שתף קטע נבחר

החוק לפיזור הכנסת צפוי לעבור

זאת לאחר שדוד ומקסים לוי יצביעו נגד הממשלה. אך גם תאושר היום הצעת החוק, יהיו לברק שלושה חודשים עד שתגיע לאישור סופי

היום (יום ד'), ביום האחרון למושבה, תחליט הכנסת, ככל הנראה, על פיזורה. מעל ל-61 חברי כנסת צפויים להצביע בעד הצעת החוק של סילבן שלום (ליכוד) הקוראת לפיזור הכנסת ועריכת בחירות חדשות.
בהצעת החוק לפיזור הכנסת, שעברה לפני כחודש וחצי בקריאה טרומית במליאה, תמכו 61 חברי כנסת. מאז, הקואליציה של ברק רק הצטמצמה עוד יותר. שר החוץ, דוד לוי, האמור להודיע על התפטרותו היום, יצביע גם הוא, ככל הנראה, בעד הצעת החוק. כך גם אחיו, ח"כ מקסים לוי. זאת למרות שהשניים עדיין חברים בסיעת ישראל אחת.
ההערכות הבוקר, הן כי בהצעה צפויים לתמוך 58-57 חברי כנסת. בין המצביעים הצפויים לתמוך בחוק - סיעות הליכוד, ש"ס, ישראל בעלייה, המפד"ל, האיחוד הלאומי - ישראל ביתנו, חירות וכאמור כנראה גם השר דוד לוי וח"כ מקסים לוי. סיעת שינוי תימנע.
יש לציין כי בתקנון הכנסת קיים חוק הקובע כי ניתן לקיים הצבעה על פיזור הכנסת רק חצי שנה לאחר ההצבעה הקודמת באותו הנושא. יו"ר הכנסת, אברהם בורג, אומר כי הוחלט שניתן לקיים את ההצבעה למרות שההצבעה הקודמת נערכה לפני פחות מחצי שנה, מכיוון שמאז השתנו הנסיבות, והקואליציה הצטמצמה.
הצעת החוק לפיזור הכנסת תגיע לאישור בוועדת הכנסת ולקריאות הנוספות רק לאחר הפגרה - בעוד שלושה חודשים. עובדה זו מותירה בידי ברק די זמן לגבש ממשלה חדשה, או ללכת לבחירות ביזמתו. זו הסיבה שלא התקיימו מגעים בין חברי ישראל אחת והאופוזיציה, במטרה לנסות למנוע את הרוב בהצבעה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אי-פי
השעון מתקתק. ברק
אי-פי
צילום: צביקה טישלר
הנסיבות השתנו. בורג
צילום: צביקה טישלר
צילום: איי פי
לא יצטרף. ישי
צילום: איי פי
מומלצים