שתף קטע נבחר

ריו באופק / תמונת מצב

שטילוב נשאר התקווה בהתעמלות, זילברמן ינסה להשאיר את הבדמינטון על המפה והשחיינים עושים חשבון נפש. 596 יום לאולימפיאדת ריו, כתבה ראשונה בסדרה

ההכנות לאולימפיאדת ריו 2016 תופסות תאוצה ברחבי העולם - וגם בישראל כבר מגבירים קצב. 37 ספורטאים ייצגו את ישראל באולימפיאדת לונדון 2012, ובוועד האולימפי מצפים למספר דומה בברזיל. התקוות, הכישרונות והאשליות - 596 יום לפני טקס הפתיחה באצטדיון המרקאנה, קבלו תמונת מצב בחלק מהענפים.

 

התעמלות מכשירים

אם היו לנו תקוות מסוימות לשלוח נבחרת שלמה לאולימפיאדה (נבחרת הגברים), אז הן התפוגגו באליפות העולם האחרונה בסין. מצד שני, טוב שהתחילו לבנות כאן מסורת שבה הצעירים מתחילים לצבור קילומטראז', והם ינסו שוב את מזלם בטוקיו 2020. נותרנו עם ניסיונות להתברג לפודיום בתחרות היחידים, שם כל העיניים יהיו נשואות כמובן לאלכס שטילוב, שירצה לשחזר את ההעפלה לגמר מאולימפיאדת לונדון ואולי אפילו להשיג מדליה.

 

שטילוב. כל העיניים יהיו נשואות אליו (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
שטילוב. כל העיניים יהיו נשואות אליו(צילום: עוז מועלם)

 

למתעמל הבכיר של ישראל מחכה עוד הרבה עבודה בדרך למטרה. הופעתו באליפות העולם האחרונה בסין הייתה מאכזבת, כשסיים במקום ה־18 בלבד במכשיר החזק שלו - הקרקע. בנוסף, התוצאות הטובות שהשיגו יריביו מצביעות על כך שהפעם יהיה לו קשה יותר. אבל לא לדאוג. שטילוב כבר הוכיח שהוא יודע להתגבר על משברים ואפשר לפנטז על מדליה. אנדריי מדבדב, ואופיר נצר בנשים, ינסו להצטרף אליו לטיסה לברזיל.

 

התעמלות אמנותית

ההצלחה של הנבחרת באליפות העולם האחרונה באיזמיר שבטורקיה, נתנה חותמת נוספת לכך שישראל נמצאת בקו אחד עם הנבחרות הטובות בעולם. המטרה היא להשיג את הקריטריון לריו כבר באליפות העולם הקרובה, כדי להימנע מתחרויות ההזדמנות האחרונה כפי שקרה בקמפיין הקודם.

 

נבחרת ההתעמלות האמנותית. בטופ העולמי (צילום: EPA) (צילום: EPA)
נבחרת ההתעמלות האמנותית. בטופ העולמי(צילום: EPA)

 

גם ביחידות יש בשורה. ההתקדמות הגדולה של ויקטוריה (טורי) פילנובסקי, שהתברגה בין 12 המתעמלות הטובות בעולם, אמורה להעניק לה את הכרטיס לריו יחד עם נטע ריבקין, שמכוונת לאולימפיאדה שלישית.

 

שחייה

אליפות אירופה האחרונה בברלין הייתה אכזבה ענקית עבור השחיינים הישראלים. ברגע השיא החשוב של העונה, חזרה המשלחת בידיים ריקות לאחר ששנה קודם זכתה במספר שיא של חמש מדליות. כישרון ועומק יש בשפע ונותר גם מספיק זמן לתקן ולהשיג את הקריטריונים הנדרשים, אבל חייב להגיע שינוי מהיר. נקודת האור השנה הייתה הצעירים שמתחילים לסלול את דרכם למעלה.

 

דוד גמבורג. השחייה בבעיה (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
דוד גמבורג. השחייה בבעיה(צילום: אורן אהרוני)

 

ללונדון הגיעו חמישה שחיינים, כולל יעקב טומרקין שסיים שביעי בגמר ה־200 גב (דירוג שיא לשחיין ישראלי באולימפיאדה). גם הפעם מצפים באיגוד למספר דומה של שחיינים, והמשלחת עשויה לגדול אם נבחרת השליחים בסגנון חופשי תמשיך להפתיע כפי שעשתה באליפות אירופה האחרונה בברלין (דורגה 6 בגמר).


 

כדי להגיע לריו תצטרך נבחרת השליחים להתעלות באליפות העולם ב־2015 בקאזאן ולהתברג בין 12 הראשונות — משימה קשה אך אפשרית. אם זה יקרה, נזכה לראות נבחרת ישראלית ראשונה במשחקים האולימפיים מאז סידני 2000.

 

יעקב טומרקין. הישג שיא בלונדון (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
יעקב טומרקין. הישג שיא בלונדון(צילום: אורן אהרוני)

 

"הנתונים של השחיינים במחזור הזה הם טובים", אמר מאמן הנבחרת ליאוניד קאופמן. "צריכך לדעת להפיק לקחים מאליפות אירופה. מי שפחות הצליחו, יצטרכו לעשות שינויים. חמישה שחיינים בריו זה יהיה מכובד וזו המטרה שלנו. שישה או שבעה נציגים כבר יהוו הצלחה בלתי רגילה, לא כולל נבחרת השליחים שעשויה להפתיע".

 

שחייה אמנותית

מאז אתונה 2004, הישראליות שומרות על מסורת ההשתתפות במשחקים האולימפיים, וגם הפעם אין סיבה שלא נראה צמד שמנסה להתברג כמה שיותר גבוה. השאלה שנותרה פתוחה היא מי יהיו השתיים. אנסטסיה גלושקוב חזרה לפעילות אחרי לידה, ושואפת להיות הישראלית הראשונה שמשתתפת בארבע אולימפיאדות רצופות. לפי היכולת שלה באליפות אירופה האחרונה, יש מקום לאופטימיות. ענת ליסמן ויבגניה טטלבאום ייאבקו על הזכות לשתף פעולה עם גלושקוב.

 

אנסטסיה גלושקוב. חזרה אחרי לידה (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
אנסטסיה גלושקוב. חזרה אחרי לידה(צילום: אורן אהרוני)

 

בדמינטון

ענף של ספורטאי אחד וספורטאי שהוא הענף. מישה זילברמן שם את הבדמינטון הישראלי על המפה, והוא רוצה להגיע בפעם השנייה ברציפות לאולימפיאדה. בלונדון הוא קיבל הגרלה קשה והפסיד את שני המשחקים בהם השתתף, אך נתן פייט רציני ליריביו. אם זילברמן ישיג את הכרטיס המיוחל, האתגר הבא שלו יהיה להשיג ניצחון היסטורי באולימפיאדה.

 

בשנתיים האחרונות, זילברמן נכנס לתחרויות הגדולות וצבר ניסיון נגד שחקנים בכירים, מה שהזניק אותו ל־50 הראשונים בעולם, כשהמטרה שלו היא להמשיך להתקדם בדירוג. "בפעם שעברה לא היו ציפיות ממני, אבל הפתעתי את כולם והגעתי לאולימפיאדה", אומר זילברמן. "עכשיו מכירים אותי ויודעים איך לשחק נגדי, כך שלא יהיה פשוט לשחזר את ההישג, אבל יש לי ביטחון ואני מרגיש מוכן".

 

מישה זילברמן. הפנים של הענף (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
מישה זילברמן. הפנים של הענף(צילום: אורן אהרוני)

 

קליעה

בקמפיינים הקודמים, ענף הקליעה היה הראשון להשיג את הקריטריון הבינלאומי, כפי שעשו בוריס פולק, גיא סטריק וסרגיי ריכטר, אלא שהפעם זה כבר לא יקרה. אליפות העולם האחרונה צריכה להדליק נורה אדומה לראשי הענף, כשאף אחד מ־11 הנציגים לא הצליח להשיג בה את הכרטיס לריו, וחמור מכך — כולם דורגו במקומות נמוכים.

 

גם ריכטר, אלוף אירופה מ־2013 שנחשב לישראלי הבכיר בענף וזכה בקריירה בלא מעט מדליות בתחרויות השונות, עבר שנה קשה. מלבד ארד בגביע העולם בבייג'ינג, הוא לא הצליח להגיע לאף גמר.


פורסם לראשונה 18/12/2014 11:29

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
אלכס שטילוב
צילום: אורן אהרוני
לוח תחרויות
מדליות כחול לבן
י"א חללי מינכן
גיבורים אולימפיים
צילום: getty images
מפת הפארק
המשחקים הפראלימפיים
מומלצים