שתף קטע נבחר

האישה שבויה: רוצה גט? תני לי חלק מהירושה

במסגרת גירושים של בני זוג התנה גבר את הפרידה בדרישה לחלק מהרכוש – דיון שעלול להימשך שנים. בית הדין הרבני סירב לקצר את סבל האישה

תנאי כספי שהציב גבר למתן גט לאשתו עלול להפוך אותה לשבויה שלו: הבעל דורש לקבל חלק מהירושה של האישה, והתיק – שנידון בבית משפט לענייני משפחה – צפוי להימשך שנים. בשל כך פנתה אשתו לבית הדין הרבני בנתניה בבקשה שיחייב אותו בינתיים להעניק לה גט, אך הרבנים מסרבים לכך.

 

פסקי דין מעניינים בערוץ משפט ב-ynet:

 

האישה טענה שאם תמתין עד לסיום הדיון בסוגיית הירושה היא תישאר עגונה לאורך שנים, אלא שבית הדין - הכפוף להלכה העברית - רשאי לחייב גבר בגט רק אם אשתו מוכיחה אחת או יותר מהעילות ההלכתיות, שבהן (בהפשטה גסה) קיומם של מומים חמורים, עקרות, אימפוטנציה, סירוב לקיים יחסי אישות, סירוב לשלם מזונות, התנהגות לא ראויה כלפי האישה ובגידה.

 

מבחינת הדיינים, טענות כמו "אין אהבה" או "אנחנו רבים הרבה" לא מתקבלות ולא נחשבות עילות גירושין. כידוע, במצב החוקי נכון להיום, אישה שלא מצוידת בעילת גירושין הלכתית, ובעלה מסרב לגירושין – עלולה להישאר עגונה עד שהוא ישנה את דעתו.

 

במקרה זה האישה אמנם ניסתה לזעוק את זעקת העגינות בפני הדיינים, אבל אלה השיבו בתגובה, כי אין לה אלא להלין על עצמה: היא שבחרה לברר את העניינים הרכושיים בבית המשפט לענייני משפחה, שם הדיונים נמשכים שנים רבות.

 

לדברי הדיינים, הרב שלמה שפירא‏, הרב אברהם מייזלס והרב רפאל י' בן שמעון, לו הייתה התביעה הרכושית מוגשת לפתחו של בית הדין הרבני, ניתן היה לזרז את ההליכים. למעשה, בית הדין "האשים" את האישה על כך שבחרה לפצל את ענייניה בין הערכאות השונות, ולכן היא לא יכולה לבוא בטענות לבית הדין.

 

במקרה שבפנינו, התוצאה היא שהאישה תיאלץ להמתין עד לסיום המחלוקות המשפטיות שמתנהלות בבית המשפט לענייני משפחה. וגם אז ישנה סכנה שהבעל יחזור בו ויחליט להמשיך להתנגד למתן הגט בבית הדין הרבני.

 

עם זאת, הדיינים הודיעו כי אף שלאישה אין עילת גירושין – הם לא דוחים את התביעה לחלוטין, וזו תעמוד בעינה בינתיים, עד שהאישה תוכיח עילה או עד שהבעל יביע הסכמתו.

 

  • לקריאת ההחלטה המלאה – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעת: עו"ד שאול דחבש
  • ב"כ הנתבע: עו"ד אורן אליעז
  • עו"ד משה דן, חבר בפורום הארצי למשפחה בלשכת עורכי הדין, עוסק בענייני גירושין, משפחה וירושות
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים