שתף קטע נבחר

למה כדאי להשקיע עכשיו במניות? הנה הסיבה

הכלכלה האמריקנית ממשיכה לגלות סימני שיפור – מה שדוחף את השווקים מעלה. הריבית הנמוכה לצד הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב יוצרים את המתכון המנצח למשקיעי המניות – כך מעריכים בלאומי שוקי הון. מה בכל זאת צפוי לעכב את העלאת הריבית האמריקנית?

ארה"ב ממשיכה לעודד את המשקיעים בעולם; עוד נתוני מאקרו חיוביים פורסמו בסוף השבוע ומבססים את הערכה לגבי התעצמותה היחסית של הכלכלה האמריקנית. האינפלציה עדיין מתונה ובמקביל הריבית האפסית האמריקנית נותרת על כנה בינתיים – "נתונים כלכליים טובים וריביות נמוכות הם מתכון מנצח למשקיעי המניות", מסביר רוני יונסיאן, מנהל דסק ני"ע זרים בלאומי שוקי הון, בסקירת השווקים השבועית.

 

לכתבות נוספות בנושא:

 

גם אתם יכולים להשקיע בקלות - הערוץ שלכם לעולם שוק ההון

 

שיעור האבטלה בארה"ב, מה שמהווה את הבעיה המרכזית של הכלכלה האמריקנית, ממשיך לרדת. גם בסוף השבוע האחרון פורסמו נתונים מעודדים - קצב יצירת משרות של למעלה מ-200 אלף משרות לחודש - "זהו קצב בריא שלא היה כמותו שנים רבות והוא מצביע על שיפור אמיתי בשוק העבודה האמריקני", מסביר רוני יונסיאן ומעריך כי הנתונים האמריקניים דוחפים את השווקים קדימה בעיקר בגלל העובדה שאין עדיין סימני אינפלציה למרות שיש שיפור בכלכלה.

 

לא לחוצים עם העלאת ריבית

הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב מעלים את השאלה – האם ומתי תעלה הריבית האמריקנית. הריבית האמריקנית תושפע ככל הנראה לא רק ממצבה המשתפר של הכלכלה האמריקנית אלא גם מנתוני המאקרו הפחות מעודדים באירופה שדוחפים את הבנק המרכזי של אירופה לתוכנית הקלה כמותית נוספת. בנוסף הבנק המרכזי של ארה"ב (הפד) לא לחוץ להעלות את הריבית בהקדם. "אינפלציה מתונה מעידה על כך שהפד (הבנק המרכזי של ארה"ב) לא ייאלץ להעלות את הריבית מוקדם מהצפוי", מציין יונסיאן.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

השיפור הכלכלי האמריקני משפיע גם על תשואת האג"ח של ממשלת ארה"ב ל-10 שנים, בשבוע האחרון התשואה על האג"ח ירדה קלות ל-2.31% לעומת תשואה של 2.33% שנרשמה בשבוע הקודם. להערכת רן שמואלי, מנהל השקעות, אלומות ספרינט בוטיק השקעות, תשואת האג"ח של ארה"ב ל-10 שנים מושפעת מגורמים מנוגדים – מצד אחד שיפור כלכלי אמריקני ומצד שני מהלכים באירופה וביפן של הרחבה כמותית.

 

אירופה מעכבת

"הולכת להיות לנו תקופה תנודתית בתשואות ל-10 שנים, כאשר כל סימן נוסף של שיפור במשק האמריקני ידחוף אותן כלפי מעלה וכל סימן נוסף של דפלציה (ירידה מתמדת במחירים ובביקושים)  ופעולה של הבנק המרכזי מכיוונם של אירופה ויפן ימשוך אותן כלפי מטה", מעריך שמואלי.

 

בינתיים, אירופה ממשיכה להיות מוקד לדאגה – האינפלציה ביבשת נמוכה מאוד מהיעד של 2% ועמדה בחודש אוקטובר על 0.4% בלבד. האינפלציה הנמוכה מעודדת את הבנק המרכזי של אירופה לצאת בצעדים מוניטאריים של הרחבה כמותית - כתמריץ לכלכלה האירופית המקרטעת.

 

"המשמעות של הרחבות כמותיות (במטרה להגדיל את כמות הכסף במשק) נוספות באירופה, היא הזרמת עוד נזילות לשווקים", מסביר יונוסיאן מלאומי שוקי הון ומוסיף כי צעד נוסף של הקלה כמותית באירופה יעודד את הבנק המרכזי של ארה"ב (הפד) לדחות את מועד העלאת הריבית בארה"ב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים