שתף קטע נבחר

הגיע לישראל: 2 מקרים של נגיף אלים שפוגע בילדים

חשש מהתפרצות הנגיף D-68 בקרב ילדים, לאחר שזוהה בשני מקרים שונים בישראל. הווירוס, שנפוץ בארצות הברית ובקנדה, עלול לגרום לבעיות נשימה ובמקרים נדירים גם לשיתוק, כך מדווח "ידיעות אחרונות"

נגיף אלים ומדבק ביותר, שגרם בחודשים האחרונים לתחלואה קשה של ילדים בארצות הברית ובקנדה, זוהה לראשונה גם בישראל: שני ילדים, שנדבקו בנגיף D-68, אושפזו בבית החולים שיבא כשהם סובלים ממחלה נשימתית קשה. כעת מעלים כוננות מחשש למקרים נוספים.

 

הנגיף התגלה לראשונה בקליפורניה ב-1962, ובחודשים האחרונים התפרץ בארצות הברית. רק בתקופה האחרונה נדבקו 1,116 בני אדם ב-47 מדינות - רובם ילדים. 70 מתוכם לקו בשיתוק ו-12 מתו כתוצאה מהמחלה. הילדים שנפגעו בצורה הקשה ביותר היו חולי אסתמה.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

חדשות בריאות נוספות:

פסיכולוגים מצאו: למה אנחנו בוכים משמחה?

בתוך שבוע אחד: 5 מקרי מוות בעריסה

עלייה בניסיונות ההתאבדות בישראל: 6,159 בשנה

 

בבדיקות שנערכו באוקטובר במעבדה המרכזית לנגיפים בבית החולים תל השומר, בראשות פרופ' אלה מנדלסון, התברר כי שני ילדים, בני פחות מעשר, נדבקו בנגיף. הם פיתחו מחלה נשימתית קשה, אבל לא לקו בשיתוק. אחד הילדים שוחרר לביתו במצב טוב, ואילו האחר הועבר למוסד שיקומי בגלל מחלות נוספות שהוא סובל מהן.

 

בשלב זה לא ידוע על מקרים נוספים של ילדים שנדבקו, אולם ייתכן שמקרים קלים יותר לא זוהו כתחלואה חריגה.

 

אי-ספיקה נשימתית עד שיתוק

הנגיף שייך למשפחת האנטרווירוסים, שכוללת יותר מ-100 נגיפים, ואליה משתייך גם נגיף הפוליו. הוא יכול לגרום בין היתר לאי-ספיקה נשימתית. במקרים מסוים הוא עלול להגיע למוח ולהוביל לחולשת שרירים ובמקרים נדירים גם לשיתוק. עד כה לא נמצאה תרופה לנגיף, ולחולים שנדבקו ניתן טיפול תומך בלבד.

 

באוכלוסיית הסיכון לפתח מחלה קשה יחסית כתוצאה מהנגיף מצויים תינוקות, ילדים ובני נוער, משום שאין להם זיכרון חיסוני מהדבקה בנגיפים קודמים. גם מבוגרים עלולים להידבק בנגיף המסוכן, אולם ברוב המקרים הם יפתחו מחלה קלה בלבד, או שלא יפתחו שום תסמינים.

 

תסמיני המחלה כוללים, בין היתר, קוצר נשימה, יבלות בפה וכאבי שרירים. הבשורה הטובה היא שהעונה הנוחה להתפשטות הנגיף היא בקיץ ובסתיו, וייתכן שאנו נמצאים לקראת סיומה. בינתיים, כדי לנסות להימנע מהידבקות, מומלץ לשמור על רמת היגיינה גבוהה, לרחוץ ידיים בתדירות גבוהה במשך 20 שניות לפחות ולחטא משטחים שאיתם באים במגע, כמו צעצועים או ידיות של דלתות.

 

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "לאור התפרצות מחלה נשימתית חמורה המלווה לעתים גם בסימנים נוירולוגיים חדים בארצות הברית ובקנדה, החל האגף לאפידמיולוגיה בבדיקת מאפיינים אפידמיולוגיים וקליניים של מקרים דומים בישראל.

 

"בבדיקות המעבדה התגלו שני מקרים בילדים שאושפזו בשיבא, אך עם זאת, לא נמצאו מאפיינים המצדיקים הגדרה של התפרצות".

 

תסמיני הנגיף

חום ונזלת

 

שיעול וחרחורים

 

קוצר נשימה

 

כאבי שרירים

 

כיצד לנסות למנוע הדבקה?

לרחוץ ידיים לעתים קרובות

 

להימנע ממגע עם הידיים בפנים

 

לא לבוא במגע קרוב עם חולים

 

בזמן שיעול יש לכסות את הפה בטישו

 

לחטא משטחים שאיתם באים במגע

 

מומלץ להישאר בבית אם חולים




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שני ילדים בני פחות מעשר אושפזו בשל הנגיף. בית החולים שיבא
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים