שתף קטע נבחר

יחסים בין גלקטיים

היחסים בין ישראל לקנדה פורצים גבולות ומגיעים לחלל. זאת כחלק מהסכם שנחתם בטורונטו בין שר המדע, הטכנולוגיה והחלל של ישראל, יעקב פרי, לשר התעשייה הקנדי, ג'יימס מור

מה כבר לא נאמר על היחסים החמים בין ישראל לקנדה, אשר הובילו לסדרה ארוכה של שיתופי פעולה בין המדינות בתחומים רבים בשנים האחרונות? כעת היחסים בין המדינות עולים שלב ולמעשה ממריאים לחלל, פשוטו כמשמעו, בעקבות הסכם שנחתם לפני ימים אחדים בין שתי המדינות בטורונטו, שם נערך הכנס השנתי של קונגרס החלל הבינלאומי.

 

ישראל שלחה לכנס משלחת גדולה בראשה עמדו שר המדע, הטכנולוגיה והחלל יעקב פרי, ומנהל סוכנות החלל הישראלית, מנחם קדרון. בנוסף כללה המשלחת גם נציגים משגרירות ישראל בקנדה והקונסוליה הישראלית בטורונטו, כמו גם נציגים בכירים מהקהילה היהודית בעיר. לישראל היה חשוב להפגין נוכחות מוגברת במהלך הכנס, לא מעט בשל העובדה כי הכנס הבא של קונגרס החלל הבינלאומי צפוי להתקיים בירושלים.

 

פרי וקדרון ניצלו את הכנס על מנת לחתום על הסכם לשיתוף פעולה בין קנדה לישראל בתחום חקר החלל ופיתוח לוויינים, כאשר מהצד הקנדי חתמו על ההסכם שר התעשייה, ג'יימס מור, והגנרל בדימוס וואלט נטנצזיק, מנהל סוכנות החלל של קנדה.

 

פרי וקידרון חותמים על ההסכם עם עמיתיהם הקנדיים. צילום: הקונסוליה הישראלית בטורונטו ()
פרי וקידרון חותמים על ההסכם עם עמיתיהם הקנדיים. צילום: הקונסוליה הישראלית בטורונטו

 

בשגרירות ישראל בקנדה שהיו שבעי רצון מההסכם שנחתם בין המדינות, צייצו בדף הטוויטר של השגרירות את המשפט: "צעד קטן לאדם, צעד גדולה ליחסים בין קנדה לישראל", על משקל המשפט המפורסם של האסטרונאוט האמריקאי, ניל ארמסטרונג, האדם הראשון שדרך על הירח שאמר: "צעד קטן לאדם, צעד גדול לאנושות".

 

"אנו מקווים כי בזכות ההסכם שנחתם בין ישראל לקנדה, נוכל לקדם יוזמות חדשות בין המדינות בתחום תעשיית החלל. זהו הסכם שמעמיק את שיתוף הפעולה הפורה שקיים במשך שנים בין המדינות בתחומי המדע והטכנולוגיה", ציין השר פרי‪, ‬והוסיף, "בזכות הטכנלוגיה הישראלית המפותח וסיוע במימון שיגיע מצד קנדה, ניתן להגיע להשגים פורצי דרך בתחום".

 

השר הקנדי, ג'יימס מור ציין: "קנדה מודעת למוניטין הרב שיש לישראל בתחום החלל ומעוניינת לשתף איתה פעולה בעניין, זאת כחלק מהברית האסטרטגית בין קנדה לישראל אשר באה לידי ביטוי במהלך ביקורו האחרון של ראש ממשלת קנדה, סטיבן הרפר בישראל".

 

הלוויין הראשון ששגירה ישראל לחלל היה "אופק 1" בשנת 1988. מאז היא הפכה לאחת המדינות המובילות בעולם בתחום, כאשר עד היום שלחה ישראל לחלל לא פחות מ-14 לוויינים. למעשה, מדי שנה משקיעה ישראל כ-50 מיליון דולרים בפיתוח תוכנית החלל שלה והשאיפה היא כי בעקבות השקעה נרחבת של קנדה בתוכנית המשותפת, יצלחו שתי המדינות להפוך לחוד החנית בתחום בעולם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נציגות גדולה של ישראל בכנס החלל בקנדה. צילום: הקונסוליה הישראלית בטורונטו
מומלצים