שתף קטע נבחר

מחקר ענק: התקפות טרור פוגעות בפוריות

חוקרים שעקבו אחר נתוניהן של עשרות אלפי נשים מ-170 מדינות לאורך 37 שנים מצאו ירידה משמעותית בילודה לאחר כל אירוע טרור. מומחה ישראלי: "סטרס משתק את מערכת הרבייה"

טרור משפיע גם על אלה שעוד לא יצאו לאוויר העולם: מחקר חדש שפורסם בכתב העת Oxford Economic מצא כי אירועי טרור מפחיתים ילודה, וככל הנראה פוגעים בפוריות.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

חדשות בריאות נוספות:

מחקר ישראלי קבע: קנאביס רפואי באמת יעיל?

סכנה: מייבשי הידיים החדישים בשירותים מפיצים חיידקים

מחקר: באיזו דיאטה תרזו הכי הרבה

 

אירועי הטרור הם חלק טרגי ובלתי נפרד מההוויה הישראלית ובעולם כולו. לראשונה ביקשו החוקרים ממחלקת הרפואה של חיל האוויר האמריקני לבדוק אם הטרור משפיע על הפוריות.

 

החוקרים בדקו נתונים מ"הבנק העולמי להתפתחות" של 66 אלף נשים מ-170 ארצות, החל משנת 1970 ועד 2007. במחקר, שעליו עבדו כארבע שנים, נבדק שיעור הילודה, והחוקרים הסירו משתנים שעשויים היו להשפיע על התוצאות, כמו בריאות לקויה ומצב סוציו-אקונומי נמוך.

 

הממצאים הראו כי כל אירוע טרור הביא לירידה של 0.018% בשיעור הילודה. הנתון נשמע אולי לא משמעותי, אולם משמעותו היא שעל כל מיליון לידות גרם אירוע טרור לירידה של 18 אלף לידות.

 

"יש קשר ברור בין לחץ נפשי לפוריות", אומר ל-ynet ד"ר אלי לויטס, מנהל יחידת הפוריות במרכז הרפואי סורוקה. "כל המערכות שלנו, כולל מערכת הרבייה, מופעלות על ידי מערכת העצבים המרכזית. סטרס גורם לדפיקות לב, חיוורון, הזעה ורעד, אבל הוא גם משתק את מערכת הרבייה.

 

"ראינו במחקרים שנשים שעברו טיפולי היפנוזה לפני טיפולי פוריות הגיעו להריונות בשיעור הצלחה כפול מנשים אחרות. אנחנו גם רואים שנשים שלחוצות לפני בחינה לא מקבלות וסת, כך שברור שהסטרס משפיע גם על מערכת הרבייה".

 

ומה ההמלצה לנשים שחוו טראומה או שנמצאות במצב של לחץ נפשי ומנסות להרות? ד"ר לויטס ממליץ לקחת פסק זמן: "אנחנו רואים דיווחים שנשים שמנסות להרות בזמן סטרס - נכנסות לעוד יותר סטרס. רק כשהלחץ חולף הן נכנסות להריון גם בלי שתכננו,. כך שאנחנו ממליצים לנסות להרפות, לעשות הפסקה, לעבור את התקופה הקשה ולאחר הרגיעה לחזור שוב ולנסות להרות".



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כל אירוע טרור הביא לירידה של 0.018% בשיעור הילודה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים