שתף קטע נבחר

צפון: בת חודש וחצי בלעה צינורית באורך 6 ס"מ

תינוקת שטופלה במרכז רפואי בצפון הארץ בשל היצרות בדרכי הנשימה בלעה צינורית שגלשה ממסלולה באף במהלך הטיפול. הצינורית נשלפה מקיבתה בהליך גסטרוסקופי בבית החולים רמב"ם, והתינוקת שוחררה לביתה

תינוקת בת חודש וחצי מהצפון בלעה במהלך סוף השבוע צינורית המשמשת להרחבת כלי הנשימה - וזו הגיעה לקיבתה. היא הובהלה לבית החולים לילדים ע"ש רפפורט ברמב"ם, שם חילצו הרופאים את הצינורית בפעולת גסטרוסקופיה.

 

התינוקת שוחררה הבוקר (א') לביתה, לאחר לילה של השגחה בבית החולים.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

חדשות בריאות נוספות:

חיפה: שתי נשים במצב קשה - לאחר טיפול הפריה

רפואה סינית: איך מתבצעים האבחון והטיפול

שמן קוקוס: 5 שימושים בריאים - ומפתיעים

השתמשו בה להרחבת דרכי הנשימה. הצינורית שהוצאה מקיבת התינוקת (צילום: דוברות רמב"ם) (צילום: דוברות רמב
השתמשו בה להרחבת דרכי הנשימה. הצינורית שהוצאה מקיבת התינוקת(צילום: דוברות רמב"ם)
 

התינוקת, מאזור נצרת, נולדה עם היצרויות בדרכי הנשימה, פגם מולד נדיר יחסית המונע ממנה לנשום כהלכה דרך הנחיריים. היא טופלה במרכז רפואי באזור מגוריה, שם השתמש הצוות הרפואי בצינורית דקיקה כדי להרחיב את נחיריה ולסייע לה לנשום טוב יותר. במהלך הטיפול השתחררה הצינורית, גלשה ממסלולה והגיע אל קיבתה של התינוקת.

 

הצוות הרפואי הבין כי בשל גודל הצינורית, שאורכה כ-6 ס"מ וקוטרה כ-3 מ"מ, היא לא תוכל לצאת מהקיבה באמצעות מערכת העיכול. בנוסף, היה חשש שהצינורית תגרום לחסימה בקיבת התינוקת, לכן הוחלט להעבירה למיון בית החולים לילדים ברמב"ם להמשך הטיפול.

הצינורית גלשה ממסלולה באף. צילום הרנטגן של התינוקת (צילום: דוברות רמב"ם) (צילום: דוברות רמב
הצינורית גלשה ממסלולה באף. צילום הרנטגן של התינוקת(צילום: דוברות רמב"ם)

מבית החולים נמסר כי שליפת עצמים מקיבתם של ילדים היא הליך רפואי שגרתי, אם כי לעתים מורכב. מנהל יחידת גסטרו ילדים ברמב"ם, פרופ' רון שאול, ציין שהפעם היה מדובר בהליך מורכב עוד יותר, בשל גודלה הזעיר של קיבת התינוקת. "תינוקות בגיל חודש וחצי עדיין לא שואפים או בולעים באופן 'שגרתי' עצמים זרים", הוא אומר, "שכן בגיל כזה הם עדיין לא זוחלים ואינם מגיעים בכוחות עצמם לעצמים הניתנים לבליעה".

 

לדברי פרופ' שאול, "זו הסיבה שאנחנו לא מרבים לבצע פרוצדורות רפואיות של שליפת עצמים מילדים כה קטנים, פעולה עדינה ומורכבת בהתחשב בגילה הצעיר של המטופלת".

 

הפעולה בוצעה בסופו של דבר תחת טשטוש. הצוות החדיר לקיבתה של התינוקת סיב אופטי שבקצהו מצלמה זעירה ומלקחיים. ההליך הסתיים בהצלחה ובתום השגחה, כאמור, שוחררה התינוקת לביתה.

 

ד"ר אריה גורדין, מנהל אא"ג ילדים ברמב"ם אמר כי מדובר בתופעה המופיעה אצל אחד מתוך 5,000 ילדים. אחת משיטות הטיפול הוא ניתוח ההיצרות בגיל של כמה ימים, ולאחר מכן החדרת צינורית כדי לשמור על הנחיריים פתוחים ושמירה על דרכי האוויר פתוחות ."הצינורית אמורה להישאר במקומה מספר חודשים ולאחר מכן, כשהרחבת חלל האף מתקבעת, הצינורית מוסרת".




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות רמב"ם
הצינורית השתחררה ממסלולה באף והגיעה לקיבת התינוקת
צילום: דוברות רמב"ם
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים