שתף קטע נבחר

האחים הפסידו: ירושת האב תחולק עם חברתו

לאחר מות אביהם טענה אישה שהייתה הידועה שלו בציבור, ולכן היא זכאית למחצית מעיזבונו. בית המשפט לענייני משפחה הסכים איתה

שני אחים שהתייתמו מאביהם התקוממו כשהתבשרו על כך שאישה שטענה שהייתה זוגתו בשנים האחרונות לחייו, חפצה במחצית מהירושה. הם הגישו התנגדות לבית המשפט לענייני משפחה בחיפה אך התאכזבו במהרה: השופטת אלה מירז קבעה לאחרונה כי האישה הוכיחה חיי זוגיות וכוונה להתחתן עם המנוח, ולכן היא זכאית למחצית מעיזבונו.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

האב מת באפריל 2011 מבלי שהותיר אחריו צוואה, ודרישתה של האישה הגיעה זמן קצר לאחר מכן. האחים התנגדו בטענה שמעולם לא הייתה זוגתו של אביהם, אלא לכל היותר חברה לעבודה שהוא עזר לה להתמודד מול בעלה המכה וייתכן שגם קיים עמה יחסי מין.

 

שני הצדדים הציגו בפני בית המשפט סיפורים שונים לחלוטין, שכן האישה טענה שעמדה להתחתן עם המנוח. הבנים התעקשו שהיא לא זכאית לדבר וממילא לא יכולה להיחשב כידועה בציבור לפי חוק הירושה, כיוון שכלל לא התגרשה מבעלה.

 

השופטת אלה מירז בחרה להאמין לגרסת האישה בעיקר לאחר שהאישה הציגה אישור ממשרד הפנים שלפיו במאי 2010 הפך הסטטוס שלה ל"גרושה". נקבע כי ממצא זה סותר את טענת הבנים ואף מעיב על גרסתם שלפיה אביהם בסך הכול עזר לידידה מהעבודה להתמודד עם בעלה.

 

ראיות ועדויות נוספות בתיק הצביעו על כך שהמנוח המשיך את הקשר עם האישה גם לאחר גירושיה, ונראה שכל פעולת סיוע מצדו הייתה במסגרת יחסיו עמה - יחסי זוגיות ולא ידידות או חברות לעבודה.

 

השופטת מירז הוסיפה כי האישה הוכיחה שבסמוך לגירושיה פנו היא והמנוח למועצה הדתית כדי לבקש היתר להינשא, והיא אף הציגה קבלה המעידה שהמנוח רכש טבעת נישואים כחודשיים לפני מותו. אם לא די בכך, היא גם שינתה את שם משפחתה לשם משפחתו של המנוח. המסקנה המתבקשת היא, ציינה השופטת, שאלמלא פטירתו הם היו נישאים.

 

השופטת מירז לא התעלמה מכך שהמבקשת לא עברה לגור עם המנוח אלא לנה אצלו לסירוגין, ואולם לשיטתה, הדבר לא שולל קיומם של חיי משפחה וזוגיות אמיתית: למבקשת היו חפצים בבית המנוח והיה לה מפתח לדירתו.

 

"אם המנוח היה נשאל האם המבקשת נמנית על יורשיו, היה עונה תשובה חד משמעית – כן", סיכמה השופטת מירז וקבעה כי האישה הוכיחה שחלקה עם המנוח חיים משותפים וניהלה עמו זוגיות רצינית שפניה היו מכוונות לעבר חתונה.

 

משכך, כמי שהייתה הידועה בציבור של המנוח טרם מותו, היא זכאית לרשת מחצית מעיזבונו. הבנים חויבו בהוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד של 20 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המבקשת: עו"ד יוסף נאדר
  • ב"כ המתנגדים: עו"ד ניצן בר אילן
  • עו"ד ומגשרת לימור חלימי עוסקת בדיני משפחה, צוואות וירושות
  • הכותבת לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים