שתף קטע נבחר

דורס לי זיתוני הודה במשפט: נהגתי בגילופין

אריק רוביק וקלוד חייט הודו בבית משפט בצרפת כי נסעו ברכב שדרס את הצעירה הישראלית. קייט ואיציק, הוריה של זיתוני שנדרסה למוות והופקרה בשנת 2011, הגיעו למשפט יחד עם תומכים רבים מישראל שאמרו: "אי אפשר להימלט מצדק". המשפט הופסק בעקבות תקיפת עורך דינו של חייט

בצרפת נפתח בצהריים (יום ה') משפטם של אריק רוביק וקלוד חייט, הנאשמים בדריסתה למוות והפקרתה של לי זיתוני בחודש ספטמבר 2011 בתל אביב. שני הנאשמים הודו כי נסעו ברכב שדרס את זיתוני. לאחר מכן רוביק הודה שנהג ברכב בשעת התאונה לאחר ששתה באותו הערב שלוש כוסות וודקה ושתי כוסות וויסקי.

 

קייט ואיציק, הוריה של זיתוני, הגיעו במיוחד לצרפת, וראו מקרוב את שני הנאשמים. במהלך הדיון פרצו בני הזוג בבכי. לבית המשפט הגיעו גם תומכים רבים מהארץ ומהקהילה היהודית, אך הם לא הורשו להיכנס. "יש לנו הזדמנות להעביר מסר ברחבי העולם, שלצדק יש סיכוי ושאי-אפשר להימלט ממנו", אמרו.

מפגן התמיכה מחוץ לבית המשפט (צילום: ליאור זילברשטיין) (צילום: ליאור זילברשטיין)
מפגן התמיכה מחוץ לבית המשפט(צילום: ליאור זילברשטיין)

הוריה של זיתוני בבית המשפט בפריז (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הוריה של זיתוני בבית המשפט בפריז(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

רז'יס מליודון, עורך דינו של קלוד חייט, הוכה בשירותים בזמן ההפסקה. לדבריו, אדם שאל אותו אם הוא עורך הדין של הנאשם, היכה אותו וברח. בעקבות התקיפה המשפט הופסק ויחודש ביום רביעי.

 

זיתוני, בת 25 במותה, נדרסה למוות בשעות הבוקר המוקדמות ביום שישי, 16 בספטמבר 2011. היא הייתה בדרכה

לעבודתה במכון כושר בתל אביב, כאשר רוביק וחייט, שני יהודים-צרפתים עברו במקום עם הג'יפ שלהם, פגעו בה וברחו. זמן קצר לאחר מכן הם עצרו, בדקו את הרכב שנפגע והמשיכו לדירתו של רוביק. השניים רכשו כרטיסי טיסה ובשעות הצהריים באותו יום כבר עזבו את הארץ בדרכם לשווייץ ומשם לצרפת.

 

השניים נעצרו בצרפת והודו במעשה, אך אמרו שהם מעוניינים להישפט בצרפת בשל ה"עוינות" כלפיהם בישראל. חייט קיבל עליו את האחריות וטען כי הוא זה שנהג בג'יפ, אולם בהמשך הפיל את האחריות על רוביק - בעל הרכב. בני משפחתה של זיתוני ורשויות החוק ניסו להביא את השניים למשפט בישראל, אך חוק ההסגרה בצרפת לא מאפשר להסגיר אזרחים למדינות שאינן באיחוד האירופי, וכן לא במקרים שבהם העונש המקסימלי על עבירה מסוימת גבוה באותן מדינות מזה שניתן בצרפת. העונש על עבירת הפקרה בישראל הוא 14 שנים, ואילו בצרפת הוא עשר שנים בלבד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים