שתף קטע נבחר

האו"ם לישראל: שלמו ללבנון 850 מיליון דולר

העצרת הכללית הצביעה ברוב מוחץ בעד החלטה לא מחייבת שקוראת לישראל לפצות את לבנון בשל נזק שנגרם בתקיפת צה"ל במלחמת לבנון השנייה. התגובה הישראלית: החלטה מהסוג שאנחנו רגילים אליהן באו"ם

עוד החלטה נגד ישראל באו"ם: העצרת הכללית אישרה הלילה (שבת) החלטה הקוראת לישראל לשלם פיצויים של יותר מ-850 מיליון דולר ללבנון כתוצאה מנזקים אקולוגים שנגרמו בהפצצה אווירית של ישראל במהלך מלחמת לבנון השנייה.

 

עוד בחדשות:

בתגובה לירי הרקטה: צה"ל תקף ברצועת עזה

משוחררים משבי דאעש: כך נראה התא שלנו

 

170 מדינות הצביעו בעד מול שש מתנגדות: ישראל, ארצות הברית, קנדה, אוסטרליה, איי מרשל והתומכת הנלהבת ממיקרונזיה. עם זאת, ההחלטה אינה מחייבת כמו כל הצעת החלטה שמאושרת שבעצרת הכללית משום שרק להחלטות במועצת הביטחון יש תוקף ביצועי.

   

הפיצויים נוגעים לתקיפה שבוצעה במחסן מיכליות נפט במלחמה לפני שמונה שנים. ההחלטה, שמתקבלת מדי שנה מאז שנת 2007 ואומצה על-ידי המזכ"ל באן קי-מון, היא של הוועדה השנייה של האו"ם העוסקת בכלכלה, סביבה וחברה שאינה עוסקת בנושאים הנובעים ממלחמה, פרט לישראל.

עוד החלטה נגד ישראל. העצרת הכללית של האו"ם (צילום: AP) (צילום: AP)
עוד החלטה נגד ישראל. העצרת הכללית של האו"ם(צילום: AP)

ההחלטה מבוססת על נתונים לא בדוקים של סוכנות מקומית של האו"ם בלבנון. בשנת 2007 היו הערכות, שמקצועיותן מוטלת בספק, שסכום הנזק נאמד ב-200 מיליון דולר. ישראל הכירה בזמנה בנזק ונרתמה לסייע בנושא.

 

עם זאת, למרות שכתם הנפט נעלם, הצליח במשך השנים להעלות סכום הנזקים עד לסכום הדמיוני שנקבע הפעם על לא פחות 856.4 מיליון דולר. בהחלטה אין כמובן אזכור לעבודה שארגון חיזבאללה היה זה שפתח במלחמה משטח לבנון וגם לא לנזקים שנגרמו לישראל כתוצאה מנפילתם של כ-4,000 טילים.

 

"מזכ"ל האו"ם הביע דאגה עמוקה מחוסר ההיענות של ממשלת ישראל לקחת אחריות על מעשיה", נכתב בהחלטה שאושרה בעצרת. שגריר לבנון באו"ם, נוואף סלאם, בירך: "זוהי התקדמות גדולה, שמחזקת את המחויבות של העצרת הכללית לצדק", אמר סלאם, "לבנון תמשיך להשתמש בכל משאביה כדי שההחלטה הזו תיושם ושמדינתנו תקבל את הפיצויים המגיעים לנו".

 

זוהי החלטה נוספת של האו"ם נגד ישראל שמתקבלת גם על רקע הדיונים במועצת הביטחון על בקשת הפלסטינים להציב דד-ליין ל"קץ הכיבוש" ולנסיגה ישראלית משטחי יהודה ושומרון עד שנת 2017. בישראל לא מתרגשים כלל מההחלטה ומהעמדה החד-צדדית נגד ישראל, גם של מדינות אירופה, שהצביעו בעד ההחלטה הלא מחייבת.

 

המשלחת הישראלית לאו"ם מסרה לאחר ההחלטה: "מדובר בעוד החלטה מסוג ההחלטות שאנחנו רגילים להן באומות המאוחדות. היא משלבת את המתכון הרגיל של היסטוריה אלטרנטיבית, מניפולציה, קיתונות של פוליטיזציה וראייה צרה של קבוצות בעלות אינטרס. ההחלטה הזו, ששבה ועולה מדי שנה, חיה יותר שנים מכתם הנפט עצמו שכבר הסתלק מן העולם. האו"ם מעולם לא עצר לבדוק מה עלות נזקי המלחמה בצד הישראלי. המלחמה, שמעבר לאבידות כבדות בנפש, הביאה לנזק סביבתי עצום בשטחי צפון הארץ. כל זאת, מבלי להזכיר שהיא פרצה כתוצאה מפעילותו של ארגון טרור בדמות חיזבאללה. הגיע הזמן שהאו"ם יסתכל על הסביבה שלו ויבחין בגורמים האמיתיים שמאיימים עליו".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
תקיפת צה"ל בלבנון ב-2006
צילום: איי פי
מומלצים