שתף קטע נבחר

זה טעים כמו שזה נשמע: סחוג בזיליקום

מיכל וקסמן נהנית משפע הבזיליקום בגינת הירק שלה ומכינה ממנו - לא תאמינו - סחוג חריף וארומטי. כל זה משתדך למרק העדשים הכתומות הראשון של העונה. צמד מתכונים קלים ויצירתיים שפשוט מתחננים להיכנס גם לרפטואר הפרטי שלכם במטבח

נסענו, חזרנו, עדיין משפצים. תיכף נוסעים שוב, חוזרים שוב, ועדיין משפצים. גשמים ראשונים נותנים אותותיהם בגינה שהחליפה קולקציה מקיץ לכמעט חורף. עלים ירוקים מאוד מנוקדים בטיפות גשם סוורובסקי-סטייל. כולם עוד רכים, קטנים, ראשוניים. רק התרד והבזיליקום, ששרדו את הקיץ, שופעים עלים שפורצים את גבולות המכלים.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

 (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

 

כשהגינה נותנת לי תרד ובזיליקום בשפע ובחוץ מעונן ויש תקווה למעט קרירות מבורכת, אני קוטפת מהם בנדיבות ומצוותת למרק עדשים ראשון לעונה. גם דלעת צעירה וטרייה משנסת חמוקיה ויחד עם שמן ראשון המסיק בייבוא אישי מהחצר בסיציליה (כן, זה לגמרי אמיתי ומבטיחה פרטים מלאים ממש בקרוב), מוהלת אותם לכדי קערית כתומה ומהבילה, מוכתמת בירוק עז.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

חצי שעה ומעט מאוד עבודה, וגם לכם יש אחת כזאת.

 

1. סחוג בזיליקום

טיפ: אפשר להמיר את הבזיליקום בכוסברה ובכך ליצור סחוג תימני כמו שצריך.

 

המרכיבים:

חופן נדיב של עלי בזיליקום טריים - אפשר להחליף בכוסברה

1 שן שום קטנה פרוסה

1 פלפל ירוק חריף פרוס

קורט מלח

מיץ מ-1/2 לימון או ליים

1/4 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה: כותשים או טוחנים בעלי ומכתש או במעבד מזון בזיליקום (או כוסברה), פלפל חריף, שום ומלח. מוסיפים מיץ לימון ושמן זית ומערבבים היטב.

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

2. מרק עדשים כתומות עם דלעת, תרד וסחוג בזיליקום

 

המרכיבים:

 

למרק:

2 כפות שמן זית

1 בצל בינוני, קצוץ גס

1 שן שום קטנה, קצוצה גס

2 ס"מ ג'ינג'ר טרי מקולף, קצוץ גס

1 ס"מ כורכום טרי מקולף, קצוץ גס - לא חובה

קליפה מגורדת מ-1/2 תפוז

1/2 קילו דלעת ללא קליפות וגרעינים, חתוכה לקוביות גדולות

1 כוס עדשים כתומות

מלח - לפי הטעם

 

להגשה - לא חובה:

חופן נדיב של עלי תרד צעירים וטריים מאוד, ללא גבעולים

יוגורט כבשים סמיך

סחוג בזיליקום (ר' מתכון)

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)


 

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את המרק: מחממים שמן זית ובצל בסיר גדול יחסית. מטגנים תוך ערבוב, עד שהבצל מתחיל להתרכך.
  2. מוסיפים שום, ג'ינג'ר, כורכום וגרידת תפוז. מערבבים ומטגנים יחד בערך דקה. מוסיפים קוביות דלעת ועדשים ומערבבים. מטגנים במשך דקה. מוסיפים 5 כוסות מים. מכסים ומביאים לרתיחה.
  3. מבשלים ברתיחה מתונה כ-20 דקות עד שהעדשים והדלעת רכות. מוסיפים מלח. טועמים ומתקנים תיבול. טוחנים בעזרת מוט טחינה.
     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)
  4. הרכבה: מפזרים כמה עלי תרד בקערית עמוקה. יוצקים עליהם כמה כפות מהמרק החם. במרכז הצלחת מניחים כף סחוג ואם רוצים אז גם יוגורט. מזלפים על הכל שמן זית ואוכלים חם.

     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)


  • לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
מרק עדשים כתומות עם דלעת וסחוג בזיליקום
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים