שתף קטע נבחר

הנחיות חדשות: אסור להשתמש בתכשירים הומאופתים מתחת לגיל 6

בשנים האחרונות הפכו התכשירים ההומיאופתים לנפוצים בקרב הורים לילדים ותינוקות לטיפול בצינון, שיעול ואפילו גזים. כעת מתברר: מדובר בתכשירים שלא נבדקו, שמכילים רמות גבוהות של אלכוהול ושעלולים לגרום לתופעות לוואי קשות, ביניהן חנק. בעקבות זאת אוסר משרד הבריאות על מתן התכשירים לילדים מתחת לגיל 6

הילד מנוזל או משתעל? התינוק שלכם סובל מגזים? בשנים האחרונות הורים רבים מנסים להימנע מתרופות קונבציונליות וממהרים לטפל בעזרת תכשירים הומיאופתים, שהפופולריות שלהם עלתה משמעותית. כעת רופאי הילדים מזהירים: התכשירים הללו לא נבדקו, ובניגוד לתפיסה הרווחת הם כן גורמים לתופעות לוואי. בעקבות ההמלצות במשרד הבריאות הוציאו תקנות חדשות, המגבילות את השימוש בתכשירים בקרב ילדים.

 

 <<כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים>>

 

העיסוק בנושא החל בעקבות מספר מקרים בהם הגיעו ילדים לטיפול במרפאות כשהם סובלים מישנוניות ואפילו השתנקות שגורמת לחנק לאחר שימוש בתכשירים הומיאופתים. רופאי הילדים, שגילו כי הורים מייחסים לתכשירים הללו, שלא נחקרו ונבדקו, סגולות מרפא, החליטו להמליץ על פיקוח הדוק יותר, ואיגוד רופאי הילדים הוציא נייר עמדה בנושא.

 

לפי ההנחיות החדשות אסור לאשר שימוש בתכשירים הומיאופתים לילדים מתחת לגיל שש, אם הם לא נבדקו במחקר מסודר מבחינת הבטיחות והיעילות שלהם.

בנוסף, ילדים מתחת לגיל שנה לא יוכלו לקבל כלל תכשיר שמכיל אלכוהול. שיווק של מוצרים שלא יעמדו בתנאים אלו יופסק תוך שנה. הנחייה נוספת היא איסור לרשום על התכשיר לאיזו בעיה רפואית הוא מיועד אם הדבר לא נבדק מחקרית, וכן יהיה אסור לכתוב שהוא נטול תופעות לוואי או בטוח לשימוש ללא הצגת הוכחות. ההנחיות פורסמו כנוהל מחייב של משרד הבריאות. שימוש בקרב ילדים מעל גיל שש ומבוגרים מותנה בהוכחות לגבי בטיחות התכשיר.

 

"לוקחים מוצרים שלא נבדקו ונותנים אותם לתינוקות", אמר אתמול (ד') פרופ' מתי ברקוביץ', מומחה לרפואת ילדים ומנהל היחידה לפרמקולוגיה קלינית וטוקסיקולוגיה בבית חולים אסף הרופא, בכנס איגוד רופאי הילדים. "אני לא הייתי נותן אותם לילדים שלי. אין דיווח מסודר על תופעות לוואי, והרי כשאנחנו מגלים תופעות לוואי בתרופות אנחנו מגבילים את השימוש בהן", לדבריו, בבדיקות שנעשו על התכשירים הללו התברר שחלקם מכילים כמויות גדולות של אלכוהול, לעיתים אף עד רמה של 20%.

 

כדי שחברה מסויימת תוכל לכתוב על התכשיר שלה שהוא מאושר על ידי משרד הבריאות, היא תצטרך לבצע מחקר מסודר שכולל קבוצת ביקורת וטיפול בעזרת תרופת פלסבו שעומד בסטנדרטים המקובלים ברפואה.

 




 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תכשירים הומיאופתים. מכילים כמויות גבוהות של אלכוהול
צילום: shutterstock
מומלצים