שתף קטע נבחר

סכסוך נדל"ן: חויבה לשלם שכירות לגרוש שלה

הליך גירושים הסתבך כשאישה התעכבה למלא את התחייבותה לרכוש את הדירה המשפחתית. השופט הגדיר את התנהלותה "תכסיסנות כתובּה"

מה קורה כשזוג שמתגרש לא מגיע להסכמה לגבי הדירה המשפחתית? במסגרת סכסוך גירושים סבוך קבע לאחרונה בית המשפט לענייני משפחה בנצרת שאישה שנשארה לגור בבית המשותף תחויב לשלם לבעלה שכירות חודשית של 4,000 שקל עד שהמחלוקת ביניהם תיפתר. השופט אף הגדיר את התנהלות האישה כ"תכסיסנות כתובּה".

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בפברואר 2013, לאחר סכסוך גירושין ממושך, ערכו בני הזוג הסכם עקרוני ותמציתי שלפיו הם יתגרשו בהסכמה בבית הדין הרבני. בהסכם נקבע שהאישה תקנה את זכויות הבעל בדירת המגורים ותוותר על כתובתה.

 

אלא שבני הזוג המשיכו להתנגח ולהציף את בית המשפט לענייני משפחה בבקשות: הבעל טען, שהאישה לא מקדמת את רכישת הדירה ובינתיים נהנית ממגורי חינם, בעוד הוא נאלץ לשלם על שכירות. הבעל גם הודיע שהוא מסרב להסדיר את הגט ללא חתימה על ההסכם המפורט.

 

רק כתשעה חודשים לאחר מכן שינה הבעל את דעתו והודיע כי הוא מסכים להתגרש, אבל במקביל הגיש תביעה לחייב את אשתו בדמי שימוש בדירה בסך של 4,000 שקל מיום החתימה על ההסכם.

 

האישה התעקשה שהבעל הוא זה שעיכב את החתימה על ההסכם ואת פירוק השיתוף בדירה בכך שלא קיים את הסדרי הראיה עם בנם בן ה-3, לא נתן לה גט במועד שנקבע בהסכם ולא שיתף פעולה בעריכת ההסכם הסופי. בשל כך הודיעה כי היא חוזרת בה מהסכמתה לוותר על הכתובה.

 

לא תיהנה מהדירה בחינם

סגן נשיא בית המשפט, אסף זגורי, קבע כי אף ששני הצדדים גם יחד הפרו את ההסכם, תביעת הבעל לדמי שימוש בגין ההפרה דווקא מוצדקת. לדבריו, התעקשות האישה לקבל את כתובתה לאחר שכבר הסכימה לוותר עליה, מחבלת בהסכם וככל הנראה נועדה לעכב את רכישת חלקו של הבעל בדירה.

 

"כפי שבית המשפט אינו מתיר 'תכסיסנות גט' של בעלים המעכבים סידור גט בבית הדין הרבני חרף מתן הסכמה לכך בבית המשפט, כך לא יתיר 'תכסיסנות כתובה' של נשים במטרה למצב עצמן בעמדה טובה יותר בסכסוך הרכושי הנוגע לאיזון המשאבים", נקבע.

 

השופט זגורי הוסיף כי גם אם הבעל עזב את הדירה בהסכמה, לא סביר שהאישה תיהנה משימוש חינם בדירה המשותפת לתקופה ארוכה, בזמן שהיא מסכלת את ביצוע ההסכם. פגיעה זו אינה מידתית, בייחוד משום שעברו כבר יותר משנתיים מאז החתימה על ההסכם.

 

לפיכך, תביעת הבעל התקבלה חלקית, כך שהאישה חויבה לשלם לו דמי שימוש ראויים עד ליום שבו היא תעביר לו את חלקו בדירה, בהתאם להערכת שמאי. עם זאת, דמי השימוש ישולמו רק מהמועד שבו הודיע על הסכמתו למתן הגט, שכן עד אז ההסכם לא קוים באשמתו.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד גרי ספייסר
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד טלי רונן
  • עו"ד מאיה הדס עוסקת בדיני משפחה
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים