שתף קטע נבחר

צילום: עוז מועלם

הדרך לגיהנום רצופה אוהדים בירוק: הקהל המטורף של פנאתינייקוס מחכה למכבי ת"א

תגרת ענק עם הרוג במשחק כדורעף נשים, חזיזים המושלכים על שחקני היריבה ודקירות קטלניות הם רק חלק מהאירועים המפוקפקים שנקשרו עם אוהדי פאו. הלילה (22:00, שידור ישיר ב-ynet ספורט) הם מתכוונים לעשות לצהובים את המוות

אוהדי מכבי תל אביב מקבלים כבוד רב ברחבי אירופה, ויצרו לעצמם שם בעקבות הכמות העצומה שמגיעה באופן קבוע לפיינל פורים. אבל עם כל הכבוד לאוהדים הישראלים, הם לא מתקרבים לאימה ולפחד שמטילים אוהדי פנאתינייקוס, יריבתה הערב (ג', 22:00, שידור ישיר ב-ynet ספורט) של מכבי תל אביב בפתיחת הטופ 16.

 

מכבי תל אביב פותחת את הטופ 16:

 

האלופה היוונית מחזיקה בצבא של שלושה מיליון אוהדים ברחבי יוון וקרוב ל-80 מועדוני חברים ברחבי המדינה והעולם. "הם הולכים אחרי הקבוצה לכל מקום", אומר העיתונאי המקומי, דימיטריס קונטוס. "אוהדי קבוצת הכדורגל אוהדים גם את הכדורסל ואין ביניהם הבדל".

 

בדומה למכבי תל אביב המחזיקה בשני ארגוני אוהדים גדולים, שער 11 ואולטראס מכבי 96, גם ליוונים יש ארגון גדול ומשמעותי - GATE 13 שהוקם לפני 48 שנים.

 

"פעם היו עוד כמה ארגונים גדולים, אבל עם הזמן רוב האוהדים הצטרפו לשער 13", מספר קונטוס. "הם הלב והמנוע של כל האוהדים באואקה ובאצטדיון הכדורגל. ב-1971 כשפנאתינייקוס שיחקה בגמר אליפות אירופה הם היו אחראים להגעתם של 35,000 יוונים לאצטדיון וומבלי".

 

אם חשבתם שכמות האוהדים היוונים שהגיעו לוומבלי הייתה מקרית, תחשבו שוב. ב-1987 למשחק חוץ בבלגרד הביאה יחד איתה קבוצת הכדורגל כ-17,000 אוהדים. בכדורסל זה לא שונה. ב-1996 כשפנא זכתה לראשונה בתולדותיה בגביע אירופה לאלופות אחרי שגברה על ברצלונה בתוצאה 66:67 בפיינל פור שנערך בפאריז, היו איתה 12,000 אוהדים שעזרו לה מאוד להביא את הגביע הביתה.

 

יש חשמל באוויר (צילום: GettyImages) (צילום: GettyImages)
יש חשמל באוויר(צילום: GettyImages)

 

"הדבר היפה באוהדי פנאתינייקוס הוא שהם תומכים בקבוצה גם כשהיא מפסידה, מציינת רולה סטפנקי, שכותבת עבור אתר האוהדים של הקבוצה. "היו לא מעט פעמים שהגיעו 2,000 אוהדים לאימון אחרי הפסדים ועודדו את השחקנים".

 

המבצר המקומי

בנוסף למשחקי החוץ, אוהדי האלופה היוונית לא מזניחים את ה"אואקה", האולם הביתי שיכול להכיל בשיאו כמעט 19,000 צופים. פאו יחד עם מכבי תל אביב ועוד מספר מצומצם של קבוצות, נחשבות למוכרות הכרטיסים המובילות ביורוליג.

 

"העונה בממוצע יש בין 11,000 ל-12,000 אוהדים בכל משחק, וככל שהעונה תתקדם זה רק יעלה. צריך לזכור שבשנתיים האחרונות פנאתינייקוס לא בשיאה ויש קצת ירידה בכמות האוהדים שמגיעים למשחקי הכדורסל", אומר קונטוס.

 

שלום לך! (צילום: GettyImages) (צילום: GettyImages)
שלום לך!(צילום: GettyImages)

 

"למכבי יש מזל שהמשחק בין הקבוצות מתקיים ביום שלישי ולא בחמישי. לדעתי בגלל זה יהיו קרוב ל-12,000 יוונים באולם ולא יותר מזה. זה לא ממש יום נוח לאוהדים שלנו שעובדים. אם המשחק היה נערך ביום חמישי אני מאמינה שהיו מגיעים קרוב ל-16,000 אוהדים כי משחק מול מכבי הוא לא עוד סתם משחק", מציינת סטפנקי.

 

והרי תזכורת...

האהדה הבלתי מתפשרת של היוונים לפעמים גם עלתה לקבוצתם בלא מעט צרות. הנה רשימה של כמה מהאירועים בהם הקהל של פאו בכדורגל ובכדורסל היה מעורב בשנים האחרונות.

 

אפריל 2007: בסיומו של דרבי כדורעף נשים בין פאו לאולימפיאקוס אוהד הירוקים נהרג אחרי תגרה המונית ועוד 12 בני אדם נוספים נפצעים. ראש ממשלת יוון דאז, קונסטנאטינוס קאמנליס, החליט לעצור את כל אירועי הספורט במדינה לשבועיים, עד שהרוחות ירגעו.

 

 (צילום: GettyImages) (צילום: GettyImages)
(צילום: GettyImages)

 

ינואר 2008: אוהד פנאתינייקוס דוקר למוות אוהד של אולימפיאקוס לאחר שזו ניצחה 0:4 בדרבי הכדורגל. האירוע קרה אחרי המשחק בבית קפה מקומי בפיראוס.

 

אוגוסט 2011: אירוע שקשור באופן ישיר גם למכבי תל אביב. במהלך משחק במסגרת הליגה האירופאית בין פנאתינייקוס לצהובים ביוון, ניסו האוהדים הירוקים לתקוף את עשרות הישראלים שהגיעו לצפות במשחק מכיוון שלטענתם הקניטו אותם. המשחק נעצר לחצי שעה כשבינתיים היוונים הצליחו לשרוף שלט של אוהדי מכבי, לתלוש את דגל ישראל מהתורן שהיה מורם על כר הדשא וכמעט פגעו בישראלים.

 

פברואר 2013: גמר הגביע היווני בכדורסל. בניגוד למשחקי הליגה שם קיים איסור על אוהדי הקבוצה האורחת להגיע למשחקי חוץ, בגמר הגביע הסיפור שונה. הפעם המהומה החלה עוד לפני שריקת הפתיחה כשאחד מאוהדי פנא זרק חזיז שפגע בסנטר אולימפיאקוס דאז, קייל היינס. שבע דקות לסיום המחצית הראשונה סכין נזרקה מהיציע של אוהדי אולימפיאקוס ושרטה את ידו של מייקל בראמוס שחקן פנאתינייקוס.

 

לפעמים זה אפילו נגמר בהרוגים (צילום: GettyImages) (צילום: GettyImages)
לפעמים זה אפילו נגמר בהרוגים(צילום: GettyImages)

 

אפריל 2013: היוונים סופגים מכה קשה מבית הדין של היורוליג אחרי שאוהדיהם הפרו לאורך העונה את תקנות המפעל פעם אחר פעם, בעיקר בכל מה שקשור לזריקת חפצים על שחקני הקבוצה היריבה.

 

בנוסף, הנהלת פאו לא הצליחה לשלוט בכמות האוהדים שנכנסה לאואקה בשני משחקי ההצלבה מול ברצלונה כשיותר מ-20,000 צופים נכחו באולם האולימפי. בעקבות אותם אירועים היוונים היו צריכים לארח ארבעה משחקים ללא קהל וספגו קנס של 40,000 אלף יורו.

 

לצורך השוואה באירוע בו נהרג בעונה הנוכחית אוהד הכוכב האדום בלגרד בטורקיה לפני המשחק מול גלאטסראיי, קיבל המועדון הטורקי אומנם קנס גבוה יותר (100 אלף יורו), אבל רק שלושה משחקים ללא קהל.

 

מאי 2014: רגע לפני פתיחת משחק הפלייאוף בליגה היוונית לכדורגל בין פנאתינייקוס לפאוק סלוניקי שני מחנות האוהדים החליפו מהלומות, זרקו חזיזים ופרצו לכר הדשא. המשחק חודש רק אחרי חצי שעה כשכוחות המשטרה הפרידו בין הצדדים. חודש לפני כן היה אירוע דומה בגמר הגביע היווני כששתי הקבוצות נפגשו. 

 

5 בדצמבר 2014: אחרי שפאו הפסידה בליגה האירופאית לדינמו מוסקבה 2:1 במשחק שנערך בבירה הרוסית, אוהדיה תקפו את אוהדי דינמו במסעדת קנטקי פרייד צ'יקן כשמצלמות האבטחה תפסו זאת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: GettyImages
אוהדי פנאתינייקוס
צילום: GettyImages
מומלצים