שתף קטע נבחר

במקום לפרגן, בן זוגי מקנא בהצלחה שלי

למה חלק מהאנשים מגיבים בפרגון כשהם שומעים חדשות טובות מצד בן/ת הזוג, וחלק לא יכולים להכיל את החדשות הטובות או מפגינים אדישות? מחקר חדש מצא שהכל תלוי בסגנון ההתקשרות הזוגי

לכאורה נראה שהכי קל להתנהל בקשר הזוגי כשהכל טוב ומוצלח, הרי משברים קורים רק במצבים הקשים, נכון? אז זהו, שזה לא ממש מדויק: אחד הקונפליקטים העיקריים במערכת יחסים רומנטית, עשוי להתרחש דווקא כשאחד מבני הזוג זוכה להצלחה מפתיעה – מקבל פתאום הצעת עבודה אטרקטיבית, יורש סכום כסף נכבד, פותח עסק משגשג, זוכה לפרסום וכדומה.

 

עוד בנושא:

למה חברותיי הרווקות מסרבות לשמוח בשמחתי?

למה קנאה של גבר שונה מקנאה של אישה?

 

לא פעם יצא לי לשמוע ממטופלים שהעסק שלהם הצליח אחרי השקעה ומאמץ רב, עד כמה התאכזבו כשזכו לתגובה צוננת מבת הזוג שלהם, למרות שכל כך ציפו לברכתה. מנגד, יש לא מעט סיפורים על נשים שקודמו לעמדות ניהול, חשבו שהבעל שלהן יפרגן לקפיצת השכר שלהן ("הרי זה הכסף של שנינו"), ונדהמו לגלות שהוא לא יכול היה להכיל את זה שבת הזוג שלו מרוויחה יותר ממנו, ואף נפרד ממנה בשל כך.

 

 

למה זה קורה?

במחקר שפורסם בכתב העת "אישיות ופסיכולוגיה חברתית" ששמו "האם תהיה שם בשבילי כשהכל מצליח?", נטען שהתנהגותם של בני זוג בזמנים הטובים חשובה לבחינת איכות מערכת היחסים הזוגיות אף יותר מהתנהגותם בזמנים הקשים.

 

בני הזוג שזכו לתמיכה בשעות הצלחה קיבלו מהצד השני את התחושה שהם מוערכים, שהרגשות שלהם חשובים, ושכל מה שקורה להם "לא עובר ליד". לעומת זאת, בני זוג שחוו אדישות לנוכח החדשות הטובות שהציגו, הרגישו שמערכת היחסים שלהם בסכנה והגדירו אותה כעל סף גסיסה.

 

 

למה חלק מגיבים בפרגון כשהם שומעים חדשות טובות מצד בן/ת הזוג, וחלק לא יכולים להכיל את החדשות הטובות או מפגינים אדישות? אחת הסיבות לכך נעוצה במבנה האישיות ובסגנון ההתקשרות.

 

אבל למה הוא לא יכול פשוט לשמוח בשמחתי? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אבל למה הוא לא יכול פשוט לשמוח בשמחתי?(צילום: shutterstock)

 

החוקרים שחקרו את הנושא סבורים שבני זוג שסגנון ההתקשרות שלהם מאופיין בהימנעות (נוטים לסמוך רק על עצמם, מפגינים על דרך קבע ריחוק רגשי), יתקשו לפרגן לחדשות טובות ויבחרו להתרחק או להתעלם, מה שכמובן יקשה גם על הצד המצליח להישאר במערכת היחסים לאורך זמן.

 

 

חשוב לציין שבמחקרים קודמים נמצא שבעלי סגנון התקשרות זה, התקשו גם בהתמודדות עם מצבי משבר זוגיים. אז במידה ולא בחרתם בבן זוג שסגנון ההתקשרות שלו הוא קרבה ושיתוף, שהוא הסגנון הנוח ביותר לניהול מערכת יחסים זוגית, מה בכל זאת תוכלו לעשות?

 

ובכן, החדשות הטובות הן שפרגון היא תכונה נרכשת שניתן ללמוד אותה. כמו כן, שווה להציע טיפול שיאפשר לבני הזוג להבין מהן החרדות והכאבים העומדים בבסיס האי פרגון, כדי שניתן יהיה לטפל גם בהם.

 

בהצלחה!

 

הכותבת היא מטפלת זוגית ואישית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מה הבעיה שלו לפרגן?
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים