שתף קטע נבחר

בתו של הרב עובדיה לצד דרעי: "להניח את האגו בצד"

בזמן שבש"ס ממתינים להחלטתו של אלי ישי אם לעזוב את התנועה, כינס יושב הראש דרעי מסיבת עיתונאים עם בתו של מר"ן הרבנית עדינה בר שלום שסירבה להצעת כחלון לרוץ ברשימתו. "לא הצבתי לישי שום תנאים שאי אפשר לקבל", אמר דרעי. בר שלום הודיעה על הקמת מועצת נשים במפלגה

יו"ר ש"ס אריה דרעי התייחס הערב (יום א') לסכסוך עם יו"ר המפלגה לשעבר אלי ישי. "לצערי, משום מה ציפיתי מזמן כבר שהוא יירתם איתנו ביחד ויהיה כחלק מכל החברים. משום מה זה לא קרה עד עכשיו", אמר דרעי במסיבת עיתונאים משותפת שקיים עם הרבנית עדינה בר שלום, בתו של הרב עובדיה יוסף שסירבה להצעתו של משה כחלון לרוץ ברשימתו. "אני מנוע מלהרחיב את הדיבור כיוון שמועצת חכמי התורה מטפלת בעניין הזה", הוסיף דרעי. "תאמין לי שאני לא הצבתי שום תנאים שאי אפשר לקבל או ההיפך".

 

הרבנית עדינה בר שלום, בתו של הרב עובדיה יוסף, אמרה במסיבת העיתונאים עם דרעי: "אני מצפה שכל מי שמפעל החיים של אבא מר"ן, הרב עובדיה יוסף זכר צדיק לברכה, כל מי שהמפעל החיים שלו חשוב לו יתעלם מעל כל שיקולים אישיים ויניח את האגו בצד". היא הודיעה כי הייתה מחוזרת מצד מפלגות שונות במטרה שתרוץ לכנסת אך החליטה לוותר. "יכולתי לבחור בדרך הקלה ולהיות חברת כנסת בעוד כמה חודשים, אך סירבתי", אמרה.

 

בר שלום הוסיפה כי היא "מצפה שכל מי שמפעל החיים של אבא מר"ן הרב עובדיה יוסף זכר צדיק לברכה חשוב לו יתעלם מכל השיקולים האישיים ויניח את האגו בצד". כצפוי, בר שלום הודיעה על הקמת מועצת נשים במפלגה בשיתוף עם רעייתו של דרעי, יפה.

 

דרעי ובר שלום. מפגן אחדות (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
דרעי ובר שלום. מפגן אחדות(צילום: אלי מנדלבאום)

במחנהו של יו"ר ש"ס מבינים כי הפרידה מישי, שחבר בתנועה כבר 30 שנה, היא בלתי נמנעת, אך לפי שעה לא נוקטים צעדים חד-צדדיים באשר לניתוק הקשר בין הצדדים. על פניו, נראה כי כולם ממתינים לפגישה הערב בין נפתלי בנט לאורי אריאל, שעשויה במידת מה לפתור את הפלונטר שנוצר בש"ס, אך ייתכן כי מועצת חכמי התורה לא תחכה להתפתחויות בבית היהודי. דרעי קיבל חיזוק מעדינה בר שלום, בתו של הרב עובדיה יוסף.

 

בש"ס מבינים כי הפילוג בלתי נמנע אך כל צד נזהר שלא להפוך אותו לעובדה מוגמרת, מה שגורם למתח שיא בש"ס, כשכל צד ממתין שהצד האחר ימצמץ. במחנה דרעי מתלבטים אם סילוקו של ישי שווה את איבוד הקולות, ובינתיים נוקטים גישת "שב ואל תעשה". בינתיים, נסתם הגולל על כך שחברי כנסת נוספים יצטרפו לישי, אם יפרוש, מאחר שחתמו על מכתב תמיכה גורף במנהיגותו של דרעי וקראו גם לישי לנהוג כך.

 

ישי ודרעי בזמנים אחרים. "אם הוא יישאר זה עלול לעלות לנו בשיתוק" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ישי ודרעי בזמנים אחרים. "אם הוא יישאר זה עלול לעלות לנו בשיתוק"(צילום: גיל יוחנן)
 

 

עוד בבחירות 2015 ב-ynet:

 

ישי, מצדו, מעדיף לדחות את ההחלטה עד אשר יתברר אם השר אורי אריאל וסיעתו האיחוד הלאומי-תקומה, שאיתם הוא נושא ונותן על התמודדות ברשימה משותפת, יישארו בבית היהודי. ההערכות הן שהתמונה תתבהר הערב, בתום פגישת בנט ואריאל. מכל מקום, צפוי ישי לכנס מחר מסיבת עיתונאים שבה יודיע על עתידו הפוליטי, אך לא מן הנמנע שמועצת החכמים תיזום ביממה הקרובה הדחה של ישי, כפי שרמזה אתמול.

 

 

"הסכסוך של אלי ישי הוא כבר לא עם היו"ר אלא עם מועצת חכמי התורה", אומרים מקורבים של דרעי. "המהלכים האחרונים שלו הרתיחו את הרבנים, כי בהתנהלות שלו הוא ערער לא על מעמדו של דרעי אלא על הסמכות שלהם כמנהיגים רוחניים. הוא צריך להחליט ולהודיע מה הוא עושה, ולא מן הנמנע שיוכל להחזיר את הגלגל לאחור. זה אמנם נראה לא הכי מציאותי, אבל אם ישי יפרסם מכתב הבהרה לרבנים על המהלכים האחרונים נגדם – אולי זה יעזור לו".

 

אחד האנשים הקרובים לדרעי אומר כי שתי האופציות עשויות לפגוע בש"ס, ולכן אף אחד בתנועה לא ממהר להחליט. "מצד אחד כולם רוצים לגמור עם הסיפור הזה ולהעיף את ישי מהמפלגה – גם אם זה יפגע בכוח של ש"ס. ברור שגם אם יהיה הסכם רגיעה והוא יישאר, זה יהיה שלום מדומה שיתפוצץ לנו בפנים יום אחרי הבחירות. זה יוביל לעוד כמה שנים של מחלוקת, שתשתק אותנו. מצד שני, יש חשש שהפגיעה במפלגה תהיה משמעותית, כך שישי ייקח קולות מש"ס, והציבור יזהה את דרעי כמי שהפך את המחלוקת לקרע בלתי-ניתן לאיחוי, ויעניש את ש"ס".


פורסם לראשונה 14/12/2014 16:16

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי קובין, "משפחה"
ישי ודרעי. מחכים
צילום: אלי קובין, "משפחה"
מומלצים