שתף קטע נבחר

נגיף האבולה הגיע גם לניו יורק

רופא שעבד בגיניאה, שם התפרצה המגפה, אובחן כחולה בנגיף שגבה את חייהם של כ-4,900 בני אדם. מושל ניו יורק: 4 אנשים באו איתו במגע. בינתיים, מאלי הפכה למדינה השישית באפריקה שבה התגלה הנגיף

החשש האמריקני התממש: רופא מארגון "רופאים ללא גבולות" פיתח תסמינים של המחלה והועבר לבדיקות בבית חולים בניו יורק מחשש שנדבק בנגיף. הלילה (ו') אישר ראש העיר של ניו יורק ביל דה-בלאסיו כי לאחר בדיקות שעבר ד"ר קרייג ספנסר, שחזר לאחרונה מגיניאה שם עבד במסגרת תפקידו בארגון, אכן חולה באבולה.

 

עוד חדשות בעולם:

ארגון הטרור הכי עשיר: מיליון דולר ביום מנפט

חראם על ההסכם: ארגון הטרור שוב חטף נשים

 

הארגון מסר כי ספנסר בן ה-33 פיתח חום גבוה ותסמינים נוספים שמזוהים עם המחלה לאחר שחזר מגיניאה שם עבד לפני 10 ימים. הוא נלקח מדירתו לבית חולים בלוויו בעיר. במסיבת העיתונאים שנערכה מחוץ לבית החולים, דה-בלאסיו אמר כי הרופא נמצא בבידוד ובית החולים ערוך לטפל בו. הוא גם ציין כי מעט מאוד אנשים היו בקרבתו.

 

מושל ניו יורק אנדרו קואמו סיפר במסיבת העיתונאים כי ארבעה אנשים באו במגע עם ספנסר, שנחת בנמל התעופה קנדי בעיר לפני שבוע. שלושה מהם כבר הוכנסו לבידוד ואדם רביעי, נהג מונית, לא נמצא בסיכון.

עבד במדינה שבה פרצה המגפה ושב חולה. ד"ר ספנסר ()
עבד במדינה שבה פרצה המגפה ושב חולה. ד"ר ספנסר

הבניין שבו התגורר הרופא (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הבניין שבו התגורר הרופא(צילום: AFP)

הכניסה לבית החולים בלוויו בניו יורק שם מאושפז ספנסר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הכניסה לבית החולים בלוויו בניו יורק שם מאושפז ספנסר(צילום: AFP)

דירתו של הרופא נחסמה מכל עבר, כך גם הקומה שבה נמצאת הדירה, כדי לא לאפשר לאנשים גישה אליה. רשויות הבריאות בניו יורק הפצירו בפני כל מי שבא במגע עם ספנסר לפנות אליהם כדי להיבדק.

 

החשש האמריקני מפני איום האבולה התגבר לאחר מותו של האדם הראשון על אדמת ארה"ב מהנגיף. תומס אריק דאנקן, אזרח ליברי, מת לפני שבועיים בבית חולים דאלאס. שתי אחיות שטיפלו בו נדבקו אף הן בנגיף ומטופלות כעת.

 

במערב אפריקה ממשיכה להשתולל המחלה ומדינה נוספת הצטרפה למעגל האימה. שר הבריאות של מאלי הודיע הלילה כי במדינה התגלה מקרה ראשון של אבולה. לדברי השר אוסמאן קונה, מדובר בפעוטה בת שנתיים שהתגוררה במערב המדינה והגיעה לאחרונה מגיניאה, שם החלה המגפה. גורם רפואי במאלי ציין כי אמה של הפעוטה מתה לפני כמה שבועות והפעוטה הגיעה עם קרובי משפחה לבירה באמקו, שם שהתה 10 ימים ומשם עברה לעיר קאיס.

 

"מצבה של הפעוטה משתפר בעקבות הטיפול שהיא מקבלת", אמר שר הבריאות בראיון לטלוויזיה הממלכתית שציין כי כל מי שבא במגע עמה נמצא כעת תחת השגחה. בנוסף, הוא הפציר במי שחש ברע ומפתח תסמינים של המחלה לפנות לרשויות.

 

מאלי היא המדינה השישית במספר במערב אפריקה שנכנסת למעגל המדינות שבהן התגלו מקרי אבולה. הנגיף גבה את חייהם של כ-4,900 בני אדם מאז שהתפרץ בגיניאה, ליבריה וסיירה לאון.

 

גם לניגריה וסנגל, המדינות המאוכלסות ביותר באפריקה, הגיע הנגיף, אך ארגון הבריאות העולמי הודיע לאחרונה כי הן נקיות מאבולה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים