שתף קטע נבחר

צילום: AP, shutterstock

הרפובליקנים כבר לא פוחדים מהומואים

הם הצהירו שנישואים יכולים להיות רק בין גבר לאישה, אמרו שזה מה שהכנסייה לימדה אותם וביססו קמפיינים שלמים על האג'נדה הזו. אבל מה עושים כש-30 מדינות בארה"ב כבר החלו לחתן גייז ורוב הציבור תומך?

ב-17 במרס 2013 הצהיר יו"ר בית הנבחרים, ג'ון ביינר הרפובליקני, בראיון לתוכנית "השבוע" ברשת ABC את הדברים הבאים: "אני מאמין שנישואים הם בין גבר אחד לאישה אחת. זה מה שהכנסייה לימדה אותי. על זה גדלתי. בזה אני מאמין. העמדה הזו שלי לא תשתנה אף פעם".

  

קונגרס? אובמה? בחירות-אמצע: מורה נבוכים

 

לא מזמן, כשהנשיא ברק אובמה הודיע שלא יגן על החוק להגנה על נישואים בין גבר לאישה, שנחקק בשנות ה-90 דווקא תחת הנשיא הדמוקרטי ביל קלינטון ובמסגרת שליטה רפובליקנית בקונגרס, הודיע ביינר שהוא יוביל את המאבק למען החוק. אך כל זה הסתיים בשבוע שעבר, כשבית המשפט העליון, המורכב מרוב שמרני, זרק את העתירה למניעת קיום נישואים חד-מיניים מכל המדרגות. נכון לעכשיו, הרכבת עזבה את התחנה ובכ-30 מדינות בארה"ב כבר עלו על הקרונות והחלו לחתן זוגות חד-מיניים.

 

 

בשבוע שעבר הדהים ביינר את העולם הפוליטי האמריקני כשטס לקליפורניה לסייע בבחירתו של מועמד רפובליקני לקונגרס - הומוסקסואל מוצהר בשם קרל דה-מיו. ביינר - שזכה לשמוע התנגדויות מקרב גורמים שמרניים בתוך המפלגה ומחוצה לה שחלקם גם הניפו שלטים נגד המהלך בדיוק כשנחת בסן דייגו - למד דבר חדש: אם אתה רוצה לשמור על מעמדך ועל עתיד המפלגה הרפובליקנית, אתה צריך לעקוב לא רק אחרי מה שלמדת בכנסייה אלא גם אחרי הסקרים - ספר הספרים של כל פוליטיקאי.

"לא נראה לי שאשנה את דעתי על נישואי גאים". ביינר (צילום: AP) (צילום: AP)
"לא נראה לי שאשנה את דעתי על נישואי גאים". ביינר(צילום: AP)

טקסי חתונות גאים בארה"ב, השבוע (צילום: AP) (צילום: AP)
טקסי חתונות גאים בארה"ב, השבוע(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

סקר של מכון מחקר דתי אוונגליסטי קובע כי 59 אחוזים מהאמריקנים תומכים עכשיו בנישואי הומוסקסואלים. רק שליש מתנגדים. מדובר במצב הפוך לחלוטין מזה שהיה לפני עשור. הסקר מגלה גם כי 40 אחוזים מהרפובליקנים תומכים בנישואי גאים בעוד 60 אחוזים מהנשים והצעירים עד גיל 35 תומכים בנישואי גאים - בדיוק הציבור הדמוקרטי שהרפובליקנים מנסים לפתות.

 

הסוד שהחביא מנהל הקמפיין נגד הגייז

בבחירות האמצע לקונגרס שייערכו ב-4 בנובמבר מתמודדים שני מועמדים רפובליקנים הומוסקסואלים מוצהרים. האחד כאמור הוא דה-מיו והשני הוא ריצ'רד טיסיי ממסצ'וסטס. מדובר בהישג ענק למפלגה שרק לפני כמה שנים התנגדו בה אפילו למתן זכויות אזרחיות שוות לבני זוג חד-מיני. איש עדיין לא דיבר אז על נישואים.

דה מיו, המועמד ההומוסקסואל שנתמך על ידי ביינר (צילום: AP) (צילום: AP)
דה מיו, המועמד ההומוסקסואל שנתמך על ידי ביינר(צילום: AP)

הפתיע את כולם. קן מלמן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפתיע את כולם. קן מלמן(צילום: AFP)
 

קמפיין הבחירות של הנשיא לשעבר ג'ורג' בוש הבן לפני עשור ניצל את נושא הזהות המינית להשמעת עמדות נגד הומוסקסואלים. אז היה זה נושא חברתי ששיפר את עמדת הרפובליקנים מול הדמוקרטים במערכת הבחירות לנשיאות.

 

ומי עמד אז בראש הקמפיין של בוש עם המסר הגאוני נגד הגייז? קן מלמן, שאף קיבל פרס על הקמפיין המצוין שהוביל - הוא מונה לעמוד בראש המפלגה הרפובליקנית בשנים 2007-2005. ההומוסקסואלים היו אז מחוץ לגדר. רק שמלמן הסתיר דבר אחד: הוא עצמו הומוסקסואל. רק ב-2010, כשהתראיין מלמן לתקשורת, הוא חשף את נטייתו המינית והתנצל על האג'נדה שקידם נגד גאים.

 

נקודת התורפה של דיק צ'ייני

והיה גם צ'ייני. סגן נשיא ארה"ב, דיק צ'ייני הרפובליקני, שבתו מרי היא לסבית מוצהרת. זה לא היה סוד, כולם ידעו שהיא חיה עם זוגתה הת'ר פו. השתיים התחתנו ב-2012 והן מגדלות שני ילדים. אבל ב-2004 הביטו הרפובליקנים בעין עקומה על המועמד הדמוקרטי ג'ון קרי, שבאחד העימותים לנשיאות מול בוש העז להעלות את הנושא. במהלך העימות הוא נשאל אם לדידו הומוסקסואליות היא עניין של בחירה. "אתה צריך לשאול את הבת הלסבית של דיק צ'ייני. היא תאמר לך שהיא מי שהיא מאז לידתה", העז לומר. צ'ייני הגיב בזעם: "זה האיש שיעשה ויאמר כל דבר כדי להיבחר".

 

ג'ון סטיוארט על השינוי שעוברים הרפובליקנים: 

 

אולם הזעם היה צריך להיות מופנה לבתו הבכורה ליז, שרצה לפני כמה חודשים בפריימריז לסנאט מטעם מדינת ויומינג הסופר-שמרנית. כדי להיבחר היא "מכרה" את אחותה הצעירה. בתשובה לשאלה בנושא ברשת השמרנית "פוקס" היא ענתה: "אני מאמינה בהגדרה המסורתית של נישואים. אני אוהבת את מרי מאוד, אני אוהבת את המשפחה מאוד, וזהו נושא שבו אנחנו לא מסכימות".

האחיות לבית צ'ייני (צילום: AP) (צילום: AP)
האחיות לבית צ'ייני(צילום: AP)
 

גם ההורים למשפחת צ'ייני, לין ודיק, שניסו לשווק את ליז לסנאט, פרסמו הצהרה המגבה אותה. "תמיד האמנו בהגדרה המסורתית של נישואים. ליז תמיד נהגה במשפחת אחותה באהבה וכבוד". הת'ר פו, זוגתה של מרי, אמרה לעיתון שלין "מעולם לא היססה לומר לנו כמה היא מאושרת עבורנו כשהתחתנו".

 

ליז נאלצה בסופו של דבר לפרוש מהמרוץ. ייתכן שהיה כדאי לו בכל זאת הייתה

רצה בווירג'יניה המתקדמת יחסית, שבה גדלה ובגרה, ולא בוויומינג החשוכה שמשם הגיע אביה לבית הנבחרים.

 

צלקות ההומופוביה של משפחת צ'ייני אמנם טרם הגלידו, אך ההומואים הרפובליקנים מתחילים לצאת מהארון. בחודש שעבר עשה זאת ג'יימס ריצ'רדסון, ששימש יועץ תקשורת במרכז המפלגה הרפובליקנית, תחת ראש המפלגה היילי ברבר. ריצ'רדסון פרסם מאמר ב"וושינגטון פוסט" וקרא למפלגתו להתייצב מאחורי נישואים חד-מיניים. רק ארגונים שמרניים ודתיים מנהלים מלחמת מאסף לקרב אבוד. נישואי גאים הם כבר לא נושא במערכת הבחירות הרפובליקנית לקונגרס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
זה כבר לא "נושא". נישואי גאים
צילום: AP
מומלצים