שתף קטע נבחר

דו"ח מדאיג: 115 ילדים מתו השנה - 14% טבעו

ירידה בשיעור הילדים שמתו מתאונות - ועלייה משמעותית בשיעור הילדים שטבעו למוות: אלו הנתונים שעולים מדו"ח של ארגון "בטרם לבטיחות ילדים". עוד עולה מהדו"ח: הסיכון של ילד למות מתאונה בפריפריה ובמגזר הערבי גבוה במאות אחוזים

115 ילדים ובני נוער מתו כתוצאה מתאונה בשנת 2014, קרוב למחציתם נהרגו בתאונת דרכים: כך עולה מנתוני ארגון "בטרם לבטיחות ילדים". השנה האחרונה הייתה קריטית מבחינת מקרי טביעה, והייתה בה עלייה משמעותית לעומת השנים הקודמות.

 

<<כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים >>

 

לפי נתוני הארגון בשנת 2014 מתו יותר ילדים בגילאי שנה עד 17 כתוצאה מתאונות והיפגעויות בלתי מכוונות לעומת מחלות סרטן, לב וכלי דם גם יחד. 43% מהילדים והנערים מתו בתאונת דרכים, 14% מטביעה, 8% מחנק, 6% בנפילה, 6% נוספים עקב הרעלה או שריפה, 3% מחבלה, 12% מסיבות שונות ו-8% מסיבה לא ידועה.

 

החדשות הטובות הן שבשנה האחרונה חלה ירידה בשיעור ההילדים שמתו בתאונות: 4.3 למאה אלף ילדים לעומת 4.6 למאה אלף ב-2013 ו-5.7 ב-2011. עם זאת, כאמור, בשנה האחרונה חלה עלייה משמעותית במקרי הטביעה למוות. 21 ילדים מתו השנה מטביעה, לעומת 15 בממוצע בשלוש השנים האחרונות. 48% ממקרי הטביעה אירעו בבריכה ציבורית או פרטית, זאת לעומת 12% מסך מקרי הטביעה בשנים הקודמות. בחודש יוני בלבד אירעו תשעה מקרי טביעה, שהובילו את החודש הזה להיות קטלני במיוחד עם 20 מקרי מוות לעומת 12 בשנים האחרונות.

 

כמו בתחומים אחרים הקשורים לבריאות, גם בתמותה עקב תאונות והיפגעויות הסיכון בפריפריה ובמגזר הערבי הוא גבוה יותר. נתוני "בטרם" מראים שהסיכון של ילד ערבי להיהרג כתוצאה מפגיעה בלתי מכוונת היה גבוה פי 3.5 לעומת ילד יהודי. ילדים מהעשירונים התחתונים נמצאים בסיכון גבוה פי 2.2 להיהרג לעומת מעמד הביניים ו-2.7 לעומת השכבות הגבוהות בחברה.

 

הנתונים האלה נכונים לכל השנה - ממוצע התמותה בשבע השנים האחרונות היה הגבוה ביותר בדרום, עם 7.4 מקרים למאה אלף ילדים, והסיכון הנמוך ביותר היה בתל אביב, עם 2.8 מקרים למאה אלף. בשנים האלו, ילדים מהמגזר הערבי במחוז דרום מתו בשיעור של 17.8 למאה אלף, פי שבעה מהילדים היהודים במחוז.

 

הסיכון הגבוה ביותר להיפגעות של ילד נמצא דווקא בבית. 39% ממקרי המוות כתוצאה מתאונה אירעו בבית או בחצר הבית. 37% אירעו בדרכים, 19% במרחב הציבורי, 4% במוסדות חינוך, 1% בעבודה ו-1% לא ידוע. המספרים מעוגלים ולכן מגיעים יחדיו ל-101.

 

התקופה המסוכנת ביותר היא הקיץ, כאשר בחודשי החופש הגדול, יוני עד אוגוסט, מתרחשים 30.7% ממקרי המוות. במרץ עד אפריל מתרחשים 27.7% מהמקרים, בספטמבר עד נובמבר 22.1% ובחורף, דצמבר עד פברואר, 19.1%.

 

"סיכום שנת 2014 מציב בפנינו טרגדיה קשה. הילדים ממשיכים להיפגע ובכל יום אנו פוגשים מקרים מזעזעים והדמעות לא מתייבשות", אמרה אורלי סילבינגר, מנכ"ל ארגון "בטרם". "המסקנה מהנתונים האלו היא שממשלת ישראל לא יכולה לצאת לחופשת בחירות. הילדים ממשיכים למות ולהיפגע מתאונות שניתן למנוע. אסור לחכות. על שולחן הממשלה ממתינה לאישור תוכנית לאומית לבטיחות ילדים שיכולה לצמצם משמעותית תאונות מיותרות אלו. אני קוראת לכל מקבלי ההחלטות שמעוניינים להנהיג את המדינה לעיין היטב בנתונים הקשים ולהתחייב לאתגר לקראת היבחרם לכנסת ולממשלה החדשה - חייבים להציל את הילדים".





 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל שחר
הבריכה בסביון בה מתו אור קורן וקורל שרי ז"ל בנות ה-10
צילום: טל שחר
מומלצים