שתף קטע נבחר

הקובנים חגגו את הפיוס: "חלום שהתגשם"

הלימודים הופסקו באמצע היום והמונים התאספו מול הטלוויזיות בחנויות. עם הישמע הבשורה של ראול קסטרו על חידוש היחסים עם ארה"ב אחרי נתק של יותר מיובל החלו החגיגות: "כבר היינו מיואשים. ניצחנו, העתיד יהיה טוב יותר"

הקובנים הריעו עם הישמע הבשורה המפתיעה שארצם תחדש את היחסים עם ארצות הברית. הם יצאו לרחובות מלאי תקווה, ומצפים לראות במהרה את הרחבת הסחר ושיפור במצב הכלכלי, למרות שהאמברגו בן 53 השנים טרם הוסר.

 

עוד חדשות בעולם:

מה המתכון המבוקש ביותר השנה באוקראינה?

פוטין לא לוקח אחריות: המערב אשם במצב

פקיסטן: מתכנן הפיגועים במומבאי ישוחרר

 

המורים הפסיקו אתמול (יום ד') את הלימודים באמצע היום בהמתנה מתוחה להודעה ההיסטורית של ראול קסטרו על חידוש היחסים אחרי יותר מיובל של עוינות. בכיתות הקרינו המורים לתלמידים את הרגע ההיסטורי. כשהוא לבוש במדי צבא מעוטרים הודיע המנהיג בן ה-83 ששתי המדינות יפעלו יחד כדי לפתור את הפערים. "מבלי לוותר על אף אחד מהעקרונות שלנו", הדגיש.

 

צופים בנאום הדרמטי של קסטרו (צילום: AP) (צילום: AP)
צופים בנאום הדרמטי של קסטרו(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

תושבי הבירה הוואנה התאספו מסביב לטלוויזיות וצפו במתח בהודעה הרשמית בבתים, בבתי הספר ובחנויות. אחרי הנאום לאומה של קסטרו צלצלו הפעמונים בבנייני העיריות ובאוניברסיטאות לאות חגיגה. "זה פותח לנו עתיד טוב יותר", אמר מילגרוס דיאז בן ה-34 מהבירה הוואנה. "באמת היינו צריכים משהו כזה בגלל שהמצב רע ואנשים ממש מיואשים".

 

ברחובות הבירה הייתה תחושת אופוריה עם הישמע הבשורה ההיסטורית. "עבור העם הקובני אני חושב שזה כמו זריקת חמצן, משאלה שהתגשמה. עם זה אנחנו יכולים להתגבר על ההבדלים", אמר קרלוס גונזלס בן ה-32. "זה יפתח דרך לעתיד טוב יותר עבור שתי המדינות".

 

"כרגע גם בצל הוא מותרות"

בנאומו לאומה קרא קסטרו לוושינגטון לסיים את האמברגו, שלדבריו "גרם נזק אנושי וכלכלי עצום". רמון רומן בן ה-62 שיצא לרחובות הוואנה הביע תקווה לפריחה בתיירות כתוצאה ממה שמסתמן כסוף המשבר. "זו תהיה זריקה כלכלית אדירה, גם במובני כסף וגם באנרגיה חדשה שתהיה לאדם הממוצע שצריך אותה".

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

חגיגות בהוואנה. בכרזה: הקובנים ששוחררו מארה"ב (צילום: AP) (צילום: AP)
חגיגות בהוואנה. בכרזה: הקובנים ששוחררו מארה"ב(צילום: AP)
 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

חגיגות מול שגרירות קובה בצ'ילה (צילום: AP) (צילום: AP)
חגיגות מול שגרירות קובה בצ'ילה(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

ויקטוריה סראנו אמרה כי היא מקווה לראות סחורה איכותית מגיעה לקובה, מה שכרגע "באמת קשה מאוד". היא אמרה: "אני מקווה שנראה שיפור באוכל, שיהיה סחר עם ארצות הברית שקרובה אלינו כל כך. כרגע אפילו בצל הוא לפעמים מותרות".

 

מסביב לקתדרלה בהוואנה העתיקה התאספו אנשים בפתחי הבתים ובמדרכות, והגיבו בתשואות לנאומו של קסטרו. גי'זרמו דלגדו, פנסיונר בן 72, בירך גם כן על ההודעה. "זה ניצחון לקובה בגלל שזה הושג ללא ויתור על העקרונות הבסיסיים שלנו", אמר.

 

המתנגדים זועמים: "אובמה בוגד"

יואני סנצ'ז, בלוגרית קובנית שמבקרת את הממשלה, אמרה מנגד כי להתקדמות יש מחיר. היא טוענת כי קסטרו יכול להכריז על ניצחון בזכות קלף המיקוח של אלן גרוס. "ככה המשטר של קסטרו הצליח לפלס את דרכו. הוא החליף איש של שלום שיצא להרפתקה הומניטרית תמורת

סוכני מודיעין שגרמו נזק וצער משמעותי בפעולות שלהם".

 

כמוה ביטאו את חוסר שביעות רצונם עוד כמה מהמתנגדים למשטר. גיז'רמו פרינס מחשיב את הצעד בתור "בגידה" של ברק אובמה, שלדבריו הבטיח לשתף אותם במהלך. אנטוניו רודילס, פעיל פוליטי, אמר כי הצעד "שולח מסר רע".

 

מתנגדי שלטון אחרים היו זהירים יותר, וטענו כי יש לחכות ולראות מה המשמעות של חידוש היחסים. "בינתיים זה לא מספיק בגלל שזה לא מסיר את המסור", אמר פדרו דוראן בן ה-28. "נראה אם זה נכון, אם זה לא כמו כל דבר אחר: צעד אחד קדימה ושלושה אחורה. כרגע אני לא חושב שיהיה שיפור מיידי אחרי שאנחנו חיים ככה כבר 50 שנה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מקווים לאוכל ולתיירים בקובה
צילום: רויטרס
מומלצים