שתף קטע נבחר

שוויון מגדרי בעבודה - רק בעוד 80 שנה

דו"ח שפרסם הפורום הכלכלי העולמי קובע: הפער המגדרי בעבודה בין נשים לגברים מצטמצם לאט מדי, וייסגר באופן מוחלט רק ב-2095. איסלנד בראש דירוג השיוויון המגדרי הכללי, תימן אחרונה. ישראל ירדה 12 מקומות, כשלפניה מדינות כמו קניה, תאילנד, קובה וקזחסטן

אם אתם מחכים לשוויון מגדרי במקום העבודה, הכינו את עצמכם לתקופת המתנה ארוכה. נשים אמנם סוגרות בקצב מהיר את הפער מול גברים בתחומים כמו בריאות וחינוך, אך במקום העבודה לא צפוי להתקיים שוויון מלא לפחות עד 2095, על פי דו"ח שפורסם היום (ג') על ידי הפורום הכלכלי העולמי (WEF).

 

לכתבות נוספות בערוץ קריירה

 

הארגון, שאוסף בכל שנה את האליטה העולמית בכנס באתר הסקי היוקרתי בדאבוס שוויץ,  מסר כי הפער המגדרי ברחבי העולם במקום העבודה כמעט ולא הצטמצם במהלך 9 השנים האחרונות. מאז 2006, אז החל הארגון לפרסם את דו"ח הפער המגדרי הגלובלי שלו, הנשים רשמו עלייה בגישה שלהן להשתתפות והזדמנות כלכלית מ-56% ל-60% מהנתון המקביל של הגברים.

 

"על פי קצב התקדמות זה, כל עוד שאר הנתונים יישארו זהים, יעברו עוד 81 שנים עד שהעולם יסגור את הפער המגדרי באופן מוחלט", כך נכתב בהצהרה של WEF.

 

מייסד WEF, קלאוס שוואב, אמר כי המצב יהיה יותר טוב אם העולם יאיץ את התהליך: "השגה של שוויון מגדרי היא עניין הכרחי באופן ברור, מסיבות כלכליות. רק מדינות בהן יש גישה מלאה לכל הכשרונות שלהן, יישארו תחרותיות וישגשגו", אמר שוואב.

 

רק 21% ממקבלי ההחלטות בעולם הן נשים

הדו"ח, שכיסה 142 מדינות, בדק הגישה לשירותי בריאות, חינוך, השתתפות פוליטית ומשאבים והזדמנויות, נחלקת בין גברים לנשים בכל מדינה. כמעט כל המדינות רשמו צמצום של הפערים מבחינת גישה לשירותי בריאות, עם 35 מדינות שהצליחו לסגור לחלוטין את הפער. במקביל, 25 מדינות הצליחו לסגור את הפער בתחום החינוך, נטען בדו"ח.

"רק מדינות שישיגו שיוויון - ישגשגו" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
"רק מדינות שישיגו שיוויון - ישגשגו"(צילום: shutterstock)
 

תחום שהצליח להשתרך אפילו מאחורי המצב החמור בשוק העבודה, הוא תחום הפוליטיקה, בו נשים מהוות 21% ממקבלי ההחלטות בעולם, על פי הדו"ח. עם זאת, דווקא בתחום הפוליטיקה נרשם השיפור הטוב ביותר בשנים האחרונות.

 

"במקרה של פוליטיקה, בכל העולם, יש כרגע 26% יותר נשים בפרלמנטים ו-50% יותר נשים בממשלות לעומת המצב לפני 9 שנים", כתבה מחברת הדו"ח, סאדיה זהידי. היא ציינה כי "מדובר בשינויים מרחיקי לכת" אך הדגישה כי נותרה עבודה רבה בתחום וכי "קצב השינוי חייב להיות מהיר יותר בחלק מהתחומים".

 

ישראל בתחתית מבחינת שיוויון בשכר

חמש המדינות הנורדיות, בהובלתה של איסלנד, הציגו את השוויון המגדרי הכללי הטוב ביותר. אליהן הצטרפו, בין 10 המדינות המובילות, גם ניקרגואה, רואנדה, אירלנד, הפיליפינים ובלגיה. תימן, לעומת זאת, נותרה אחרונה ברשימה מזה השנה התשיעית ברציפות.

 

ישראל ירדה השנה למקום ה-65, לאחר שעמדה במקום ה-53 בשנה שעברה. מדינות הנמצאות לפניה ברשימה: מונגוליה, קזחסטן, זימבבואה, תאילנד, נמיביה, קניה, קובה וקולומביה.

 

במדד הפער המגדרי במקום העבודה, ישראל הגיעה למקום ה-90, לרבות עמידה במקום ה-130 (מתוך 142 מדינות!) מבחינת שוויון בשכר על משרות דומות. לעומת זאת, ישראל עומדת במקום הראשון מבחינת נשים הנמצאות במשרות מקצועיות וטכניות ובמקום ה-36 מבחינת השתתפות נשים בכוח העבודה.

 

49% נשים בממשלת צרפת

ארצות הברית טיפסה 3 מקומות במעלה הדירוג הכללי של השוויון המגדרי, למקום ה-20 השנה. זאת, לאחר צמצום הפער בשכר והגדלת מספר הנשים בפרלמנט ובממשלה.

 

צרפת זינקה מהמקום ה-45 למקום ה-16. זאת, בעקבות צמצום הפער בשכר אך בעיקר הודות לגידול מספר הנשים בפוליטיקה, לרבות כמעט שוויון מספרי של שרות ושרים בממשלה (49% נשים בממשלה). צרפת הראתה את הנתון הגבוה ביותר בעולם נכון להיום.

 

בריטניה, לעומת זאת, ירדה 8 מקומות בדירוג למקום ה-26, בעקבות שינויים בהערכות ההכנסה. עוד מדינות גדולות בדירוג הן ברזיל במקום ה-71, רוסיה במקוםה-75, סין במקום ה-87, והודו במקום ה-114. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים