שתף קטע נבחר

בחורף ישנים יותר? מיתוסים ועובדות על העונה הקרה

מרק עוף יעיל נגד הצטננות, אכילת דגי ים משפרת את התגובה החיסונית של הגוף והאם באמת החורף עושה אותנו עצובים יותר? 7 מיתוסים בריאים על חורף, קור ואוכל מחמם

בשיתוף סופר-פארם

 

מזג האוויר הקר הוא מקור לדאגה בריאותית ושינוי תזונתי. אבל האם באמת אנחנו צריכים להיות מודאגים מהבריאות שלנו דווקא בחורף? 7 מיתוסים והאמת מאחוריהם.

 

קראו עוד כתבות במדור פארם נט

  

1. החורף גורם לדיכאון

לא מדויק

  

למרות הברור מאליו, מומחים מסבירים שזה לא מדויק. לדבריהם, בניגוד לדעה הרווחת, בחורף אין יותר מקרי דיכאון מכל עונה אחרת. מה שקיים בחורף, הוא דיכאון, המכונה "דיכאון עונתי".

 

לדברי המומחים, מדובר בתופעה ידועה שסימניה דומים מאוד לסימפטומים של דיכאון, כמו למשל, חוסר שינה, עצבנות וקושי להתרכז והם מתרחשים רק בחורף. בכל מקרה שהסימפטומים שבים להטריד אתכם במהלך השנה, כדאי לשקול טיפול כמו טיפול באור למשל.

 

לעתים הדיכאון עלול להיות מלווה גם בחולשה ועייפות ועלייה במשקל ותיאבון מוגבר, שכן אכילת פחמימות מגבירה את ייצור והפרשת הסרוטונין במוח, מה שמשפר את מצב רוחנו.

  

2. הקור עושה אותנו חולים

לא נכון

  

מומחים אומרים כי ההפך הוא הנכון. יציאה החוצה במזג אוויר קר, לבושים בצורה נכונה כמובן, היא אחד הדברים העיקריים שיכולים לשמור עליכם מפני הצטננות ושפעת.

  

לקור, בחוץ, אין למעשה כל קשר להצטננות ולשפעת. שכן אלה נגרמות על ידי וירוסים או חיידקים, ונפוצים דווקא בחללים סגורים ולא מאווררים. כך שאולי טיול בחוץ בחורף, יכול לשמור על הבריאות שלכם מפני החיידקים או הווירוסים שמקננים בתוך החדרים הסגורים.

 

 

3. מרק עוף יעיל נגד שפעת והצטננות

נכון

  

חוקרים מצאו כי למרק עוף יש השפעה חיובית על המערכת החיסונית שלנו. מדובר בהשפעה על צבירת הנויטרופילים בזרם דם, כלומר השפעה מיטיבה על תאי הדם הלבנים - התאים שנלחמים במחלות, וגורמים לנו להרגיש טוב יותר.

  

אגב, בגל הקור בחוץ, אנו נוטים לשתות מקאות מחממים, ולדברי מומחים זה די מומלץ. ובלבד שנזכור שהם רק מחחמים ולא באמת מרפאים כמו מרק העוף.

  

4. אכילת דגי ים מסייעת במניעת מחלות

נכון

 

דגים כמו סלמון, טונה, בקלה, סול, הרינג וסרדינים מכילים חומצת שומן מסוג אומגה 3 המשפרת את התגובה החיסונית של הגוף, ובכך מסייעת במניעת מחלות. מומלץ לאכול דגים לפחות פעמיים בשבוע.

 

רוצים לישון יותר בחורף (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
רוצים לישון יותר בחורף(צילום: shutterstock)

 

5. בחורף אנחנו צריכים לישון יותר

לא נכון.

  

מומחים מסבירים כי למרות שאינסטינקטיבית אנחנו מתכרבלים יותר ומחפשים חום, אנחנו לא באמת זקוקים ליותר שעות שינה. לדבריהם, התמעטות שעות האור גורמת לנו להיות ישנוניים יותר.

 

בד בבד מזהירים החוקרים מפני שינה רבה מדי, שכן אנשים רבים מדווחים כי כשהם ישני יותר מדי, הם הרגישו אחר כך ישנוניים ולאו דווקא רעננים יותר.

 

6. בגלל שיש פחות שעות אור - אנחנו עלולים לסבול ממחסור בוויטמין D

 לא מדויק

 

אמנם המקור העיקרי של ויטמין D נמצא בחשיפה שלנו לשמש, ובגלל שעות השמש המועטות יחסית בחורף, מומלץ להקפיד על צריכת כמות גדולה יותר של מאכלים עתירי ויטמין D שכן, מחסור בוויטמין D תורם להידבקות מוגברת במחלות חורף כמו שפעת והצטננויות.

  

בין המאכלים שכוללים ויטמין D: מוצרי חלב וסויה המועשרים בוויטמין D, חלמון-ביצה ודגי-ים.  

 

7. תבלינים "חמים" עוזרים לשמור על המערכת החיסונית בחורף

נכון.

 

ברפואה העממית מייחסים תכונות מרפא רבות לתבלינים כמו שום, בצל, כורכום, זנגביל וקינמון. כל אלה נחשבים כתורמים לחיזוק המערכת החיסונית כמונעי מחלות ואף כמסייעים בריפוי.

  

בכל הצמחים הללו ניתן למצוא נוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים) חזקים שהם יעילים ביותר למערכת ההגנה של גופנו. מומלץ לשלב שום, בצל, כורכום, זנגביל וקינמון בסלטים טריים, בשתייה חמה, במרקים, בפשטידות ובשאר תבשילי החורף.

בשיתוף סופר-פארם


פורסם לראשונה 17/11/2014 14:10

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
האם אכן החורף מדכא אותנו?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים