שתף קטע נבחר

הג'וק שיציל אותך ברעידת האדמה

פיתוח אמריקאי יאפשר לג'וקים לשאת מיקרופונים זעירים, לזהות לכודים באסון וליידע את המחלצים שהם שם. אז איך מאלפים ג'וקים?

דמיינו בניין שהתמוטט עקב רעידת אדמה. צוות החילוץ יודע שלניצולים ישנן, אם בכלל, כמה שעות במקרה הטוב לשרוד תחת ההריסות. הצוות גם יודע שעליו לקדוח במקום הנכון כדי לא לפגוע בהם. על כן הוא שולח לפני הציוד הכבד נחיל ג'וקים שיסייר במקום ויחזיר מידע רלוונטי.

 

 
אלו לא יהיו ג'וקים רגילים. במערכת שאותה מפתחים חוקרי אוניברסיטת צפון קרולינה מתוארים ניסויים שיאפשרו לכל ג'וק לשאת תיק גב זעיר שעליו יהיה מיקרופון, שיאתר קולות של ניצולים ויכוון את החרק וחבריו לשם, יחד עם המחלצים. החוקרים מפתחים שני סוגים של מיקרופונים כאלה. הראשון מיועד להעביר את הקולות לבני האדם למעלה. הסוג השני הוא מיקרופון תלת כיווני שמכוון את החרק אל הלכודים. 
 

שומע?

התנועה של הג'וקים מבוססת על מחקר קודם המבוסס על איברי חישה בקצה בטנם. באופן רגיל הם רגישים לתזוזת אוויר שם שמשמעה עבור החרק שטורף מגיע במה שגורם לג'וק לברוח לכיוון השני. בג'וקים שטופלו, תיק הגב מחובר לאזור הזה ויוצר בעצם הפרעה שגורמת לג'וק להסתובב לכיוון הרצוי. בנוסף, המחושים של החרק מחוברים גם הם ובאמצעות העברת זרם חלש המערכת יכולה לגרום לג'וק לחשוב שהוא נתקל במשהו ועליו להסתובב.

 

 

בסרטון שפורסם נראה כי החרק מצליח להסתובב לקול שנמצא באזור שלו בתנאי מעבדה. ביישום הטכנולוגיה יש כמובן האתגר של ביישום של הטכנולוגיה על החרק כמובן "לשמוע" רק צלילים של בני אדם תחת הריסות או כל דבר אחר שמחפשים. בנוסף החוקרים הדגימו מערכת שתדע לתחום את הסייבר גו'קים לאזור מסויים, כך שבנוסף לחיפוש הצלילים, החרקים לא יתרחקו מדי מאזור החיפוש או אחד מהשני.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אריק וויטמייר
ג'וק ניסוי
צילום: אריק וויטמייר
מומלצים