שתף קטע נבחר

שהוועד ישלם? מי אחראי על הצנרת בבניין

מה עושים כדי לא לסבול מרעש מהצנרת, מהביוב שעולה לפעמים בקומות הראשונות ומי צריך לשלם – אתם או כל הבניין? המקצוענים עם התשובות

השכן מתקלח ב-05:30 בבוקר וזרם המים מהצנרת מעיר אותך? נמאס לך שכל כמה ימים יש סתימה בביוב בגלל השכנים? הצנרת המשותפת גורמת ללא מעט בעיות, אבל לא תמיד חייבים להחליף את כל הצנרת ולהתעמת עם השכנים. יש לעתים פתרונות שכל בעל דירה יכול למצוא לעצמו, כמו להתקין דוד חשמל קטן, לבודד את הבית מרעשי צנרת, ולהתנתק מקו הביוב של הבניין בעלות סבירה.

 

עוד בנושא:

בעיות אינסטלציה? הטיפים שיעזרו לכם

כל מה שרציתם לדעת - השאלות הנפוצות באינסטלציה

מחירון האינסטלציה המלא

 

בלי לחץ

אחת הבעיות המתסכלות ביותר היא שלפעמים פשוט אין זרם מים שמאפשר מקלחת. מה עושים? "כדאי לבדוק קודם כל אם זו בעיה של כל הדיירים בבניין", אומר עמוס יעיש מיעיש עמוס תיקון ניאגרות סמויות.

 "אם הבעיה היא כללית הפתרון הוא התקנה של משאבת לחץ, וכל הדיירים נושאים בעלות".

 

יעיש מוסיף כי כיום הבעיה הזו אינה נפוצה. "מרבית הרשויות המקומיות כבר החליפו את הצנרת המרכזית ולחץ המים הרבה יותר טוב", הוא אומר. "אם הבעיה היא נקודתית לדירה מסוימת, ייתכן שהבעיה היא סתימה בצינור הראשי שמוביל את המים לדירה, או סתימה באחד הצינורות הנקודתיים בדירה".

 

השכן שלא ישן

השכן קם מוקדם מאד בבוקר או אפילו מאוחר בלילה וישר נכנס להתקלח, ואתם מתעוררים איתו משמיעת זרם המים? "בבתים החדשים הצנרת עטופה בבידוד מיוחד כדי למנוע רעשים בכל הבניין", מסביר יעיש. "אבל בבניינים הישנים הצינורות חשופים ובכל פעם שמישהו פותח את הברז שומעים את הרעש. הפתרון שניתן להציע לדייר הפרטי הוא להזמין בעל מקצוע בתחום הגבס ולמעשה לעשות בידוד בתוך הדירה שלו. יש קרניזים מוכנים שמתלבשים על המיקום של הצינורות ופותרים את הבעיה. העלות הממוצעת היא כ-300 שקל למטר, ולרוב לא נדרשים יותר מ-3 מטרים, כדי לפתור את הבעיה בעלות של כ-1,000 שקלים כולל עבודה".

 

במוקדה השירות של המקצוענים מוסיפים: "בתחום בעלי המקצוע בכלל והאינסטלאטורים בפרט יש לא מעט חאפרים לצערנו, חלקם עלולים לנפח הוצאות ואפילו להיות מסוכנים לצרכן, לכן כדאי להזמין בעל מקצוע ממאגר אמין שמסנן את בעלי המקצוע המופיעים בו ומפקח עליהם".

 

ריח רע מהביוב? מי האחראי?

יעיש: "הדבר הראשון שצריך לבדוק הוא שאין בריכת ביוב פתוחה ושהביוב לא עולה. אם מדובר בסתימה, עלות פתיחת סתימה היא כ-500 שקל, ואם יש צורך להזמין גם ביובית, העלות היא כ-800 שקל. על מנת לא להגיע למצב של סתימות, ההמלצה היא לכלל דיירי הבניין לעשות שטיפה לכל הקווים בעלות של כ-1,000 שקל עבור כ-5 בריכות". יעיש מדגיש שהרבה יותר זול לשמור על תחזוקה נאותה מאשר לשלם על פתיחת סתימות בדיעבד וממליץ בחום לשקול טיפול מניעתי.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

קומה הראשונה? אולי כדאי להתנתק מקו הביוב של הבניין

"בדרך-כלל, הקומות הראשונות סובלות מהביוב", מסביר איציק בהרב מאיגוד שירותי אינסטלציה. "אם הביוב נסתם הוא מתחיל לצוף בחלק התחתון של הבניין. בבניינים החדשים יש כל מיני משאבות שפותרות את הבעיה,

 אבל אני מקבל לא מעט פניות של דיירים שהתעייפו מהעניין, ונמאס להם לריב עם הוועד אחרי שכל כמה ימים יש להם הצפת ביוב בדירה, והם פשוט מבקשים לפתור לעצמם את הבעיה".

 

בהרב מוסיף כי הדרך לפתור את הבעיה היא להתנתק מהצינור הראשי ולהתחבר באמצעות צינור נפרד. "בקומות הראשונות ישנה גם בעיה במטבחים. אני מקבל הרבה תלונות על כך שבקומות הראשונות עולים מים עכורים מכיור המטבח", הוא אמר. "במקרים כאלה, אם ניתן להתנתק מהקו הראשי של הבניין, הרבה בוחרים באופציה הזאת. העלות היא 2,000-1,200 שקל, וזה תלוי האם יש צורך לקדוח את ארונות המטבח, לשבור ריצוף וכמובן באיזו קומה מדובר. ישנם מקרים שיכולים להגיע גם ל-4,000 שקל".

 

יעיש מוסיף: "אם בעלי שתי דירות שנמצאות באותו הצד רוצות להוזיל את העלות, הן יכולות להתחבר יחד ולהתחלק בשווי ההתנתקות מהקו".

 

לא בטוח אם העניין באחריותך או באחריות כל הבניין?

באגודה לתרבות הדיור מסבירים: "כשהבעיה היא בצינור המשרת דירה אחת (צינורות הרוחב שנכנסים לתוך הדירות)

 אז האחריות לטיפול ותשלום היא על הדייר הספציפי. כאשר הבעיה בצינור המשרת שתי דירות ומעלה (צינורות האורך), או לחלופין כל מצב בו שתי דירות ומעלה נפגעות, האחריות היא משותפת על כלל הדיירים ויש לפנות לוועד הבית. בכל מקרה של בעיה מיוחדת, חוסר שיתוף פעולה של אחד הדיירים או של נציגות הבניין, ניתן להגיש תביעה אצל המפקח על הבתים המשותפים".

 

מחפשים אינסטלטור מומלץ? לרשימה המלאה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים