבותו בה.


פורסם לראשונה 06/10/2014 10:11

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
בניין הבורסה החדש
צילום: עידו ארז
מומלצים