שתף קטע נבחר

חודש אחרי השתלת זרועות - ויל מצליח להזיזן

ארבע גפיו של ויל לוצנהייזר נקטעו בעקבות זיהום קטלני בחיידק הסטרפטוקוק. לפני חודש עבר השתלת זרועות מגופתו של תורם אנונימי. השבוע כבר החל להזיז אותן ואמר: "לא היה כאן כלום קודם לכן, כך שגם התנועה הזו היא מדהימה"

בקרוב יוכל שוב לחבק: קטוע ארבע גפיים בן 40 שעבר השתלת זרועות החל לראשונה להראות סימני התאוששות והזיז את הידיים. במסיבת עיתונאים ישב ויל לוצנהייזר ליד רופאיו, בבית החולים בריגהם שבארה"ב וחשף את שתי הזרועות החדשות שהושתלו בו.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

לוצנהייזר, פרופ' לקולנוע ותסריטאות, איבד את גפיו בשנת 2011 לאחר מאבק עיקש בזיהום שנגרם מהחיידק הטורף סטרפטוקוק. לפני חודש, הוא עבר ניתוח השתלה בן תשע שעות בו השתתפו אנשי צוות רפואי רבים.

 

חדשות בריאות נוספות:

צפו: כך נראה הסיוט של הסרת קעקועים

מחקר ענק: התקפות טרור פוגעות בפוריות

קר בחוץ? אימון כושר בחדר המדרגות

 

הזרוע נתרמה מאדם אנונימי מבנק האיברים בניו אינגלנד. במהלך הניתוח, חוברו מחדש כלי דם, סיבי עצב, שרירים ועצמות, ולאחר שקצות האצבעות הראו זרימת דם תקינה ופעילות מוטורית ועצבית, נתפר העור והזרועות קובעו וגובסו.

וויל לוצנהייזר מחבק את בן זוגו עם הזרועות החדשות. הרופאים נדהמו מהתקדמותו המהירה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
וויל לוצנהייזר מחבק את בן זוגו עם הזרועות החדשות. הרופאים נדהמו מהתקדמותו המהירה(צילום: רויטרס)

 

הרופאים אמרו כי יעברו עוד שנים ארוכות, עד שיוכל להזיז את ידיו באופן מורכב, אולם הם נדהמו מהתקדמותו המהירה. הוא הראה כיצד הוא מותח את זרועו שעדיין מקובעת ומגובסת, "לא היה כאן כלום קודם לכן, כך שגם התנועה הזו היא מדהימה", אמר לוצנהייזר.

  

 

70 השתלות של זרועות בעולם

עד כה בוצעו כ-70 השתלות זרועות ברחבי העולם. כך מתבצע הליך ההשתלה: הזרועות שנתרמו עוברות הכנה לקראת ההשתלה, בה חושפים את כלי הדם, סיבי העצב והעצמות שיחוברו למנותח.

 

בהליך הניתוח משתתף כאמור צוות רפואי גדול, שכולל כירורג כלי דם האמון על חיבור כלי הדם, אורתופד המחבר את העצמות והשרירים, נוירוכירורג האחראי על חיבור סיבי העצב העדינים, ומנתח פלסטי האחראי על תפירה נאותה של העור. על כל אלה כאמור, נוספים צוותים רבים של מרדימים, רדיולוגים, סייעים וטכנאים.

 

אולם בכך לא הסתיימה העבודה: המנותח צפוי לעבור הליך שיקום ארוך וממושך בו תוחזר לו היכולת להשתמש בזרועות. בתוך כך הוא יידרש במשך שנים ארוכות ליטול תרופות הנוגדות דחיית שתל. תרופות אלה מעמידות אותו גם בסכנה ללקות בזיהומים מסכני חיים.

 

"המתנה הזו שינתה את חיי" אמר לוצנהייזר, "אני רוצה להודות ולכבד את זכרו של האדם שאת זרועותיו קיבלתי" אמר לוצנהייזר, "האדם הזה שאינני מכיר, יישאר תמיד קרוב אליי, הוא חלק מגופי".

 

בהצהרה אנונימית, משפחת התורם אמרה: "אנו מתפללים להחלמתך המלאה ושאהוביך יוכלו ליהנות מחיבוקך החם".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הרופאים נדהמו מההתקדמות המהירה בהנעת הזרועות
צילום: רויטרס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים