שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: על השולחן

    בובי בוטן: מתכונים עם חמאת בוטנים

    היא משדרגת בקלות אוכל תאילנדי, קינוחים ואפילו סלטים. אורלי פלאי-ברונשטיין מגישה: 4 מתכונים קלים עם טוויסט שכולו חמאת בוטנים: תבשיל בקר וקארי אדום, סלט אטריות שעועית, מוס שכבות של גבינה וחמאת בוטנים וגם גרסה ביתית וממכרת לחטיף סניקרס

    1. תבשיל קארי אדום וחמאת בוטנים

    כשחמאת בוטנים מצטרפת לרוטב קארי חריף, היא מעניקה לו טעמים עגולים ועשירים ומעדנת את החריפות. מתכון לקדרה צבעונית עם בקר וברוקולי, שמכינים בכמה דקות ומגישים על ערימה של אורז לבן מאודה.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    350 גרם סינטה בקר, פרוס דק וחתוך לרצועות

    1 מגשית ברוקומיני

    1 פחית קרם קוקוס (400 מ"ל)

    2 כפיות מחית קארי תאילנדית אדומה

    2 שיני שום כתושות

    1 כפית ג'ינג'ר מגורר

    3 כפות חמאת בוטנים סקיפי עם דבש

    1 בצל סגול, פרוס דק

    1 פלפל אדום, פרוס דק

    1 כוס פטריות שמפיניון פרוסות

    עלים מ-3 גבעולי בזיליקום

     

    להגשה:

    1 כף בוטנים קלויים, וקצוצים גס - לא חובה

    2 כפות עלי כוסברה, קצוצים גס

     

    אופן ההכנה:

    1. חולטים ברוקומיני במים רותחים כדקה, ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
    2. מפרידים בזהירות את השומן של קרם הקוקוס שצף מהנוזל בעזרת כף. מחממים מחבת רחבה עם השומן. מוסיפים קארי, שום וג'ינג'ר ומטגנים דקה-שתיים עד שעולה ניחוח נעים.
    3. מוסיפים פיסות בשר וצורבים כדקה מכל צד. מוציאים את הבשר בכף מחוררת. מוסיפים למחבת את קרם הקוקוס הנותר, חמאת בוטנים וכן את הברוקומיני החלוטים, שאר הירקות ובזיליקום. מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים 3 דקות עד שהרוטב מבעבע ומסמיך מעט.
    4. מחזירים את רצועות הבשר למחבת ומקשטים בבוטנים וכוסברה. מגישים עם אורז.

     

     (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    2. אטריות צלופן עם ירקות ברוטב סויה, חמאת בוטנים וליים

    מנה עיקרית קרה ומשביעה של אטריות שעועית (שנקראות גם אטריות צלופן או אטריות זכוכית) וירקות מתובלים, ברוטב טעים ומפתיע. כדאי לאמץ את הרוטב גם למנות נוספות.

     

    המרכיבים ל-6-4 מנות:

    1 חבילה אטריות שעועית (200 גרם)

    1 כוס עלי נענע

    1 כוס עלי כוסברה

    1 גזר גדול, חתוך לרצועות דקיקות

    1 זוקיני, חתוך לרצועות דקיקות

    1 בצל סגול, פרוס דק-דק

     

    לרוטב:

    2 כפות חמאת בוטנים סקיפי קלאסית או עם דבש

    1 כף רוטב סויה קיקומן

    2 כפות מים

    1 כפית רוטב דגים תאילנדי

    2 כפות מיץ ליים או לימון

    2 שיני שום כתושות

    1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן.
    2. מערבבים את מרכיבי הרוטב למרקם אחיד. טועמים ומוסיפים עוד ליים או מים לתיבול או לדילול במידת הצורך.
    3. מערבבים את הירקות עם האטריות והרוטב ומגישים.

     

     (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    ואפשר גם סלט אטריות שעועית ועוף:

    מקפיצים 300 גרם עוף טחון במחבת עם כף שמן 3-2 דקות עד שגוון העוף נעשה אטום. מוסיפים כף חמאת בוטנים סקיפי, ומקפיצים עוד דקה-שתיים עד שפירורי העוף מתייבשים ונעשים חומים. מצננים ומוסיפים לסלט.

     

    3. מוס גבינה וחמאת בוטנים

    מזלפים את המוס לכוסות שקופות כדי שאפשר יהיה לראות יפה את השכבות: מוס גבינת שמנת וחמאת בוטנים, פירורים פריכים של עוגיות וטופי בוטנים.

     

    טיפ: כדי למדוד כמות נקובה בכוס של חמאת בוטנים, יוצקים לתוכה מעט שמן כך שחמאת הבוטנים לא תידבק לדפנות ותחליק בקלות החוצה. השיטה מתאימה גם לדבש או לממרח דביק וסמיך אחר. 

     

    המרכיבים ל-8 מנות בכוסות בנפח 150 מ"ל:

    200 גרם עוגיות בטעם שוקולד, מפוררות גס (למשל, עוגיות אוריאו)

     

    למוס גבינה וחמאת בוטנים:

    1.5 מיכלים שמנת מתוקה (375 מ"ל)

    1 גביע גבינת שמנת 30% בטעם טבעי (225 גרם)

    1 כוס חמאת בוטנים סקיפי עם שברי בוטנים (280 גרם)

    1 כפית תמצית וניל

    3/4 כוס סוכר חום כהה (170 גרם)

     

    לטופי חמאת בוטנים (לא חובה):

    1/4 כוס סוכר (50 גרם)

    1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)

    1 כף גדושה חמאת בוטנים סקיפי חלקה

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את המוס: מקציפים שמנת מתוקה במיקסר לקצפת יציבה. מעבירים אותה לקערה אחרת.
    2. מערבלים באותה קערת מיקסר גבינה, חמאת בוטנים, תמצית וניל וסוכר חום לתערובת אחידה. מקפלים את הקצפת לתערובת חמאת הבוטנים, ומעבירים את המוס לשקית זילוף.
    3. מזלפים לכוסות שכבה של מוס, מפזרים שברי עוגיות ומזלפים שכבה נוספת של מוס וכך ממשיכים לפי מספר השכבות הרצוי.
    4. מכינים טופי חמאת בוטנים: ממיסים סוכר במחבת. כשנוצר קרמל יוצקים שמנת ומערבבים לקבלת רוטב אחיד ודי דליל. מוסיפים חמאת בוטנים ומערבבים שוב להסמכה. מטפטפים מיד על הקינוח. מעבירים את הכוסות למקרר לשעתיים לפחות להתייצבות, ואפשר לשמור מכוסה עד 3 ימים.

     

     (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)
     

    4. נשנושי בוטנים מלוחים בשוקולד

    הטעם שמתפשט בפה כבר בביס הראשון דומה להפליא לחטיפי הבוטנים המוכרים והאהובים (כמו סניקרס או רייסס). אפשר ליצור מהתערובת תלוליות של בוטנים מצופים, או לשטח ולחתוך לקוביות או לשבור לגושים.

     

    המרכיבים ל-20 חטיפים:

    100 גרם שוקולד מריר קצוץ

    2 כפות חמאת בוטנים סקיפי קלאסית

    1/2 כפית שמן

    1.5 כוסות (250 גרם) בוטנים קלויים ללא קליפה וחצויים (המלוחים מהפיצוציות)

     

    אופן ההכנה: 

    1. ממיסים שוקולד עם חמאת בוטנים ושמן במיקרוגל. מערבבים את תערובת השוקולד עם בוטנים.
    2. מניחים תלוליות על נייר אפייה בעזרת כף ומקררים להתייצבות.
    3. מגישים מיד, או שומרים במקרר כשבועיים או במקפיא חודשיים.


     (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דניאל לילה
    מוס גבינה וחמאת בוטנים
    צילום: דניאל לילה
    מומלצים