שתף קטע נבחר

טלנובלות מטורקיה כבשו את דרום אמריקה

דווקא באזור שנחשב למולדת אופרות הסבון מעדיפים דרמות מאיסטנבול. כשהסדרות הלטיניות פונות לכיוונים ארוטיים ואפלים, הקהל הדרום אמריקני מתנחם ברומנטיקה של "אלף לילה ולילה" ו-"מה קורה, פטמגול?"

הרומן המייסר בין שחרזאדה לאונור, גיבורי אופרת הסבון הטורקית "אלף לילה ולילה", כבש בסערה את הטלוויזיה בצ'ילה ועיצב מחדש את הפריים טיים באמריקה הלטינית, מולדת הטלנובלה.

 

עוד חדשות בעולם :

פוטין לשריו: אין חופש, שמרו על הוודקה זולה

בארה"ב נהרו לסרט: 'לא נקבל הוראות מקים'

נס בעיירה: עז חג המולד השבדית לא הוצתה

 

הרקע לתחילת הרומן בין השניים צורם וקשה: שחרזאדה נואשת לכסף כדי לטפל בבנה שסובל מלוקמיה. האדריכלית האלמנה נאלצת להסכים לבלות לילה במחיצתו של אונור, הבוס הכוחני שלה, שמתאהב בה ללא תקנה.

כוכבי "אלף לילה ולילה". הצלחה מסחררת בדרום אמריקה ()
כוכבי "אלף לילה ולילה". הצלחה מסחררת בדרום אמריקה
 

מדובבים צ'יליאנים מתרגמים לספרדית את הטלנובלה, שזכתה להצלחה שלא זכורה שנים בצ'ילה. דווקא בדרום אמריקה, שבמשך שנים העדיפה טלנובלות "תוצרת בית" ומכרה אותן לכל העולם ("בטי המכוערת" למשל), התחילו בעקבות הצלחת "אלף לילה ולילה" לרכוש אופרות סבון טורקיות.

 

ערוץ "מגה" הצ'יליאני דשדש תקופה ארוכה עד שרכש את אופרת הסבון הטורקית, שעליה ויתר ערוץ Canal 13 הפופולרי. הטלנובלה עלתה לאוויר במרס והפכה במהירות לתוכנית נצפית ביותר, ש"משאירה אבק" לדרמות אחרות. מאז החל הערוץ לגרוף רווחים אדירים, והוא היחיד בטלוויזיה הצ'יליאנית שיסיים ברווח את 2014.

 

ההצלחה של הטלנובלה הטורקית שלחה את רשתות הטלוויזיה להילחם על סדרות תוצרת טורקיה, כולל Canal 13 הגדולה. בינתיים רכשה "מגה" שתי סדרות טורקיות נוספות: "אזל" ו"מה קורה, פטמגול?".

פרסומת לטלנובלה "הסולטן" בצ'ילה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פרסומת לטלנובלה "הסולטן" בצ'ילה(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

ברחבי אמריקה הלטינית עקבו אחרי ההצלחה של הטלנובלה הטורקית. הרומן הסוער בין שחרזאדה לאונור מוקרן כעת גם בקולומביה ובקרוב יגיע לאורוגוואי, ברזיל, אקוודור ופרו. הסדרה נמכרה גם לארגנטינה ולבוליביה.

 

לאופרות הסבון הטורקיות יש קהל מעריצים נאמן בארצות רבות באירופה ובמזרח התיכון, אך הפריצה לקהל הדרום אמריקני נחשבת להישג שאינו מובן מאליו. "לקח לנו זמן רב לפרוץ לשוק האמריקני-לטיני", מספר המפיץ הטורקי איזט פינטו. "אבל הצלחנו לפרוץ לאזור השנה. היינו ברי מזל שהייתה לנו הצלחה גדולה בצ'ילה, שפתחה לנו דלת לשווקים אחרים".

כרזת הסדרה "אזל" (מתוך פייסבוק)
כרזת הסדרה "אזל"(מתוך פייסבוק)
 

פרנצ'יסקו וילאנובה, סגן נשיא חברת ההפצה הדרום אמריקנית "סומוס", אמר כי החברה מכרה "בערך עשר" סדרות טלוויזיה טורקית לחמש מדינות דרום אמריקניות. "העניין גדל ואנחנו מקבלים הרבה הצעות עבודה", הוא אמר.

 

"אופרות הסבון הטורקיות מצוינות מנקודת המבט של העלילות, הנרטיביים והאלמנטים הטכניים והאומנותיים", הסביר. "הליהוק הרבה יותר מסונכרן עם האזור שלנו ומאוד מושך, עם חיצוניות אקזוטית ששמה דגש על בימוי ועבודת מצלמה יוצאי דופן".

 

"הסדרות הלטיניות נטשו נשים מעל גיל 45"

אופרות הסבון הטורקיות הן מלודרמות קלאסיות, עם הרבה רומנטיקה ובלי יותר מדי סצנות מחדר המיטות. פרנצ'יסקו קורטס, ראש מחלקת הטלנובלות בערוץ הצ'יליאני TVN, מסביר את ההצלחה שלהן בדרום אמריקה: "אנשים אוהבים את הפורמט המסורתי והפשוט, את התסריט

הקלאסי, את משולש האהבה, שבו הרעים ממש רעים והגיבור סובל לאורך כל הדרך".

 

הסוציולוגית מנואלה גומוצ'יו מסבירה כי לאופרות הסבון של טורקיה "יש אלמנטים מסורתיים מאוד. הפורמטים האוניברסאליים האלה לעולם לא מתיישנים". הפלישה הטורקית מגיעה בזמן שבו אופרות הסבון הדרום אמריקניות פונות לכיוון ארוטי, או ל"נרקו-טלנובלות" שעוסקות בסחר בסמים. "הסדרות הלטיניות פונות לעלילות אלימות ויש בהן אלמנטים מיניים יותר, והן נוטשות את קהל היעד העיקרי: נשים מעל גיל 45", טוען מבקר הטלוויזיה רנה נרנז'ו.

 

ההצלחה של ערוץ "מגה" בצ'ילה הובילה רשתות אחרות לשנות את לוח השידורים שלהן. בשבוע שעבר שידרה רשת Canal 13 את "הסולטן", דרמה תקופתית שהגיעה גם לישראל. בתפקיד סולטן סולימאן מככב חליט ארגנץ', גיבור "אלף לילה ולילה" שהפך לכוכב נערץ בצ'ילה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתוך פייסבוק
כוכבי "אלף לילה ולילה"
מתוך פייסבוק
מומלצים