שתף קטע נבחר

קנקון זה כאן

מאיר אדוני חזר מחופשה באיסלה מוחרס מאוהב באוכל המקומי עד כדי כך - שהחליט להסב את מסעדת "המזללה" למקסיקנית למשך חודש. אז איך נראה מטבח מקסיקני של שף? שלחנו את יובל מן, חובב מושבע של טאקו, טורטיה וכל מה שביניהם, לבדוק את העניין

מסעדת תיירים אחת, בינונית למדי, לא רחוק מחוף הים של תל אביב - זה כל שעמד לפני שנים אחדות לרשותם של חובבי האוכל המקסיקני בישראל.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

מאז, לשמחתנו, חובבי הז'אנר, באה לעולם "טאקריה" של האחים ירזין בגן החשמל בתל אביב, נפתחה רשת הפאסט-פוד הצעירה "דונקי" ובל נשכח גם את הבר "מסקל" בשכונת פלורנטין. ועדיין, את מספר האפשרויות העומדות בפני אוהבי הטורטייה והצ'יפוטלה אפשר לספור גם היום על יד אחת.

 

אל השפע המועט הזה הצטרף החודש השף מאיר אדוני. כבר כמה שבועות שהוא מגיש מדי ערב במסעדתו "המזללה" (נחלת בנימין 57, תל אביב) תפריט מקסיקני המונה 13 מנות בנוסף לתפריט הרגיל של המסעדה.

 

מה למאיר אדוני, שף שמזוהה עם המטבח המורכב ועילי של "כתית" - עם האוכל המחוספס והגס של המקסיקנים? אדוני מספר שאת ההשראה לתפריט הוא שאב במהלך גיחה קצרה למדינה לא מזמן. הציץ, נפגע - וכשחזר לארץ החליט שהוא חייב להקדיש לו כמה שבועות, תוך שהוא מעניק למאכלים פרשנות משלו.

 

מה זה אומר בדיוק? לא ביקרתי במקסיקו, אבל אני מהמר שאוכל מקסיקני מהסוג שאדוני מכין לא תמצאו בדוכני הרחוב של מקסיקו סיטי. מדובר בפרשנות קצת יותר מהודרת לאוכל עממי - שגם מתומחרת בהתאם. בכל זאת, מדובר בשף של "כתית".

 

פסיפס של טעמים

אם ב"דונקי" מציעים לקהל הישראלי את חוויית פאסט פוד וה"טאקריה" מעניקה תחושת קז'ואל ותמורה טובה לכסף, "המזללה" של אדוני היא כנראה המקבילה הישראלית למסעדה יוקרתית במקסיקו סיטי או בקנקון.

 

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

 

גורמה? כשאני מעלה בפניו את המילה, אדוני מיד מסתייג: "זה אוכל פשוט. הוא אולי קצת יותר צבעוני ומוגש טיפה יותר מעניין, אבל לרגע לא מתיימר להיות גורמה". יש בזה משהו. הגרסה של אדוני לצ'ילי קון קרנה, שמכונה כאן "תבשיל השטן" (93 שקלים) ומגיעה עם טוויסט של נקניקיית צ'וריסו וביצת עין, מרגישה כמו משהו שהייתם יכולים להכין בבית אם אתם מספיק כשרוניים ומשקיענים. אותו דבר לגבי "מאמא תרזה" (97 שקלים) – מנה כבדה של קציצות עגל חלב במילוי גבינה על מצע של פולנטה.

 

לעומת זאת, בשלישיית טאקו ממולאים בנתחי דג בר בבלילת בירה ("רחובות מקסיקו סיטי", 87 שקלים) ובסלט הקלמארי ("איסלה מוחארס", 85 שקלים), כבר אפשר לזהות יותר את הטאץ' של אדוני – פסיפס מעודן של טעמים ומרקמים שמרגיש קצת אחרת בפה בכל ביס.

 

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

 

את כל האוכל הזה שטפנו עם מרגריטת צ'יפוטלה (58 שקלים), גרסה חריפה לקוקטייל המקסיקני המסורתי, שרק בשבילה כדאי לקפוץ לביקור בבר של "המזללה". גם הקינוחים – אצבעות שוקולד עם גלידת תירס חלב בצד ועוגת פקאן עם בננת פלנטיין בגריל – ראויים לציון.

 

בסוף הארוחה אני שואל את אדוני למה לדעתו האוכל המקסיקני לא הצליח עד עכשיו לכבוש את הקהל הישראלי. "אין לי מושג", הוא מודה, "הרי ישראלים מחפשים אוכל סקסי, יצרי ומלא בחושניות והאוכל המקסיקני, עם ההבנרו, הצ'יפולטה והליים - הכי עונה להגדרה הזו ".

 

אדוני מספר שקיבל פידבקים נלהבים לתפריט המקסיקני ואפילו תחנונים שיהפוך את "המזללה" למסעדה מקסיקנית למהדרין. את התפריט הנוכחי תוכלו לטעום אצלו רק עד מוצאי שבת הקרוב, אבל הוא מספר שהתגובות גרמו לו לחשוב ברצינות לפתוח מקום חדש, "כיפי ומשוחרר", לאוכל רחוב מקסיקני. יותר מזה אנחנו לא צריכים.

 

באנו בשביל הטאקו, נחזור בשביל המרגריטה. "המזללה" (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
באנו בשביל הטאקו, נחזור בשביל המרגריטה. "המזללה"(צילום: אנטולי מיכאלו)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו
טאץ' של שף. טאקו ב-"מזללה"
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים