שתף קטע נבחר

 

שבדיה וישראל בקרב דיפלומטי: "מוכנים לשלוח לליברמן ריהוט מאיקאה"

ההכרה השבדית במדינה פלסטינית הולידה קרב בין ישראל למדינה הסקנדינבית. לאחר ששר החוץ אביגדור ליברמן אמר ש"היחסים במזרח התיכון מורכבים יותר מרהיט להרכבה עצמית של איקאה", הגיבה השרה השבדית: "הוא יגלה שצריך שותף להרכבה"

איך מרכיבים רהיט של איקאה ואיך זה קשור להרכבה של מדינה פלסטינית? שרת החוץ השבדית מרגוט וולסטרום הגיבה אמש (יום ה') לדברים שאמר מוקדם יותר שר החוץ אביגדור ליברמן בגנות ממשלת שבדיה שנדרשת "להבין שהיחסים במזרח התיכון מורכבים יותר מרהיט להרכבה עצמית של איקאה". בראיון ל-CNN אמרה: "אני חושבת שזה סימן לחוש הומור ואני אשמח לשלוח לו חבילה של רהיטי איקאה והוא יראה שמה שצריך כדי להרכיב זה שותף, שיתוף פעולה וחוברת הוראות טובה".

 

 

שר החוץ ליברמן ושרת החוץ השבדית וולסטרום  ()
שר החוץ ליברמן ושרת החוץ השבדית וולסטרום
 

"אני חושבת שיש לנו את רוב האלמנטים האלה, אם אנחנו רוצים להשתמש בהם גם בשביל הסכסוך במזרח התיכון ובשביל שלום צריך ששני הצדדים יישבו סביב השולחן וידונו בעתיד", אמרה השרה השבדית שהגיבה גם על החזרת השגריר יצחק בחמן להתייעצויות בישראל. "ציפינו לביקורת וציפינו שהם ישתמשו בכלים הדיפלומטיים הזמינים להם. אני בטוחה שזה לא יהרוס את השיתוף פעולה המצוין והיחסים שיש בין המדינות. נמשיך להשקיע בכך ואנחנו מקווים שנהיה מסוגלים לעשות זאת עם שותף שבעתיד הקרוב ישוב לשולחן המשא ומתן".

 

כשנשאלה אם היחסים עם ישראל עדיין טובים, השיבה: "כן. זאת החלטה ש-134 מדינות אחרות לפנינו בעולם קיבלו. זה עניין של מהות ולא של שבדיה כאומה נגד מדינה אחרת". לאחר שהשגריר יחזור ארצה ישקלו גם להשאירו בישראל עד להודעה חדשה והמשמעות תהיה הורדת דרג בשגרירות. עם זאת ההערכה בישראל היא שהשגריר יחזור לשטוקהולם כעבור זמן קצר יחסית.

 

מוקדם יותר אמר ליברמן כי החלטת ממשלת שבדיה להכיר במדינה פלסטינית היא החלטה אומללה שמחזקת את הגורמים הקיצוניים ואת הסרבנות הפלסטינית. לדבריו, הסיכוי היחיד להגעה להסדר הוא בניהול משא ומתן כנה בין ישראל לבין הפלסטינים, "ואילו צעדים כאלה רק מחזקים את הדרישות הלא-ריאליות של הפלסטינים ומרחיקים את ההסדר. חבל שממשלת שבדיה בחרה לנקוט בצעד הצהרתי שיש בו הרבה נזק ואין בו כל תועלת".

 

ביקורת גם בשבדיה: "החלטה חפוזה"

בתוך כך, גם בתוך שבדיה נשמעת ביקורת על החלטת הממשלה להכיר במדינה פלסטינית. השרה לשעבר מהמפלגה הליברלית, בריגיטה אולסון, הגדירה את ההחלטה כחפוזה. "הממשלה הפלסטינית לא שולטת באופן מלא על השטחים שלה", אמרה אולסון לסוכנות הידיעות השבדית הרשמית. "למעשה יש שתי הנהגות פלסטיניות – בגדה המערבית ובעזה".

 

גם שרת ההגנה לשעבר קארין אנסטורם מתחה ביקורת על ההכרה השבדית. "אני חושבת שזה מצער שהממשלה התעקשה וקיבלה את ההחלטה הזאת", אמרה השרה לשעבר שהזכירה גם כן כי הרשות הפלסטינית לא שולטת ברצועת עזה והוסיפה כי ההחלטה לא תואמת את מדיניות האיחוד האירופי.

 

דוברת מחלקת המדינה האמריקנית ג'ן סאקי אמרה בתגובה להכרזה של שבדיה: "אנחנו תומכים במדינה פלסטינית, אבל דרך משא ומתן. מה שאנחנו רואים זה תגובות של מדינות להיעדר משא ומתן לשלום". היא חזרה על קריאת קרי לחדש את המשא ומתן המדיני.


פורסם לראשונה 30/10/2014 23:01

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים