שתף קטע נבחר

החשוד המרכזי בניסיון הסחיטה בלאומי קארד הודה בתאילנד: 'שלחתי את המיילים להנהלה'

שני שוטרים ישראלים, מגובים באנשי משטרת תאילנד, פשטו על בית מלון בפטאיה שבו שהה החשוד המרכזי בניסיון הסחיטה - תושב תל אביב בן 30 שעבד בלאומי קארד במשך ארבע שנים וחצי - ועצרו אותו במיטתו. במחשבו נמצא מסד הנתונים של החברה. לטענתו, הוא חש שמגיעים לו "פיצויים" אחרי שלא קודם בחברה

הודאה בפרשת ניסיון הסחיטה בחברת לאומי קארד:  ביום שאחרי הדיווח שלפיו שבעה עובדים במוקד חברת האשראי ואדם נוסף שחבר אליהם איימו לפרסם פרטי כרטיסי אשראי של כשני מיליון לקוחות החברה אם לא יקבלו לידיהם מיליוני שקלים, הובא הבוקר (יום א') לארץ החשוד המרכזי בפרשה. האיש, תושב תל אביב כבן 30, נעצר בבית מלון בפטאיה שבתאילנד, שם שהה בשמונת החודשים האחרונים, והודה במיוחס לו.

 

בחקירתו הראשונית קשר עצמו הצעיר לחשדות המיוחסים לו וטען כי ביצע את המעשים מכיוון שסבר כי מגיעים לו "פיצויים" מהחברה שבה עבד במשך ארבע שנים וחצי. במחשבו האישי של הצעיר נמצא מסד הנתונים הסודי שבחברת האשראי כל כך חששו מפרסומו.

 

המעצר בתאילנד התאפשר לאחר מעקב ממושך. שני שוטרים ישראלים, מגובים באנשי משטרת תאילנד, פרצו לחדר בבית המלון שבו שהה הצעיר ועצרו אותו במיטתו. תוך זמן קצר נתפס במקום גם המחשב הנייד של הצעיר, שבאמצעותו ביצע לפי החשד את ניסיון הסחיטה. החשוד קשר כאמור את עצמו למיוחס לו ולא התכחש לעובדה ששלח הודעות דואר אלקטרוני להנהלת החברה בדרישה לקבל את הכסף.

משרדי לאומי קארד, היום (צילום: גלעד מורג) (צילום: גלעד מורג)
משרדי לאומי קארד, היום(צילום: גלעד מורג)

אחד החוקרים בתיק ניסיון הסחיטה (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
אחד החוקרים בתיק ניסיון הסחיטה(צילום: עידו ארז)

חקירת המשטרה העלתה כי לחשוד אין עבר פלילי ושהוא שירת בצה"ל בהנדסה קרבית. בחברה הוא עבד במחלקת לקוחות פרימיום. בעדותו הראשונה ציין הצעיר כי לאחר שהבין שלא יקודם בחברה, הוא החליט לעזוב את לאומי קארד ולקחת עמו את מסד הנתונים. לפי החשד, הוא העתיק על דיסק פרטים של כשני מיליון כרטיסי אשראי, ואת הליך הסחיטה החל לבצע רק באחרונה. לשיטתו, מדובר היה ב"פיצוי כספי" בגין "העוול" שנגרם לו.

 

כשחוקרי המשטרה ניסו להבין מה הקשר שלו לחשודים האחרים, ניסה הצעיר להסביר כי עבד לבדו וכי השאר רק ידעו על כוונותיו ולא יותר. עו"ד בועז קניג, פרקליטו של החשוד שיובא אחר הצהריים להארכת מעצר, אמר בתגובה: "מרשי נחת בישראל והועבר לחקירה בלהב 433. נפגשתי עמו, שוחחנו, ונעלה את כל טענותינו בבית המשפט".

 

העתיק קבצים ודרש כופר

ראשיתה של הפרשה במייל שנשלח להנהלת הבנק לפני כשבועיים מהחשוד המרכזי ששהה עד היום בתאילנד. הוא טען שהעתיק בעת העסקתו קבצים רגישים של חברת האשראי וכאמור דרש כופר כסף תמורת אי-פרסום הקבצים או מכירתם באופן שיפגע באופן קריטי בחברת האשראי.

 

החקירה של יחידת להב 433 נוהלה בין היתר ברשת ה"דארקנט" ובמסגרתה נעצרו החשודים בסחיטה באיומים. על הפרשה הוטל צו איסור פרסום, והוא הוסר עם הבאת שאר החשודים אמש לדיון בבית משפט השלום בראשון לציון. בדיון התיר בית המשפט לפרסם כי זיו דרין, אברהם דוד, אסף מור, אלעד אבולעפיה ומוטי שילון הם חמישה מהחשודים, והחליט כי מעצרם יוארך עד ליום חמישי.

 

לאומי קארד: הלקוחות בטוחים

מחברת לאומי קארד נמסר אמש בתגובה: "יחידת להב 433 של משטרת ישראל סיכלה ניסיון של כמה אנשים, בהם עובדים לשעבר בחברה, לסחיטה של החברה. הסחטנים טענו כי מצויים בידיהם פרטים מנתוני כרטיסי אשראי של לקוחות החברה, ובעבורם ביקשו תמורה כספית. עם קבלת ההודעה פעלה החברה לפי נוהל המקובל באירועים כגון זה ועדכנה באופן מיידי את משטרת ישראל ובנק ישראל. מתחילת האירוע הופעל ניטור על כל הפעולות בכרטיסי האשראי ולא נצפתה כל פעילות חריגה בכרטיסים.

 

תמר יסעור (צילום: יוגב אטיאס) (צילום: יוגב אטיאס)
תמר יסעור(צילום: יוגב אטיאס)

 

"המשטרה, באמצעות יחידת להב 433, ותוך עדכון שוטף של אנשי

לאומי קארד, פעלה באופן מיידי באמצעים המצויים בידיה, עד לתפיסת החשודים. במקביל, בהתאם לנוהלי ההפעלה למקרים מעין זה, החברה נערכה לתרחישים שונים, באופן שיבטיח מניעת כל חשש לפגיעה בלקוחות".

 

יו"ר הדירקטוריון של לאומי קארד תמר יסעור אמרה בראיון ל-ynet: "הלקוחות שלנו בטוחים לגמרי. אנחנו יודעים מהמשטרה ברמת וודאות של 100% שאין שום נתון ברשת או בכל מקום אחר ואין שימוש לרעה בכרטיסים". היא הוסיפה: "החשוד המרכזי היה ראש צוות במוקד השירות, והוא עזב מכיוון שלא קודם בתפקיד. ביום העזיבה כתב 'תודה ללאומי קארד', כלומר, זה לא אירוע נקמה בחברה אלא אירוע פלילי".

 

גלעד מורג השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
אחד מחוקרי המשטרה
צילום: עידו ארז
צילום: עידו ארז
עו"ד קניג
צילום: עידו ארז
מומלצים